Купивши свіжу курячу грудку в магазині, кожна господиня задає собі питання: як можна приготувати куряче філе? Використовувати м'ясо для бульйону, додати в салат, або засмажити в клярі - все це занадто просто і вже напевно приїлося вашим домочадцям, так що давайте розбиратися з більш цікавими та оригінальними способами того, як приготувати філе курячої грудки.
Як правильно приготувати куряче філе в духовці?
Інгредієнти: оливкова олія; часник - 4 зубчики; копчена паприка - 1 ч. ложка; коріандр - 1 ч. ложка; орегно - 1 ч. ложка; кумін - 1 ч. ложка; каррі - 1 ч. ложка; соус чилі - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; лимон - 1 шт.; куряче філе (половинки) - 4 шт. Для соусу:
йогурт - 1/2 ст.; авокадо - 1 шт.; сік 1 лимона; оливкова олія - 2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і очищаємо від плівок.
В ступці або кавомолці змішуємо всі спеції, трави, часник, соус чилі і трохи оливкової олії. Покриваємо отриманою сумішшю м'ясо, 2 чайних ложки на половинку філе буде цілком достатньо. Щоб кура вийшла золотистої, її спочатку слід обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці, а після перекласти на деко для випікання. Разом з м'ясом ви можете покласти і улюблені овочі, таким чином, до кінця готування у вас на столі опиниться гаряче блюдо і гарнір. Куру необхідно випікати при 190 градусах 10-15 хвилин.
Поки м'ясо в духовці, приготуємо соус: у мисці змішуємо йогурт , м'якоть авокадо, лимонний сік, масло, солимо за смаком. Подаємо курку з соусом до столу.
Як приготувати соковите куряче філе в мультиварці?
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; сіль, перець; оливкова олія - 1-2 ст. ложки; цибулю-шалот - 1 шт.; часник - 1 зубчик; курячий бульйон - 1 ст.; чебрець - 2 гілочки; розмарин - 1 гілочка; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу грудку обробляємо на філе, не знімаючи шкіри.
Чашу мультиварки розігріваємо в режимі «Смаження», або «Випічка», наливаємо в неї масло. Куру приправляємо сіллю і перцем, кладемо шкірою вниз. Не чіпаємо м'ясо близько 6-8 хвилин, щоб утворилася золотава скоринка. Далі перевертаємо філе і доводимо до готовності. Готове м'ясо перед нарізкою відкладаємо відпочити.
Що залишилися в результаті засмажки соки з чаші мультиварки також підуть у справу. Обсмажуємо нарізану цибулю до м'якості, потім додаємо часник і смажимо ще 1-2 хвилини. Заливаємо вміст чаші курячим бульйоном , перемішуємо. Кладемо чебрець і розмарин, тушкуємо все хвилин 5-8. Після закінчення часу трави прибираємо і додаємо в соус вершкове масло. Приправляємо за смаком і можна подавати до столу.
Як приготувати куряче філе на сковороді з грибами?
Інгредієнти: куряче філе (половинки без шкірки) - 2 шт.; оливкова олія; вершкове масло - 1 ст. ложка; борошно - 2-4 ст. ложки; цибулю-шалот - 2-4 шт.; сіль, перець; часник - 2 зубчики; біле вино - 1/4 ст.; курячий бульйон - 1/2 ст.; печериці - 400 г; вершки - 1 ст. ложка. Приготування У сковороді розігріваємо оливкову олію і змішуємо його з вершковим. Промиті і обсушені половинки курячого філе злегка обвалюємо в борошні, посипаємо сіллю і перцем. На маслі спочатку обсмажуємо подрібнену цибулю і гриби, додаємо до них часник, даємо підрум'янитися. На час прибираємо цибулеву засмажку з сковороди і поміщаємо на її місце філе. Смажимо філе до золотистого кольору і повної готовності. Повертаємо цибулю, гриби і часник на сковороду, посипаємо блюдо петрушкою і заливаємо бульйоном і вином, не забуваємо також про солі і перці. Тушкуємо куру з соусом близько 5-7 хвилин, потім прибираємо філе на тарілку, а сам соус розвести вершками. Даємо соусу загуснути і поливаємо їм готове м'ясо.