Закуска з кальмарів
Кальмар - вельми популярний і корисний дієтичний делікатесний морепродукт, володіє унікальним складом та чудовими смаковими якостями. З плоті кальмара можна готувати різні закуски, як холодні, так і гарячі. Кальмари вибираємо свіжі (свіжоморожені), хоча, звичайно, можна використовувати консерви, краще все ж готувати самостійно, тим більше що готуються кальмари нескладно і швидко.
Інгредієнти:
тіло кальмара - близько 300 м;
цибуля червоний - 1 шт.;
дайкон (він же біла редька) - 1 шт.;
листя зеленого салату;
оцет винний білий - 1 ст. ложка;
перець червоний гострий;
часник - 1-2 зубчики;
масло рослинне - 3-4 ст. ложки;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
зелень кінзи і петрушки.
Приготування
Кальмара ошпарим окропом і очистимо від шкірочки, плівок і хрящів. Відваримо в киплячій воді протягом 3 хвилин не більше, остудимо і наріжемо соломкою або спіральками. Дайкон очистимо і натремо на крупній тертці (ще краще - на тертці для корейської моркви). Лук очистимо і нашинкуем тонкими півкільцями або чверть кільцями. Листя салату нарвем на шматочки руками. Часник і гострий червоний перець дрібно нарубим ножем і истолчем в ступці з невеликою кількістю солі. Зелень нарубим дрібно. Змішаємо масло з оцтом. Всі підготовлені інгредієнти з'єднаємо в салатниці. Додамо насіння кунжуту, поллємо заправкою і перемішати. Така закуска добре піде під рисові алкогольні напої, горілку, джин, аквавіт, фруктові вина, світлі столові виноградні вина.
Інгредієнти:
кальмар копчений (продається в копченому вигляді готовий) - близько 300 м;
горішки кедрові - близько 80 г;
сир в косичку - близько 150 г;
зелень петрушки, базиліка і кінзи - товстий пучок;
олія оливкова першого холодного віджиму;
оцет білий винний.
Приготування
Кедрові горішки злегка прожарюємо на сухій сковороді. Кальмара нарізаємо соломкою або спіральками. Сир шаткуємо короткими смужками, зручними для їжі. Зелень рубаємо не занадто дрібно. Інгредієнти з'єднуємо в салатниці і поливаємо сумішшю масла з оцтом (співвідношення 3:1). Перемішуємо. Подаємо з житніми сухариками або солоними крекерами до будь-якого сорту пива.
Інгредієнти:
тушки кальмара - близько 300 м;
рис - 1 чашка (близько 150-170 г);
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
масло рослинне для обсмажування і для заправки;
часник - 1-2 шт.;
гострий червоний перець;
зелень свіжа різна;
сік лайма;
соєвий соус.
Приготування
Очищаємо ошпареного кальмара від плівок, сухожиль і шкірки. Відварюємо в киплячій воді протягом 3-х хвилин. Кальмара нарізаємо соломкою, а цибулю - чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю на сковороді і додаємо кальмара. Готуємо всі разом до появи золотистого відтінку.
Промиваємо рис і відварюємо протягом 8-12 хвилин у великій кількості води, після чого відкидаємо на сито. Можна промити окропом. Перець і часник дрібно рубаємо і товчемо в ступці. Змішуємо з невеликою кількістю масла, соком лайма і соєвим соусом . Зелень теж дрібно рубаємо. Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці. Подаємо в теплому вигляді до горілки, джину, гірким настоянками.
Інгредієнти:
кальмари;
картопля;
готовий салат з морської капусти;
цибуля;
часник.
Приготування
Кальмари очищаємо і відварюємо таким же чином, як у попередніх рецептах (див. вище). Нарізаємо кальмарів і обсмажуємо на сковороді в олії до золотистого відтінку (хочете, з цибулею, хочете - без). Очищену картоплю смажимо у фритюрі і відкидаємо на сито.
На тарілку викладаємо смажені кальмари, поруч - картопля і морську капусту. Подаємо до пива.
Рецепт холодної закуски з кальмарів з дайконом
Інгредієнти:
Приготування
Кальмара ошпарим окропом і очистимо від шкірочки, плівок і хрящів. Відваримо в киплячій воді протягом 3 хвилин не більше, остудимо і наріжемо соломкою або спіральками. Дайкон очистимо і натремо на крупній тертці (ще краще - на тертці для корейської моркви). Лук очистимо і нашинкуем тонкими півкільцями або чверть кільцями. Листя салату нарвем на шматочки руками. Часник і гострий червоний перець дрібно нарубим ножем і истолчем в ступці з невеликою кількістю солі. Зелень нарубим дрібно. Змішаємо масло з оцтом. Всі підготовлені інгредієнти з'єднаємо в салатниці. Додамо насіння кунжуту, поллємо заправкою і перемішати. Така закуска добре піде під рисові алкогольні напої, горілку, джин, аквавіт, фруктові вина, світлі столові виноградні вина.
Холодна закуска до пива з копченого кальмара
Інгредієнти:
Приготування
Кедрові горішки злегка прожарюємо на сухій сковороді. Кальмара нарізаємо соломкою або спіральками. Сир шаткуємо короткими смужками, зручними для їжі. Зелень рубаємо не занадто дрібно. Інгредієнти з'єднуємо в салатниці і поливаємо сумішшю масла з оцтом (співвідношення 3:1). Перемішуємо. Подаємо з житніми сухариками або солоними крекерами до будь-якого сорту пива.
Гаряча закуска з кальмарів в далекосхідному стилі
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо ошпареного кальмара від плівок, сухожиль і шкірки. Відварюємо в киплячій воді протягом 3-х хвилин. Кальмара нарізаємо соломкою, а цибулю - чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю на сковороді і додаємо кальмара. Готуємо всі разом до появи золотистого відтінку.
Промиваємо рис і відварюємо протягом 8-12 хвилин у великій кількості води, після чого відкидаємо на сито. Можна промити окропом. Перець і часник дрібно рубаємо і товчемо в ступці. Змішуємо з невеликою кількістю масла, соком лайма і соєвим соусом . Зелень теж дрібно рубаємо. Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці. Подаємо в теплому вигляді до горілки, джину, гірким настоянками.
Гаряча закуска з кальмарів з картоплею-фрі та морською капустою
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари очищаємо і відварюємо таким же чином, як у попередніх рецептах (див. вище). Нарізаємо кальмарів і обсмажуємо на сковороді в олії до золотистого відтінку (хочете, з цибулею, хочете - без). Очищену картоплю смажимо у фритюрі і відкидаємо на сито.
На тарілку викладаємо смажені кальмари, поруч - картопля і морську капусту. Подаємо до пива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Прості і смачні салати у в'єтнамському стилі
Любителям здорового та гострої їжі пропонуємо приготувати незвичайні для нашої кухні салати у в'єтнамському стилі. Вони чудово підійдуть для вечірки
Салат «Кальмари з яблуками»
Кальмари - корисний і делікатесний продукт, який використовують в приготуванні різних страв. І в нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про
Салат з кальмарами і морською капустою
Морська капуста, кальмари - корисні дієтичні морепродукти, які чудово поєднуються в різних салатах. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних
Салат з кальмарів і моркви
Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
Сушений кальмар
Магазинні солоні кальмари - чудова закуска до пива, яку приємно є навіть у відсутності «пінного», однак більше кількість добавок, службовців для
Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.