Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Журавлинний соус до качці

Журавлинний соус до качці

25-03-2015, 09:54
653
Журавлинний соус до качці
М'ясо, а особливо м'ясо птиці, не рідко поєднують із солодкуватими соусами. Соус з журавлини, в свою чергу, - класичний акомпанемент до дичини. В іншому, немає потреби влаштовувати полювання на диких качок, щоб насолодитися цим смаковим поєднанням, для приготування цілком згодиться звичайна закупівельна або домашня птиця, а вже рецептом ідеального соусу до неї вас ми забезпечимо.

Журавлинний соус до качці - рецепт


Чим більше доповнень до журавлині в рецепті, тим багатшим буде смак готової страви. Рецепт, який ми пропонуємо далі, крім кисло-солодкою журавлини, містить у своєму складі ноти цитруса,прянощів і присмак портвейну - чим не ідеальна пара качиної грудки?
Інгредієнти:

  • портвейн - 100 мл;

  • свіжа журавлина - 100 г;

  • цедра і сік 1 апельсина;

  • 1/2 палички кориці;

  • аніс - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    Після того, як ви обжарите качину грудку, не мийте сковороду, залишаючи в ній весь витопився жир і карамелізовані частинки м'яса. Ставимо сковороду на середній вогонь і деглазируем її портвейном. Даємо алкоголю випаруватися протягом хвилини, щоб залишити лише легкий присмак напою. Тепер додаємо всі інгредієнти, що залишилися, включаючи прянощі, апельсиновий сік і цедру, бульйон і ягоди. Залишаємо соус покипіти на середньому вогні до тих пір, поки рідина не випарується на 2 /3 а на сковороді не залишиться густий соус консистенції сиропу. З допомогою дерев'яної ложки розминаємо половину всіх ягід, перемішуємо і заправляємо журавлинний соус до качці за смаком. У фіналі додаємо шматочок вершкового масла, щоб соус вийшов більш вершковим.

    Соус з журавлини до качці


    Інгредієнти:

  • червоне вино - 3/4 ст.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • журавлина - 340 г;

  • червоний винний оцет - 1 1/2 ст. ложки;

  • суха гірчиця - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    У сотейник засипаємо цукор, заливаємо його вином і додаємо лист лавра. Варимо винний сироп на середньому вогні, помішуючи, чекаючи, поки кристали розчиняться. Після, залишаємо сироп покипіти до загустіння протягом 6-7 хвилин. Додаємо ягоди і чекаємо ще 5 хвилин. За цей час, журавлина має стати ніжною і легко лопатися від найменшого дотику. У фіналі присмачую соус сумішшю гірчиці і оцту, добре премешиваем і пробуємо.

    Журавлинний соус - рецепт


    Інгредієнти:

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • сушена журавлина - 1 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • рисовий оцет - 250 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати журавлинний соус до качці, пасеруємо дрібно нарізаний солодкий цибулю протягом 4 хвилин, після чого приправляємо і кладемо ягоди, цукор і оцет. Варимо соус на середньому вогні близько 10 хвилин, чекаючи моменту, коли сухі ягоди вберуть у себе практично всю вологу, а в сотейнику залишиться соус консистенції чатні. Соус можна подавати як холодним, так і гарячим, а при потребі навіть зберігати в холодильнику до 2 тижнів.

    Качка під журавлиним соусом


    Соус можна подавати окремо до м'яса, можна поливати птицю і запікати прямо в ньому, а можна використовувати для глазурування качки. Мабуть, зупинимося на останньому варіанті.
    Інгредієнти:

  • цукор - 50 г;

  • вода - 75 мл;

  • ягоди журавлини - 1 ст.;
  • Журавлинний соус до качці

  • мед - 5 г;

  • бальзамічний оцет - 10 мл;

  • червоне вино - 30 мл


  • Приготування
    В рамках цього рецепту ми спочатку приготуємо сам журавлинний соус, а потім використовуємо його в якості інгредієнта для глазурі.
    У сотейнику змішуємо воду і цукор, чекаємо, поки сироп закипить, кидаємо в нього ягоди і варимо соус, помішуючи, 8 хвилин. Розминаємо ягоди виделкою і чекаємо, поки соус загусне. Відбираємо 2 столові ложки соусу, змішуємо з медом, оцтом і вином. Отриману суміш доводимо до консистенції сиропу на середньому вогні, а потім використовуємо для глазурування качки під час випікання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вишневий соус
    Вишневий соус
    Соуси є відмінним доповненням до будь-якого м'ясного або овочевого страви. Їх готують з використанням самих різних продуктів. Це можуть і гострі і
    Оливковий майонез
    Оливковий майонез
    Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть
    Святкова курка в журавлинному соусі
    Святкова курка в журавлинному соусі
    Журавлинний соус є прекрасним доповненням до будь-яких м'ясних страв, він надає їм незвичайний смак і аромат. І сьогодні ми хочемо з вами поділитися
    Журавлинний пунш
    Журавлинний пунш
    Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати його була
    Мус з журавлини
    Мус з журавлини
    Мус з журавлини - досить приємний десерт, який начебто і солодкий, але з легкою кислинкою. Таке поєднання мало кого залишить байдужим, а тому ви