Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з кальмарами і морською капустою

Салат з кальмарами і морською капустою

22-03-2015, 15:04
674
Салат з кальмарами і морською капустою
Кальмари і морська капуста є цінними і корисними морепродуктів, і тому буде вельми гармонійно поєднуватися в різних салатах.
Розповімо, як приготувати легкий салат з кальмарами і морською капустою, рецепт нескладний, а результат буде чудовий.

Простий салат з кальмарами і морською капустою


Інгредієнти:

  • кальмари (дрібні тушки або великі шматки плоті) - близько 300-400 г;

  • морська капуста (продається готової у вигляді консервів або пресервів) - близько 300 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (або цибуля-порей - 1 стебло);

  • зелень (базилік, кінза, петрушка);

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний гострий перець;

  • оцет винний натуральний або сік лимона (лайма);

  • олія рослинна прямого холодного віджиму (в ідеалі оливкова, ну, або гірчична).


  • Приготування
    Очищену цибулю наріжемо тонкими кільцями (якщо порей - то білу частину кружальцями, решту - як завгодно). Відразу приготуємо заправку: змішуємо масло з оцтом і/або соком лимона в співвідношенні приблизно 3:1. Червоний перець истолчем в ступці з часником і невеликою кількістю солі. Змішаємо з масляно-оцтової сумішшю. Заллємо заправкою нарізану цибулю в салатниці - нехай маринується, поки ми готуємо інше.
    Кальмари ошпарим окропом і очистимо від шкірки і хрящів. Закидаємо кальмари в киплячу воду і проварюємо протягом 3-х хвилин, не більше, інакше вони будуть дуже жорсткими.
    Наріжемо кальмари у вигляді локшини тонкими короткими смужками або спіральками. Зіллємо соус, в якому законсервована морська капуста.
    З'єднаємо кальмари і морську капусту в салатниці, де вже маринується цибулю в заправці. Додамо мелкорубленную зелень. Всі перемішаємо. Цей чудовий корисний салат добре подавати з легкими столовими світлими винами.

    Варіанти приготування салатів з кальмарами і морською капустою


    Слідуючи приблизно цим же рецептом можна приготувати салат з кальмарами, морською капустою, креветками. Креветки звичайно продають в подваренном вигляді. Виберіть, не дуже великі, доварите, очищайте і додати в салат. Потрібну кількість - близько 200 р. Зрозуміло, кількість заправки потрібно збільшити.
    Можна ще більше ускладнити рецепт і приготувати більш ситний салат з кальмарами, морською капустою і крабовими паличками.
    Салат з кальмарами і морською капустою

    До основного переліку інгредієнтів потрібно ще пачка крабових паличок. Звільнимо їх від плівки і наріжемо поперек - вийдуть спіральки - додайте їх на салат.
    Але краще додати в салат (див. вище перший базовий рецепт) готовий розсипчастий рис (близько 1 склянки) або трохи рисового локшини (її заливають окропом на 2 хвилини, зливають воду - і готово). У цьому варіанті можна додати в заправку трохи соєвого соусу і використовувати оливкову або гірчична, а кунжутне масло. До такого салату краще вибрати фруктові вина або міцні напої на основі рису.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Кальмари з яблуками»
    Салат «Кальмари з яблуками»
    Кальмари - корисний і делікатесний продукт, який використовують в приготуванні різних страв. І в нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Салат з кальмарів і моркви
    Салат з кальмарів і моркви
    Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
    Крабовий салат з кальмарами
    Крабовий салат з кальмарами
    Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
    Салат з кальмарами і капустою
    Салат з кальмарами і капустою
    Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Закуска з кальмарів
    Закуска з кальмарів
    Кальмари - корисний дієтичний морепродукт, який добре підходить для приготування як гарячих, так і холодних закусок. У нашій статті ми зібрали кілька