Журавлинний пунш
Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати пунші була перейнята від індусів англійцями на початку XVII століття, потім поширилася в Європі, в Німеччині це традиційний різдвяний напій.
До теперішнього часу відомо безліч рецептів пуншів, їх готують з різними фруктами.
Розповімо, як приготувати журавлинний пунш . Журавлина - дуже корисна ягода, що містить безліч корисних речовин і володіє приємним кислим смаком.
Інгредієнти:
свіжий журавлинний сік - 250 мл;
окріп - 300 мл;
ром світлий - 100-150 мл;
свіжовичавлений сік лимона - 30 мл;
цукор - 3-5 ст. ложок;
трохи натуральної ванілі;
ягоди журавлини і часточки лимона для оформлення.
Приготування
Нагрівати і варити журавлинний сік не будемо, бо інакше втратимо вітаміни. Розчинний цукор в окропі. Увіллємо ром і приправимо ваніллю. Додамо журавлинний і лимонний сік. Розіллємо в чаші для пуншу, в кожну додамо кілька ягід журавлини, збоку на край чашки прикріпимо часточку лимона. Остиглий пунш можна подавати в келихах з трубочкою.
Щоб приготувати апельсиново-журавлинний пунш, дотримуємося пропорції попереднього рецепта (див. вище), тільки замінюємо лимонний сік апельсиновим і оформляємо чашку або келих часточкою апельсина. Добре, якщо у вашому барі є Ангостура або Біттер, тоді додамо в пунш 1 чайну ложку будь-якого з цих напоїв.
Щоб приготувати виноградно-журавлинний пунш, використовуємо пропорції і послідовність дій першого рецепта (див. вище), замість рому використовуємо виноградний бренді або недорогий коньяк, також додаємо 30 мл мускатного виноградного вина (ну, або іншого цікавого виноградного вина, краще міцного).
Інгредієнти:
свіжий сік журавлинний - 200 мл;
чай чорний міцний індійський або цейлонський (заварена) - 200 мл;
вино червоне (вермут) - 300 мл;
бренді - 100 мл;
гвоздика - 3-5 суцвіть;
бадьян - 1 зірочка;
цукор - 2-4 ст. ложки.
Приготування
Заварюйте чай з гвоздикою і бадьяном. Процідіть його і розчиніть цукор в чаї. Додайте вино, бренді і сік журавлини. Розлийте в чашки. Можна оформити чашки часточками лимона і апельсина.
Якщо хто вам розповість, що пунші бувають безалкогольні - не вірте, такі напої називаються інакше (чай, коктейль, компот і ін, але не пунш).
До теперішнього часу відомо безліч рецептів пуншів, їх готують з різними фруктами.
Розповімо, як приготувати журавлинний пунш . Журавлина - дуже корисна ягода, що містить безліч корисних речовин і володіє приємним кислим смаком.
Журавлинний пунш з прянощами і ромом
Інгредієнти:
Приготування
Нагрівати і варити журавлинний сік не будемо, бо інакше втратимо вітаміни. Розчинний цукор в окропі. Увіллємо ром і приправимо ваніллю. Додамо журавлинний і лимонний сік. Розіллємо в чаші для пуншу, в кожну додамо кілька ягід журавлини, збоку на край чашки прикріпимо часточку лимона. Остиглий пунш можна подавати в келихах з трубочкою.
Щоб приготувати апельсиново-журавлинний пунш, дотримуємося пропорції попереднього рецепта (див. вище), тільки замінюємо лимонний сік апельсиновим і оформляємо чашку або келих часточкою апельсина. Добре, якщо у вашому барі є Ангостура або Біттер, тоді додамо в пунш 1 чайну ложку будь-якого з цих напоїв.
Щоб приготувати виноградно-журавлинний пунш, використовуємо пропорції і послідовність дій першого рецепта (див. вище), замість рому використовуємо виноградний бренді або недорогий коньяк, також додаємо 30 мл мускатного виноградного вина (ну, або іншого цікавого виноградного вина, краще міцного).
Рецепт журавлинного пуншу з чаєм
Інгредієнти:
Приготування
Заварюйте чай з гвоздикою і бадьяном. Процідіть його і розчиніть цукор в чаї. Додайте вино, бренді і сік журавлини. Розлийте в чашки. Можна оформити чашки часточками лимона і апельсина.
Якщо хто вам розповість, що пунші бувають безалкогольні - не вірте, такі напої називаються інакше (чай, коктейль, компот і ін, але не пунш).
Рекомендуємо добрі рецепти
Журавлинний соус до м'яса
Журавлинний соус вважається класичним соусом, який прийнято подавати до м'яса і птиці. Приготувавши м'ясо по своєму коханому рецептом, і додавши до
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Вишневий пунш
Пунш - це складовий коктейль, який готують з рому з додаванням вина, цукру, води, соків. Його подають в гарячому або охолодженому вигляді. Давайте
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і