Вернуться назад Распечатать

Вишневий пунш

Вишневий пунш
Спочатку пуншем називалися алкогольні гарячі або охолоджені напої типу складових коктейлів, приготовані з рому з водою, цукром, вином, з додаванням фруктів та/або фруктових соків і спецій. Пунш походить з Індії, в Європі традиція готувати пунш поширилася через англійців. Сама назва «пунш» німецьке, походить від давньоіндійського «панч», що буквально означає «п'ять» - за кількістю традиційних інгредієнтів: ром, вино, фруктовий сік, цукор або мед і прянощі (чай, кориця, гвоздика і ін).
В даний час для приготування пуншів використовують не обов'язково і не тільки ром, але і інші види міцного алкоголю (бренді, бурбон і ін), можливі і безалкогольні варіанти. Безалкогольні пунші хороші для дітей і тих, кому протипоказаний алкоголь. Гарячі пунші більше підходять для холодної погоди. У літній час краще виключати з рецептури пуншів зігріваючі спеції (імбир, червоний гострий перець).

Як приготувати вишневий пунш з прянощами і лаймом?


Технологія приготування пуншу досить проста, нагадує приготування грогу і глінтвейну.
Інгредієнти:

  • ром - 300 мл;

  • вишневий сік натуральний або вишнева настоянка - 300 мл;

  • цукор-пісок - 2-3 ст. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • сухі спеції (гвоздика, кориця, імбир та ін.) - на ваш розсуд.


  • Приготування
    Вишневий сік або настойку увіллємо в емальований, скляну або керамічну ємність, додамо цукор і прянощі. Прогреем при температурі близько 70 градусів С до повного розчинення цукру (це зручно робити на водяній бані). Додамо сік лайма і процідимо суміш.
    У підігрітий посуд наливаємо порцію рому і додаємо вишневу теплу суміш. Порція такого напою чудовим чином зігріє вас в холодну погоду.

    Пунш з вишні


    Інгредієнти:

  • вишня свіжа або свіжоморожена - 300 г;

  • вермут (мартіні будь-якого кольору) - 300 мл;

  • ром - 200 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • сухі спеції (шафран, кардамон, імбир, кориця);
    Вишневий пунш

  • вода - 300 мл


  • Приготування
    З вишні виймаємо кісточки, засипаємо її цукром і злегка мнемо, щоб пустила сік, після чого заливаємо водою і прогріваємо з додаванням спецій, при температурі близько 70 градусів за С. Проціджуємо суміш і додаємо сік лимона, ром і вермут.
    Для приготування безалкогольних вишневих пуншів використовуйте вишню, вишневий сік, інші фруктові соки, цукор або мед, спеції, воду або свіжий чай - все в бажаних пропорціях.