Жарким літом так не хочеться їсти на обід щось гаряче. Ми розповімо вам, як приготувати холодний томатний суп і зарядитися енергією.
Холодний томатний суп гаспачо
Інгредієнти: стиглі помідори - 1 кг; томатний сік - 400 мл; зелений перець - 2 шт.; перець чилі - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; огірок - 2 шт.; винний червоний оцет - 1 ст. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Всі овочі добре промиваємо, очищаємо від шкірки і плодоніжок. Потім нарізаємо їх кубиками і перекладаємо в чашу блендера. Гарненько збиваємо до однорідності, приправляємо спеціями, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо до овочів томатний сік, охолоджуємо гаспачо в холодильнику і розливаємо по тарілках, поклавши в кожну кубики льоду і посипавши свіжою зеленню.
Холодний суп на томатному соку
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; червона цибулина - 05 шт.; огірок - 1 шт.; помідори - 5 шт.; цукіні - 1 шт.; селера - 2 шт.; спеції; томатний сік - 500 мл; олія оливкова - 50 мл; оцет винний - 30 мл; цукор - 2 ст. ложки; авокадо - 1 шт.; креветки - 8 шт.; соус табаско - 8 крапель. Приготування Часник чистимо і дрібно рубаємо. Цибулю шаткуємо півкільцями, а огірки нарізаємо соломкою. Точно також подрібнюємо помідори і селеру. Потім половину овочів покласти в кухонний комбайн, заливаємо склянкою томатного соку, додаємо оливкова масло і трохи винного оцту. Потім додаємо цукровий пісок, кладемо соус табаско, приправляємо спеціями за смаком і гарненько збиваємо до майже однорідної маси.
Готове овочеве пюре перелити в миску і додаємо решту томатний сік . Після цього викладаємо другу половину овочів, перемішуємо і ставимо миску в холодильник. Авокадо чистимо, виймаємо кісточки і нарізаємо м'якоть кубиками. Обсмажуємо на маслечко кілька шматочків хліба, а потім очищені креветки. Розливаємо суп по тарілках, додаємо морепродукти і посипаємо свіжою зеленню. Подаємо холодний суп з смаженою шматочком хліба.
Холодний томатний суп іспанської кухні
Інгредієнти: мигдаль - 30 г; помідори - 700 г; хліб білий - 2 скибочки; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 30 мл; винний оцет - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; шинка - 2 скибочки; спеції. Приготування Помідори промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо насіння з соком. Насіння з рідиною гарненько перетираємо через сито. Виділився чистий сік зберігаємо і використовуємо надалі приготуванні, а насіння відразу викидаємо. Нарізаємо томати довільними шматочками.
Нарубаний мигдаль злегка підсушує на сухій сковороді 3 хвилинки, а хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. Тепер складаємо помідори в чашу блендера, вливаємо помідорний сік, кладемо часник, мигдаль і хліб. Подрібнюємо все до однорідності на повільній швидкості і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкове масло.
Отриманий суп протираємо кілька разів через дрібне сито або друшляк, додаємо за смаком сіль і оцет, перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. Яйце відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо разом з шинкою, розкладаємо по тарілках і розливаємо суп.
Рецепт холодного томатного супу
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 1 л; помідор - 1 кг; свіжий огірок - 1 шт.; сметана - 1 ст.; рис - 2 ст. ложки. Приготування Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки, кладемо в каструлю, вливаємо трохи води і відварюємо, після чого протираємо через сито. Потім вливаємо до томатного пюре бульйон, промитий рис і проварюємо його до м'якості. Огірок очищаємо, шаткуємо тонкими кружечками і викладаємо в супницю. Томатний суп заправляємо сметаною, перемішуємо, прибираємо з вогню, охолоджуємо і подаємо на стіл.