Незважаючи на те, що гаспачо, перш за все, готується з перетертих томатів, інші сирі овочі теж цілком підходять для цього іспанського рецепта. Наступне місце, після традиційного томатного варіанти страви, займає його огіркова версія - зелений гаспачо. Просте і легке блюдо чудово підійде для літньої трапези і різноманітить дієтичне меню.
Зелений гаспачо з огірками і м'ятою
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; жовтий перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; авокадо - 1 шт.; зелена цибуля - за смаком; м'ята - 1 невеликий пучок; йогурт - 150 мл; зелений «Табаско» - за смаком. Приготування У блендері збиваємо попередньо нарізаний огірок і перець, часник, м'якоть авокадо , трохи зеленої цибулі, «Табаско», половину йогурту і м'яти. Якщо суміш вийшла дуже густий - додати холодної води.
Перед подачею зелений гаспачо слід охолодити, полити рештою йогуртом і прикрасити м'ятою. При бажанні можна додати пару кубиків льоду.
Гострий зелений гаспачо
Інгредієнти: огірок (великий) -2 шт; зелений болгарський перець - 1 шт.; зелена цибуля - 3 пера; чилі - 1 шт.; петрушка - жменя; часник - 2 зубчики; курячий бульйон - 1/2 ст.; оливкова олія - 1/2 ст.; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; «Табаско» - 2-3 краплі; сіль - за смаком. Приготування Огірок разом з шкіркою і насінням крупно нарізаємо і збиваємо блендером разом з перцем, зеленою цибулею, чилі, петрушкою і часником. Додаємо до пюрированной овочевої маси курячий бульйон , оцет, масло і лимонний сік. Приправляємо суп «Табаско» і сіллю, знову збиваємо в блендері.
Пробуємо гаспачо, додаємо сіль, лимонний сік, якщо необхідно, і трохи води. Охолоджуємо протягом 1-2 годин. Розливаємо суп по піалах, кидаємо пару кубиків льоду, тонкі смужки огірка і лимонну цедру.
Креязикай, ніжний гаспачо
Інгредієнти: огірки (великі) - 3 шт.; жовтий солодкий перець - 1 1/2 шт.; чилі - 1 1/2 шт.; часник - 1 зубчик; сік лайма - 3 ст. ложки; петрушка - за смаком; жирні вершки або сметана - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Зараз ми вам розповімо, швидкий і простий спосіб приготування ситного і низькокалорійного страви. Огірки крупно нарізаємо разом з солодким перцем. Кладемо овочі в блендер, додаємо часник, сік лайма і перець чилі (без насіння). Пюрируем суміш у блендері, однорідну масу перекладаємо в миску і додаємо вершки, сіль і перець. Якщо огірки виявилися не надто водянистими і гаспачо вийшов густим надмірно, то додайте вершків і холодної води за смаком. Охолоджений суп подаємо до столу, прикрасивши свіжою петрушкою.
Подаємо суп з обсмаженими на грилі тостами, або доповнюємо часниковими грінками.
Зелений гаспачо з огірків, дині і креветок
Інгредієнти: огірок (великий) - 2 шт.; зелена цибуля - 2 шт.; базилік, петрушка (нарізані) - 1/2 ст.; свіжий імбир - 1 шматочок; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 3 ст. ложки; йогурт - 1 /4 ст.; сіль - 3/4 ч. ложки; чорний перець - 1/4 ч. ложки; диня (нарізана) - 1/2 ст.; креветки - 120 р. Приготування У блендері або кухонному комбайні змішати огірок, зелену цибулю, нарізані трави, імбир, часник, оливкове масло і йогурт. Збиваємо все інгредієнти до однорідності близько хвилини. Приправляємо зелений гаспачо сіллю, перцем, додаємо воду, або вершки, якщо необхідно. Охолоджуємо гаспачо близько 1-2 годин.
При сервіровці супу, додаємо до нього попередньо відварені креветки і шматочки дині.
За бажанням, замість холодної води або вершків, гаспачо можна розбавити холодною курячим бульйоном, а замість креветок доповнити шматочками вареної курки.