Салат «Кальмари з яблуками»
Кальмари - дуже корисний, смачний, делікатесний і дієтичний морепродукт. Використовуючи кальмари в якості основного продукту, можна готувати різні цікаві і смачні салати. В якості другого основного компонента можна використовувати кисло-солодкі яблука, які найвигіднішим чином і цілком гармонійно змінять і відтіняють смак кальмара. Ця пара компонентів додасть салатів характерні смакові відтінки. Звичайно, для приготування салатів з кальмарами і яблуками знадобляться і деякі інші компоненти.
Інгредієнти:
кальмар (плоть або невеликі тушки) - близько 300 м;
яблуко кисло-солодке зелене - 1-2 шт.;
лимон;
морська капуста (готова) - близько 200 г;
сир ропні (типу бринзи, фета, моцарели) - близько 150 г;
часник - 1-3 зубчики;
перець червоний гострий свіжий;
олія першого холодного віджиму.
Приготування
Кальмара ошпарюємо окропом, очистити від плівок і хрящів. Варимо в киплячій воді протягом не більше 3-х хвилин. Нарізаємо соломкою (короткими нетовстими смужками). Яблуко шаткуємо невеликими шматочками і скроплюємо соком лимона, щоб не темніло, а сир - дуже дрібними кубиками. Все це з'єднуємо в салатниці. Додаємо морську капусту. Приправляємо масло стовченими з сіллю часником і червоним гострим перцем. Поливаємо салат і перемішуємо.
Інгредієнти:
кальмар (тушки дрібні) - близько 300 м;
яблуко зелене кисло-солодке - 1 шт.;
яйце куряче - 2 шт.;
огірки дрібні - 3-4 шт.;
цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 шт.;
лимон;
часник - 2 зубчики;
олія рослинна;
зелень свіжа різна.
Приготування
Очищені тушки кальмарів проварюємо протягом 3-х хвилин, остуджуємо і ріжемо довгими смужками (вони красиво згортаються в спіральки). Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а яблука - дрібними тонкими скибочками, скроплюємо соком лимона. Огірки ріжемо брусочками, а зварене куряче яйце, часник і зелень дрібно рубаємо ножем. Всі з'єднуємо в салатниці, поливаємо олією і перемішуємо.
До таких салатів можна подавати світлі вина, горілку, джин, лимончелло, граппу, ракію.
Інгредієнти:
тушки кальмара - 200 г;
літній несолодке яблуко - 2 шт.;
лимонний сік - 50 мл;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
приправа для приготування овочів «по-корейськи»;
оцет фруктовий натуральний - 2 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Тушки кальмарів чистимо від плівок, промиваємо, нарізаємо кільцями і відварюємо в киплячій воді протягом 3 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Коли вода стече і колечка охолонуть, вкладаємо їх в салатник і заливаємо соєвим соусом . Моркву чистимо, натираємо на спеціальній тертці або нарізаємо дуже тонкою соломкою і заливаємо 1 ст. ложкою оцту, додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо на пару годин. Коли моркву і кільця кальмарів промариновались достатньо, змішуємо їх, додаємо нарізані соломкою яблука, підсушений на сухій сковороді кунжут. Готуємо заправку: змішуємо олію, лимонний сік і залишився оцет, збиваємо і поливаємо салат. Сіль не потрібна.
Інгредієнти:
тушки кальмарів - 3 шт.;
яблука дрібні - 3 шт.;
яйце куряче - 2 шт.;
мінеральна вода - 50 мл;
борошно пшеничне - 3-4 ст. ложки;
рослинна олія для фритюру;
спеції - за смаком.
Приготування
Тушки кальмарів чистимо, промиваємо, нарізаємо кільцями, відварюємо 2 хвилини, охолодити. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо кільцями. З яєць, борошна, спецій і мінеральної води готуємо дуже густий кляр. Занурюємо кільця яблук і кальмарів в кляр і швидко обсмажуємо у фритюрі. Даємо стекти надлишків олії і викладаємо в довільному порядку на тарілки. Можна додати паростки бамбука.
Салат з кальмарами, яблуками і сиром, морською капустою і часником
Інгредієнти:
Приготування
Кальмара ошпарюємо окропом, очистити від плівок і хрящів. Варимо в киплячій воді протягом не більше 3-х хвилин. Нарізаємо соломкою (короткими нетовстими смужками). Яблуко шаткуємо невеликими шматочками і скроплюємо соком лимона, щоб не темніло, а сир - дуже дрібними кубиками. Все це з'єднуємо в салатниці. Додаємо морську капусту. Приправляємо масло стовченими з сіллю часником і червоним гострим перцем. Поливаємо салат і перемішуємо.
Салат з кальмарів з яблуками, яйцем, свіжим огірком і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Очищені тушки кальмарів проварюємо протягом 3-х хвилин, остуджуємо і ріжемо довгими смужками (вони красиво згортаються в спіральки). Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а яблука - дрібними тонкими скибочками, скроплюємо соком лимона. Огірки ріжемо брусочками, а зварене куряче яйце, часник і зелень дрібно рубаємо ножем. Всі з'єднуємо в салатниці, поливаємо олією і перемішуємо.
До таких салатів можна подавати світлі вина, горілку, джин, лимончелло, граппу, ракію.
Салат з кальмарами і яблуком в далекосхідному стилі
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів чистимо від плівок, промиваємо, нарізаємо кільцями і відварюємо в киплячій воді протягом 3 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Коли вода стече і колечка охолонуть, вкладаємо їх в салатник і заливаємо соєвим соусом . Моркву чистимо, натираємо на спеціальній тертці або нарізаємо дуже тонкою соломкою і заливаємо 1 ст. ложкою оцту, додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо на пару годин. Коли моркву і кільця кальмарів промариновались достатньо, змішуємо їх, додаємо нарізані соломкою яблука, підсушений на сухій сковороді кунжут. Готуємо заправку: змішуємо олію, лимонний сік і залишився оцет, збиваємо і поливаємо салат. Сіль не потрібна.
Салат з кальмарів з яблуками по-японськи
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кальмарів чистимо, промиваємо, нарізаємо кільцями, відварюємо 2 хвилини, охолодити. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо кільцями. З яєць, борошна, спецій і мінеральної води готуємо дуже густий кляр. Занурюємо кільця яблук і кальмарів в кляр і швидко обсмажуємо у фритюрі. Даємо стекти надлишків олії і викладаємо в довільному порядку на тарілки. Можна додати паростки бамбука.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кальмарів з сиром
Салат з кальмарів з сиром - незвичайне і цікаве поєднання інгредієнтів, і якщо ви любите екзотику, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Читаємо і
Салат з кальмарів і моркви
Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Закуска з кальмарів
Кальмари - корисний дієтичний морепродукт, який добре підходить для приготування як гарячих, так і холодних закусок. У нашій статті ми зібрали кілька