Що приготувати з курячого філе?
Купивши свіжу курячу грудку в магазині, кожна господиня задає собі питання: як можна приготувати куряче філе? Використовувати м'ясо для бульйону, додати в салат, або засмажити в клярі - все це занадто просто і вже напевно приїлося вашим домочадцям, так що давайте розбиратися з більш цікавими та оригінальними способами того, як приготувати філе курячої грудки.
Інгредієнти:
оливкова олія;
часник - 4 зубчики;
копчена паприка - 1 ч. ложка;
коріандр - 1 ч. ложка;
орегно - 1 ч. ложка;
кумін - 1 ч. ложка;
каррі - 1 ч. ложка;
соус чилі - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
лимон - 1 шт.;
куряче філе (половинки) - 4 шт.
Для соусу:
йогурт - 1/2 ст.;
авокадо - 1 шт.;
сік 1 лимона;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і очищаємо від плівок.
В ступці або кавомолці змішуємо всі спеції, трави, часник, соус чилі і трохи оливкової олії. Покриваємо отриманою сумішшю м'ясо, 2 чайних ложки на половинку філе буде цілком достатньо. Щоб кура вийшла золотистої, її спочатку слід обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці, а після перекласти на деко для випікання. Разом з м'ясом ви можете покласти і улюблені овочі, таким чином, до кінця готування у вас на столі опиниться гаряче блюдо і гарнір. Куру необхідно випікати при 190 градусах 10-15 хвилин.
Поки м'ясо в духовці, приготуємо соус: у мисці змішуємо йогурт , м'якоть авокадо, лимонний сік, масло, солимо за смаком. Подаємо курку з соусом до столу.
Інгредієнти:
куряча грудка - 2 шт.;
сіль, перець;
оливкова олія - 1-2 ст. ложки;
цибулю-шалот - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
курячий бульйон - 1 ст.;
чебрець - 2 гілочки;
розмарин - 1 гілочка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курячу грудку обробляємо на філе, не знімаючи шкіри.
Чашу мультиварки розігріваємо в режимі «Смаження», або «Випічка», наливаємо в неї масло. Куру приправляємо сіллю і перцем, кладемо шкірою вниз. Не чіпаємо м'ясо близько 6-8 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка. Далі перевертаємо філе і доводимо до готовності. Готове м'ясо перед нарізкою відкладаємо відпочити.
Що залишилися в результаті засмажки соки з чаші мультиварки також підуть у справу. Обсмажуємо нарізану цибулю до м'якості, потім додаємо часник і смажимо ще 1-2 хвилини. Заливаємо вміст чаші курячим бульйоном , перемішуємо. Кладемо чебрець і розмарин, тушкуємо все хвилин 5-8. Після закінчення часу трави прибираємо і додаємо в соус вершкове масло. Приправляємо за смаком і можна подавати до столу.
Інгредієнти:
куряче філе (половинки без шкірки) - 2 шт.;
оливкова олія;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
борошно - 2-4 ст. ложки;
цибулю-шалот - 2-4 шт.;
сіль, перець;
часник - 2 зубчики;
біле вино - 1/4 ст.;
курячий бульйон - 1/2 ст.;
печериці - 400 г;
вершки - 1 ст. ложка.
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і змішуємо його з вершковим. Промиті і обсушені половинки курячого філе злегка обвалюємо в борошні, посипаємо сіллю і перцем. На маслі спочатку обсмажуємо подрібнену цибулю і гриби, додаємо до них часник, даємо підрум'янитися. На час прибираємо цибулеву засмажку з сковороди і поміщаємо на її місце філе. Смажимо філе до золотистого кольору і повної готовності. Повертаємо цибулю, гриби і часник на сковороду, посипаємо блюдо петрушкою і заливаємо бульйоном і вином, не забуваємо також про солі і перці. Тушкуємо куру з соусом близько 5-7 хвилин, потім прибираємо філе на тарілку, а сам соус розвести вершками. Даємо соусу загуснути і поливаємо їм готове м'ясо.
Як правильно приготувати куряче філе в духовці?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і очищаємо від плівок.
В ступці або кавомолці змішуємо всі спеції, трави, часник, соус чилі і трохи оливкової олії. Покриваємо отриманою сумішшю м'ясо, 2 чайних ложки на половинку філе буде цілком достатньо. Щоб кура вийшла золотистої, її спочатку слід обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці, а після перекласти на деко для випікання. Разом з м'ясом ви можете покласти і улюблені овочі, таким чином, до кінця готування у вас на столі опиниться гаряче блюдо і гарнір. Куру необхідно випікати при 190 градусах 10-15 хвилин.
Поки м'ясо в духовці, приготуємо соус: у мисці змішуємо йогурт , м'якоть авокадо, лимонний сік, масло, солимо за смаком. Подаємо курку з соусом до столу.
Як приготувати соковите куряче філе в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку обробляємо на філе, не знімаючи шкіри.
Чашу мультиварки розігріваємо в режимі «Смаження», або «Випічка», наливаємо в неї масло. Куру приправляємо сіллю і перцем, кладемо шкірою вниз. Не чіпаємо м'ясо близько 6-8 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка. Далі перевертаємо філе і доводимо до готовності. Готове м'ясо перед нарізкою відкладаємо відпочити.
Що залишилися в результаті засмажки соки з чаші мультиварки також підуть у справу. Обсмажуємо нарізану цибулю до м'якості, потім додаємо часник і смажимо ще 1-2 хвилини. Заливаємо вміст чаші курячим бульйоном , перемішуємо. Кладемо чебрець і розмарин, тушкуємо все хвилин 5-8. Після закінчення часу трави прибираємо і додаємо в соус вершкове масло. Приправляємо за смаком і можна подавати до столу.
Як приготувати куряче філе на сковороді з грибами?
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і змішуємо його з вершковим. Промиті і обсушені половинки курячого філе злегка обвалюємо в борошні, посипаємо сіллю і перцем. На маслі спочатку обсмажуємо подрібнену цибулю і гриби, додаємо до них часник, даємо підрум'янитися. На час прибираємо цибулеву засмажку з сковороди і поміщаємо на її місце філе. Смажимо філе до золотистого кольору і повної готовності. Повертаємо цибулю, гриби і часник на сковороду, посипаємо блюдо петрушкою і заливаємо бульйоном і вином, не забуваємо також про солі і перці. Тушкуємо куру з соусом близько 5-7 хвилин, потім прибираємо філе на тарілку, а сам соус розвести вершками. Даємо соусу загуснути і поливаємо їм готове м'ясо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе на пару
Самим корисним стравою вважаються страви, зварені або приготовані на пару. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення курячого філе
Куряче філе з помідорами
Куряче філе з помідорами - це чудове ситне блюдо, яке виручить будь-яку господарку, коли не вистачає часу на готування. Ми приготували для вас кілька
Куряче філе фаршироване
Куряче філе фаршироване - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису, гречки. Приготувати цю дивну смакота досить просто.
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Філе під сиром в духовці
Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.
Куряче філе в мікрохвильовці
Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки