Кальмари в сметанному соусі

А от щодо приготування кальмарів (і інших головоногих молюсків) доведеться пояснити одну дуже важливу річ. Запам'ятаємо раз і назавжди: цей морепродукт вариться дуже швидко - протягом не більш 3-5-ти хвилин (залежить від розміру отвариваемих шматочків). Якщо варити (або гасити) довше, ми перетворимо ніжну плоть кальмара в якусь подобу старої гумової підошви. Тому всякі думки про те, що треба проварити отак протягом хвилин 20 для безпеки, залиште.
Розповімо про те, як приготувати кальмари під сметанним соусом . В торгових мережах можна знайти тушки дрібних кальмарів, плоть великих кальмарів шматками і щупальця окремо (їх дещо складніше підготувати до відварювання, тому орієнтуємося на дві перші позиції).
Рецепт ніжних кальмарів в сметанно-часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Незалежно від того, дрібні чи це тушки або великі шматки, обдаємо тіло кальмара окропом, очистити від плівок і видаляємо хрящі (якщо такі є). Нарізаємо кальмари нетовстими недовгими смужками і відварюємо в киплячій воді протягом 3-х хвилин (якщо шматочки товсті, може, протягом 4-х). Витягаємо шматочки шумівкою або відкидаємо на друшляк (промивати не треба).
Готуємо сметанний соус. Приправляємо сметану продавлений через ручний прес часником, подрібненим червоним гострим перцем, меленим запашним перцем і мускатним горіхом. Трохи додаємо сіль.
Кальмари розкладаємо в порційні тарілки і подаємо, полив соусом, окропивши соком лимона і оформивши зеленню. В якості гарніру до кальмарам в сметанному соусі можна подати морську капусту, варену або мариновану спаржу, пасту, рис, смажену картоплю з окремо смаженою цибулею. Вино до цієї страви краще вибрати світле столове.
А тепер трохи більш складний рецепт.
Фаршировані кальмари в сметанно-сирному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Ошпарюємо тушки кальмарів окропом і очистити від шкірки. Видаляємо хрящі і відварюємо протягом не більше 3-х хвилин у киплячій воді, після чого відкидаємо на друшляк.
Готуємо цибульно-грибну пасерування: дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на рослинній олії і протушиваем протягом 20 хвилин на малому вогні,

Змішуємо цибульно-грибну пасеровку з відвареним рисом і начиняємо тушки кальмарів. Викладаємо на порційні тарілки по 1-й тушці.
Готуємо сметанно-сирний соус. У невеликому ковшике нагріваємо вершки майже до кипіння і засипаємо тертий сир, безперервно помішуючи. Розтоплюємо сир і вимикаємо вогонь. Додаємо сметану і сухі мелені спеції. Продавлений часник - в останню чергу. Перемішуємо.
Поливаємо соусом фаршировані тушки кальмарів, поруч з якими викладаємо морську капусту або мариновану спаржу. Оформляємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Кальмари з яблуками»
Кальмари - корисний і делікатесний продукт, який використовують в приготуванні різних страв. І в нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про

Салат з кальмарів і моркви
Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як

Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо

Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших

Закуска з кальмарів
Кальмари - корисний дієтичний морепродукт, який добре підходить для приготування як гарячих, так і холодних закусок. У нашій статті ми зібрали кілька

Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.