Зелений гаспачо - іспанська заміна приїлася окрошці
Незважаючи на те, що гаспачо, перш за все, готується з перетертих томатів, інші сирі овочі теж цілком підходять для цього іспанського рецепта. Наступне місце, після традиційного томатного варіанти страви, займає його огіркова версія - зелений гаспачо. Просте і легке блюдо чудово підійде для літньої трапези і різноманітить дієтичне меню.
Інгредієнти:
огірок - 1 шт.;
жовтий перець - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
авокадо - 1 шт.;
зелена цибуля - за смаком;
м'ята - 1 невеликий пучок;
йогурт - 150 мл;
зелений «Табаско» - за смаком.
Приготування
У блендері збиваємо попередньо нарізаний огірок і перець, часник, м'якоть авокадо , трохи зеленої цибулі, «Табаско», половину йогурту і м'яти. Якщо суміш вийшла дуже густий - додати холодної води.
Перед подачею зелений гаспачо слід охолодити, полити рештою йогуртом і прикрасити м'ятою. При бажанні можна додати пару кубиків льоду.
Інгредієнти:
огірок (великий) -2 шт;
зелений болгарський перець - 1 шт.;
зелена цибуля - 3 пера;
чилі - 1 шт.;
петрушка - жменя;
часник - 2 зубчики;
курячий бульйон - 1/2 ст.;
оливкова олія - 1/2 ст.;
червоний винний оцет - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
«Табаско» - 2-3 краплі;
сіль - за смаком.
Приготування
Огірок разом з шкіркою і насінням крупно нарізаємо і збиваємо блендером разом з перцем, зеленою цибулею, чилі, петрушкою і часником. Додаємо до пюрированной овочевої маси курячий бульйон , оцет, масло і лимонний сік. Приправляємо суп «Табаско» і сіллю, знову збиваємо в блендері.
Пробуємо гаспачо, додаємо сіль, лимонний сік, якщо необхідно, і трохи води. Охолоджуємо протягом 1-2 годин. Розливаємо суп по піалах, кидаємо пару кубиків льоду, тонкі смужки огірка і лимонну цедру.
Інгредієнти:
огірки (великі) - 3 шт.;
жовтий солодкий перець - 1 1/2 шт.;
чилі - 1 1/2 шт.;
часник - 1 зубчик;
сік лайма - 3 ст. ложки;
петрушка - за смаком;
жирні вершки або сметана - 3/4 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зараз ми вам розповімо, швидкий і простий спосіб приготування ситного і низькокалорійного страви. Огірки крупно нарізаємо разом з солодким перцем. Кладемо овочі в блендер, додаємо часник, сік лайма і перець чилі (без насіння). Пюрируем суміш у блендері, однорідну масу перекладаємо в миску і додаємо вершки, сіль і перець. Якщо огірки виявилися не надто водянистими і гаспачо вийшов густим надмірно, то додайте вершків і холодної води за смаком. Охолоджений суп подаємо до столу, прикрасивши свіжою петрушкою.
Подаємо суп з обсмаженими на грилі тостами, або доповнюємо часниковими грінками.
Інгредієнти:
огірок (великий) - 2 шт.;
зелена цибуля - 2 шт.;
базилік, петрушка (нарізані) - 1/2 ст.;
свіжий імбир - 1 шматочок;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
йогурт - 1 /4 ст.;
сіль - 3/4 ч. ложки;
чорний перець - 1/4 ч. ложки;
диня (нарізана) - 1/2 ст.;
креветки - 120 р.
Приготування
У блендері або кухонному комбайні змішати огірок, зелену цибулю, нарізані трави, імбир, часник, оливкове масло і йогурт. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько хвилини. Приправляємо зелений гаспачо сіллю, перцем, додаємо воду, або вершки, якщо необхідно. Охолоджуємо гаспачо близько 1-2 годин.
При сервіровці супу, додаємо до нього попередньо відварені креветки і шматочки дині.
За бажанням, замість холодної води або вершків, гаспачо можна розбавити холодною курячим бульйоном, а замість креветок доповнити шматочками вареної курки.
Зелений гаспачо з огірками і м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
У блендері збиваємо попередньо нарізаний огірок і перець, часник, м'якоть авокадо , трохи зеленої цибулі, «Табаско», половину йогурту і м'яти. Якщо суміш вийшла дуже густий - додати холодної води.
Перед подачею зелений гаспачо слід охолодити, полити рештою йогуртом і прикрасити м'ятою. При бажанні можна додати пару кубиків льоду.
Гострий зелений гаспачо
Інгредієнти:
Приготування
Огірок разом з шкіркою і насінням крупно нарізаємо і збиваємо блендером разом з перцем, зеленою цибулею, чилі, петрушкою і часником. Додаємо до пюрированной овочевої маси курячий бульйон , оцет, масло і лимонний сік. Приправляємо суп «Табаско» і сіллю, знову збиваємо в блендері.
Пробуємо гаспачо, додаємо сіль, лимонний сік, якщо необхідно, і трохи води. Охолоджуємо протягом 1-2 годин. Розливаємо суп по піалах, кидаємо пару кубиків льоду, тонкі смужки огірка і лимонну цедру.
Креязикай, ніжний гаспачо
Інгредієнти:
Приготування
Зараз ми вам розповімо, швидкий і простий спосіб приготування ситного і низькокалорійного страви. Огірки крупно нарізаємо разом з солодким перцем. Кладемо овочі в блендер, додаємо часник, сік лайма і перець чилі (без насіння). Пюрируем суміш у блендері, однорідну масу перекладаємо в миску і додаємо вершки, сіль і перець. Якщо огірки виявилися не надто водянистими і гаспачо вийшов густим надмірно, то додайте вершків і холодної води за смаком. Охолоджений суп подаємо до столу, прикрасивши свіжою петрушкою.
Подаємо суп з обсмаженими на грилі тостами, або доповнюємо часниковими грінками.
Зелений гаспачо з огірків, дині і креветок
Інгредієнти:
Приготування
У блендері або кухонному комбайні змішати огірок, зелену цибулю, нарізані трави, імбир, часник, оливкове масло і йогурт. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько хвилини. Приправляємо зелений гаспачо сіллю, перцем, додаємо воду, або вершки, якщо необхідно. Охолоджуємо гаспачо близько 1-2 годин.
При сервіровці супу, додаємо до нього попередньо відварені креветки і шматочки дині.
За бажанням, замість холодної води або вершків, гаспачо можна розбавити холодною курячим бульйоном, а замість креветок доповнити шматочками вареної курки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гаспачо?
Гаспачо - традиційний томатний суп іспанських господинь. Однак тепер його готує весь світ, так і рецепт трохи видозмінився - гаспачо, який традиційно
Борщ на кефірі
У спекотні літні дні нам на допомогу приходять холодні супи: гаспачо, ботвиньї, окрошки і борщ. Ось про останніх ми вам зараз розповімо детальніше.
Холодний томатний суп
У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний
Тапас
Тапас - це традиційна іспанська закуска, яку зазвичай подають до пива або вина. Для її приготування використовують найрізноманітніші інгредієнти:
Суп гаспачо - рецепт
Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і
Томатний суп гаспачо
Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.