Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Святкова курка в журавлинному соусі

Святкова курка в журавлинному соусі

16-03-2015, 14:12
1 376
Святкова курка в журавлинному соусі
Специфічний кисло-солодкий смак журавлини чудово доповнює не тільки десерти, але і м'ясні страви. Саме тому журавлину часто використовують в якості основи для приготування соусів. У цій статті ми приділимо увагу рецептом приготування курки з соусом з журавлини , який буде доречний не тільки на святковому столі, але і в буденному меню.

Курка з журавлино-тимьянним соусом


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сушений чебрець - 1 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • куряча грудка (з шкірою) - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • шавлія - 1/2 ч. ложки;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • журавлина - 1 склянка;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У невеликій мисці змішуємо 1 столову ложку вершкового масла, чебрець, 1/2 чайної ложки солі і 1 /4 чайної ложки перцю. Курячі грудки ретельно натираємо отриманою сумішшю, не забуваємо промазати під шкірою. Кладемо куру шкірою вгору на змащений маслом деко, потім запікаємо при 200 градусах 25 хвилин до золотавої скоринки.
    Залишки олії в сотейнику розтоплюємо і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, близько 8 хвилин. Кладемо В сотейник шавлія і залишився чебрець, продовжуємо готування ще хвилину, а потім вливаємо бульйон і тушкуємо до тих пір, поки в сотейнику не залишиться близько 1 1/2 склянки соусу. Поцеживаем соус через сито і повертаємо назад в сотейник.
    Засипаємо в соус ягоди і додаємо цукор, варимо 5-8 хвилин, поки ягоди не почнуть лопатися, після чого додаємо крохмаль. Тримаємо соус на вогні до загусання, а потім поливаємо їм готову курку.

    Курка з журавлинним мусом


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сушений чебрець - 2 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/4 ч. ложки;

  • білий перець - щіпка;

  • яйця - 2 шт.;

  • журавлинно пюре - 1 ст.;

  • гірчиця - 1/4 ст.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • оцет - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У літрі холодної води розчиняємо 1/2 склянки солі. Куряче філе покласти в контейнер і заливаємо соляним розчином. Даємо курці просочитися сіллю близько 1 години, залишивши її в холодильнику.
    У мисці змішуємо борошно чебрець, 2 чайних ложки солі, 1 чайну ложку порошку для випічки, чорний перець, сушений часник і білий перець. Окремо змішуємо склянку води або молока з одним яйцем.
    Для журавлинного мусу готове ягідне пюре змішуємо з гірчицею, медом, чебрецем і оцтом. Якщо ви не знаєте як приготувати ягідне пюре, то для цього достатньо просто обшпарити ягоди, або проварити їх буквально 40-60 секунд, а потім протерти масу через сито.
    Посолене філе нарізаємо порціями і обсмажуємо у фритюрі, попередньо зануривши м'ясо спочатку в суміш яйця і молока, а потім обваляти в борошні зі спеціями. Готову курку спочатку вмочаємо паперовими рушниками, а після подаємо до столу.

    Курка з виноградно-журавлинним соусом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • свіжий чебрець (подрібнений) - 3 ст. ложки;

  • курка - половина тушки;

  • борошно - 1/2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 3/4 ст.;

  • виноградний сік - 1/2 ст.;

  • журавлинно пюре - 1/3 ст.;

  • Святкова курка в журавлинному соусі

  • свіжа журавлина - 1/4 ст.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і чебрецем. Курячу тушку посипаємо сіллю і перцем за смаком, а під шкіркою ретельно промазуємо м'ясо масляною сумішшю.
    Смажимо курку на розпеченій сковороді близько 4 хвилин, або до золотистої скоринки. Тепер розміщуємо шматочок тушки на аркуші для запікання і відправляємо куру в духовку при 200 градусах на 20 хвилин.
    Поки курка запікається, змішуємо 1 столову ложку вершкового масла з борошном, додаємо журавлинне пюре, бульйон і виноградний сік. Варимо соус до загусання близько 7 хвилин, потім приправляємо сіллю і перцем і подаємо до готової курки в гарячому або холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка у вині - рецепт
    Курка у вині - рецепт
    Страви з курки у вині володіють оригінальним смаком, приголомшливим ароматом, а тому варто спробувати їх приготувати. Насправді, таких рецептів страв
    Куряче філе з помідорами
    Куряче філе з помідорами
    Куряче філе з помідорами - це чудове ситне блюдо, яке виручить будь-яку господарку, коли не вистачає часу на готування. Ми приготували для вас кілька
    Що приготувати з курячого філе?
    Що приготувати з курячого філе?
    Рецептів приготування курячого філе дуже багато. Але кожна господиня хоче зробити для своїх домашніх що-небудь особливе. І в цьому вам допоможуть
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Куряча грудка з овочами
    Куряча грудка з овочами
    З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
    Курка з грибами в мультиварці
    Курка з грибами в мультиварці
    Практично кожна господиня володіє такою чудовою кухонних помічницею, як мультиварка, яка більшу частину роботи зробить за вас. Головне все