Журавлинний соус до качці

Журавлинний соус до качці - рецепт
Чим більше доповнень до журавлині в рецепті, тим багатшим буде смак готової страви. Рецепт, який ми пропонуємо далі, крім кисло-солодкою журавлини, містить у своєму складі ноти цитруса,прянощів і присмак портвейну - чим не ідеальна пара качиної грудки?
Інгредієнти:
Приготування
Після того, як ви обжарите качину грудку, не мийте сковороду, залишаючи в ній весь витопився жир і карамелізовані частинки м'яса. Ставимо сковороду на середній вогонь і деглазируем її портвейном. Даємо алкоголю випаруватися протягом хвилини, щоб залишити лише легкий присмак напою. Тепер додаємо всі інгредієнти, що залишилися, включаючи прянощі, апельсиновий сік і цедру, бульйон і ягоди. Залишаємо соус покипіти на середньому вогні до тих пір, поки рідина не випарується на 2 /3 а на сковороді не залишиться густий соус консистенції сиропу. З допомогою дерев'яної ложки розминаємо половину всіх ягід, перемішуємо і заправляємо журавлинний соус до качці за смаком. У фіналі додаємо шматочок вершкового масла, щоб соус вийшов більш вершковим.
Соус з журавлини до качці
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник засипаємо цукор, заливаємо його вином і додаємо лист лавра. Варимо винний сироп на середньому вогні, помішуючи, чекаючи, поки кристали розчиняться. Після, залишаємо сироп покипіти до загустіння протягом 6-7 хвилин. Додаємо ягоди і чекаємо ще 5 хвилин. За цей час, журавлина має стати ніжною і легко лопатися від найменшого дотику. У фіналі присмачую соус сумішшю гірчиці і оцту, добре премешиваем і пробуємо.
Журавлинний соус - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати журавлинний соус до качці, пасеруємо дрібно нарізаний солодкий цибулю протягом 4 хвилин, після чого приправляємо і кладемо ягоди, цукор і оцет. Варимо соус на середньому вогні близько 10 хвилин, чекаючи моменту, коли сухі ягоди вберуть у себе практично всю вологу, а в сотейнику залишиться соус консистенції чатні. Соус можна подавати як холодним, так і гарячим, а при потребі навіть зберігати в холодильнику до 2 тижнів.
Качка під журавлиним соусом
Соус можна подавати окремо до м'яса, можна поливати птицю і запікати прямо в ньому, а можна використовувати для глазурування качки. Мабуть, зупинимося на останньому варіанті.
Інгредієнти:

Приготування
В рамках цього рецепту ми спочатку приготуємо сам журавлинний соус, а потім використовуємо його в якості інгредієнта для глазурі.
У сотейнику змішуємо воду і цукор, чекаємо, поки сироп закипить, кидаємо в нього ягоди і варимо соус, помішуючи, 8 хвилин. Розминаємо ягоди виделкою і чекаємо, поки соус загусне. Відбираємо 2 столові ложки соусу, змішуємо з медом, оцтом і вином. Отриману суміш доводимо до консистенції сиропу на середньому вогні, а потім використовуємо для глазурування качки під час випікання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Вишневий соус
Соуси є відмінним доповненням до будь-якого м'ясного або овочевого страви. Їх готують з використанням самих різних продуктів. Це можуть і гострі і

Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть

Святкова курка в журавлинному соусі
Журавлинний соус є прекрасним доповненням до будь-яких м'ясних страв, він надає їм незвичайний смак і аромат. І сьогодні ми хочемо з вами поділитися

Журавлинний пунш
Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати його була

Мус з журавлини
Мус з журавлини - досить приємний десерт, який начебто і солодкий, але з легкою кислинкою. Таке поєднання мало кого залишить байдужим, а тому ви