Вишневий пунш
Спочатку пуншем називалися алкогольні гарячі або охолоджені напої типу складових коктейлів, приготовані з рому з водою, цукром, вином, з додаванням фруктів та/або фруктових соків і спецій. Пунш походить з Індії, в Європі традиція готувати пунш поширилася через англійців. Сама назва «пунш» німецьке, походить від давньоіндійського «панч», що буквально означає «п'ять» - за кількістю традиційних інгредієнтів: ром, вино, фруктовий сік, цукор або мед і прянощі (чай, кориця, гвоздика і ін).
В даний час для приготування пуншів використовують не обов'язково і не тільки ром, але і інші види міцного алкоголю (бренді, бурбон і ін), можливі і безалкогольні варіанти. Безалкогольні пунші хороші для дітей і тих, кому протипоказаний алкоголь. Гарячі пунші більше підходять для холодної погоди. У літній час краще виключати з рецептури пуншів зігріваючі спеції (імбир, червоний гострий перець).
Технологія приготування пуншу досить проста, нагадує приготування грогу і глінтвейну.
Інгредієнти:
ром - 300 мл;
вишневий сік натуральний або вишнева настоянка - 300 мл;
цукор-пісок - 2-3 ст. ложки;
лайм - 1 шт.;
сухі спеції (гвоздика, кориця, імбир та ін.) - на ваш розсуд.
Приготування
Вишневий сік або настойку увіллємо в емальований, скляну або керамічну ємність, додамо цукор і прянощі. Прогреем при температурі близько 70 градусів С до повного розчинення цукру (це зручно робити на водяній бані). Додамо сік лайма і процідимо суміш.
У підігрітий посуд наливаємо порцію рому і додаємо вишневу теплу суміш. Порція такого напою чудовим чином зігріє вас в холодну погоду.
Інгредієнти:
вишня свіжа або свіжоморожена - 300 г;
вермут (мартіні будь-якого кольору) - 300 мл;
ром - 200 мл;
лимон - 1 шт.;
сухі спеції (шафран, кардамон, імбир, кориця);
вода - 300 мл
Приготування
З вишні виймаємо кісточки, засипаємо її цукром і злегка мнемо, щоб пустила сік, після чого заливаємо водою і прогріваємо з додаванням спецій, при температурі близько 70 градусів за С. Проціджуємо суміш і додаємо сік лимона, ром і вермут.
Для приготування безалкогольних вишневих пуншів використовуйте вишню, вишневий сік, інші фруктові соки, цукор або мед, спеції, воду або свіжий чай - все в бажаних пропорціях.
В даний час для приготування пуншів використовують не обов'язково і не тільки ром, але і інші види міцного алкоголю (бренді, бурбон і ін), можливі і безалкогольні варіанти. Безалкогольні пунші хороші для дітей і тих, кому протипоказаний алкоголь. Гарячі пунші більше підходять для холодної погоди. У літній час краще виключати з рецептури пуншів зігріваючі спеції (імбир, червоний гострий перець).
Як приготувати вишневий пунш з прянощами і лаймом?
Технологія приготування пуншу досить проста, нагадує приготування грогу і глінтвейну.
Інгредієнти:
Приготування
Вишневий сік або настойку увіллємо в емальований, скляну або керамічну ємність, додамо цукор і прянощі. Прогреем при температурі близько 70 градусів С до повного розчинення цукру (це зручно робити на водяній бані). Додамо сік лайма і процідимо суміш.
У підігрітий посуд наливаємо порцію рому і додаємо вишневу теплу суміш. Порція такого напою чудовим чином зігріє вас в холодну погоду.
Пунш з вишні
Інгредієнти:
Приготування
З вишні виймаємо кісточки, засипаємо її цукром і злегка мнемо, щоб пустила сік, після чого заливаємо водою і прогріваємо з додаванням спецій, при температурі близько 70 градусів за С. Проціджуємо суміш і додаємо сік лимона, ром і вермут.
Для приготування безалкогольних вишневих пуншів використовуйте вишню, вишневий сік, інші фруктові соки, цукор або мед, спеції, воду або свіжий чай - все в бажаних пропорціях.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вишневий лікер
Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.
Грог - рецепт з вином
Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А
Журавлинний пунш
Пунш гарячий напій з алкогольної складової, що містить фрукти або фруктовий сік, спеції і деякі інші компоненти. Традиція готувати його була
Абрикосова наливка
Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.
Вишневий квас
Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І