Щі із квашеної капусти - рецепт

У приготуванні кулешу використовується капуста (як свіжа, так і квашена), іноді щавель і інша зелень.
Трохи про історію щей
Вважається, що щі у варіантах, близьких до сучасних, на Русі почали готувати не раніше IX століття. Саме в ці часи росіяни селяни стали активно і повсюдно вирощувати білокачанну капусту.
Розповімо, як можна приготувати щі з квашеної капусти. Капусту краще використовувати саме квашену, а не малосольну.
Російські класичні пісні щі з квашеної капусти - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У глиняний горщик закладемо квашену капусту, заллємо 05 л окропу і накриємо кришкою. Можна поставити горщик нудитися в розігріту духовку хвилин на 30 або просто залишити на 1 годину. Потім зіллємо з капусти рідина в окрему ємність, капусту відкинемо на друшляк. На сковороді розігріємо масло, спассеруем поросяти, ягняти цибулю, додати капусту і злегка протушкуйте протягом 10 хвилин.
Закладаємо В каструлю гречку, корінь петрушки (цілком), не занадто дрібно нарізані гриби, морква, картопля, ріпу (якщо вона є, не знайшли - обійдемося). Додамо спеції, заллємо 1 л води і проваримо протягом 20 хвилин на малому вогні. Корінь петрушки викидаємо. З'єднаємо протушенную цибульно-капустяну суміш з іншими інгредієнтами супу (тобто з тим, що в каструлі). Дольем в щі капустяний настій або відвар), злитий раніше. Накриємо каструлю кришкою і остудимо протягом 10 хвилин. Засиплемо подрібненою зеленню і часником. Розливаємо щі в тарілки і заправляємо сметаною безпосередньо перед подачею. До щам добре подати житній хліб та чарку міцної гіркої настоянки або прохолодною горілки.
М'ясні щі
Смачні мясні щі з квашеної капусти, наприклад, багаті або збірні готуємо приблизно так само (див. вище).
Окремо готуємо м'ясний бульйон з однієї або з різних видів м'яса домашніх тварин і птиці. М'ясо у вигляді великих шматків або одного шматка заливаємо водою і проварюємо до готовності (близько 15 години) з коренем петрушки, цибулею і спеціями. Корінь петрушки і цибулю викидаємо. М'ясо виймаємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Бульйон обережно зливаємо або проціджуємо.
У цьому м'ясному бульйоні варимо гречку або рис (2 ст. ложки), не занадто дрібно нарізані гриби і овочі (морква, картопля, ріпу), все це готуємо в бульйоні протягом 20 хвилин, після чого закладаємо м'ясо назад.
Капусту запарюємо окропом (05 л) в окремій ємності на 1 годину, потім рідину зливаємо в окрему ємність і відкидаємо на друшляк.
Нарізаний чверть кільцями цибулю пасеруємо в сковороді на олії, потім додаємо капусту і злегка протушиваем.
Закладаємо тушковану цибульно-капустяну суміш у каструлю з

Сільські щі
Щі сільські томлені з квашеної капусти можна приготувати найпростішим способом в російської печі.
Використовуємо ті ж інгредієнти (див. вище).
Приготування
Всі інгредієнти у вигляді шматочків, а саме: м'ясо, овочі, гриби, спеції і промиту квашену капусту закладаємо в товстостінний горщик. Заливаємо водою, щільно запечатуємо горщик сирої пшеничним коржем і поміщаємо в остигаючу російську піч (вугілля повинні вже практично догорають). Закриваємо кришку, щі повільно нудяться. Витягаємо горщик із смачними сільськими щами через 4-5 або більше годин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Щі з кислої капусти
Щі - це популярне російське блюдо, яке готували наші предки в стародавні часи. Способів його створення існує дуже багато. І сьогодні ми поділимося

Салат з квашеної капусти
Салат з квашеної капусти - досить легка і ситна закуска, яка чудово виглядає і на святковому, і на повсякденному столі. Пропонуємо вашій увазі

Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як

Капуста в горщиках
Якщо ви віддаєте перевагу виключно здорову їжу, тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Ми пропонуємо вам зробити просте страву до вечері - тушкувати

Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний

Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка