Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці

Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці

4-01-2015, 18:49
904
Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Незважаючи на те, що гаспачо, перш за все, готується з перетертих томатів, інші сирі овочі теж цілком підходять для цього іспанського рецепта. Наступне місце, після традиційного томатного варіанти страви, займає його огіркова версія - зелений гаспачо. Просте і легке блюдо чудово підійде для літньої трапези і різноманітить дієтичне меню.

Зелений гаспачо з огірками і м'ятою


Інгредієнти:

  • огірок - 1 шт.;

  • жовтий перець - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • авокадо - 1 шт.;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • м'ята - 1 невеликий пучок;

  • йогурт - 150 мл;

  • зелений «Табаско» - за смаком.


  • Приготування
    У блендері збиваємо попередньо нарізаний огірок і перець, часник, м'якоть авокадо , трохи зеленої цибулі, «Табаско», половину йогурту і м'яти. Якщо суміш вийшла дуже густий - додати холодної води.
    Перед подачею зелений гаспачо слід охолодити, полити рештою йогуртом і прикрасити м'ятою. При бажанні можна додати пару кубиків льоду.

    Гострий зелений гаспачо


    Інгредієнти:

  • огірок (великий) -2 шт;

  • зелений болгарський перець - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • чилі - 1 шт.;

  • петрушка - жменя;

  • часник - 2 зубчики;

  • курячий бульйон - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • червоний винний оцет - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • «Табаско» - 2-3 краплі;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Огірок разом з шкіркою і насінням крупно нарізаємо і збиваємо блендером разом з перцем, зеленою цибулею, чилі, петрушкою і часником. Додаємо до пюрированной овочевої маси курячий бульйон , оцет, масло і лимонний сік. Приправляємо суп «Табаско» і сіллю, знову збиваємо в блендері.
    Пробуємо гаспачо, додаємо сіль, лимонний сік, якщо необхідно, і трохи води. Охолоджуємо протягом 1-2 годин. Розливаємо суп по піалах, кидаємо пару кубиків льоду, тонкі смужки огірка і лимонну цедру.

    Креязикай, ніжний гаспачо


    Інгредієнти:

  • огірки (великі) - 3 шт.;

  • жовтий солодкий перець - 1 1/2 шт.;

  • чилі - 1 1/2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сік лайма - 3 ст. ложки;

  • петрушка - за смаком;

  • жирні вершки або сметана - 3/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Зараз ми вам розповімо, швидкий і простий спосіб приготування ситного і низькокалорійного страви. Огірки крупно нарізаємо разом з солодким перцем. Кладемо овочі в блендер, додаємо часник, сік лайма і перець чилі (без насіння). Пюрируем суміш у блендері, однорідну масу перекладаємо в миску і додаємо вершки, сіль і перець. Якщо огірки виявилися не надто водянистими і гаспачо вийшов густим надмірно, то додайте вершків і холодної води за смаком. Охолоджений суп подаємо до столу, прикрасивши свіжою петрушкою.
    Подаємо суп з обсмаженими на грилі тостами, або доповнюємо часниковими грінками.

    Зелений гаспачо з огірків, дині і креветок


    Інгредієнти:

  • огірок (великий) - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 2 шт.;

  • базилік, петрушка (нарізані) - 1/2 ст.;

  • свіжий імбир - 1 шматочок;

  • часник - 1 зубчик;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • йогурт - 1 /4 ст.;

  • сіль - 3/4 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • диня (нарізана) - 1/2 ст.;

  • Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці

  • креветки - 120 р.


  • Приготування
    У блендері або кухонному комбайні змішати огірок, зелену цибулю, нарізані трави, імбир, часник, оливкове масло і йогурт. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько хвилини. Приправляємо зелений гаспачо сіллю, перцем, додаємо воду, або вершки, якщо необхідно. Охолоджуємо гаспачо близько 1-2 годин.
    При сервіровці супу, додаємо до нього попередньо відварені креветки і шматочки дині.
    За бажанням, замість холодної води або вершків, гаспачо можна розбавити холодною курячим бульйоном, а замість креветок доповнити шматочками вареної курки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гаспачо?
    Як приготувати гаспачо?
    Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
    Борщ на кефірі
    Борщ на кефірі
    У спекотні літні дні нам на допомогу приходять холодні супи: гаспачо, ботвиньї, окрошки і борщ. Ось про останніх ми вам зараз розповімо детальніше.
    Холодний томатний суп
    Холодний томатний суп
    У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний
    Тапас
    Тапас
    Тапас - це традиційна іспанська закуска, яку зазвичай подають до пива або вина. Для її приготування використовують найрізноманітніші інгредієнти:
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
    Томатний суп гаспачо
    Томатний суп гаспачо
    Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.