Ставрида - рецепти приготування
Ставрида - морська риба, яка містить в собі зовсім мало жиру, за рахунок цього вона сухувата і не дуже підходить для смаження. Нижче наведемо рецепти приготування смачних страв з ставриди.
Інгредієнти:
ставрида свіжоморожена - 1 кг;
вода - 1 літр;
велика сіль - 1 склянка;
оцет 9 %-ний - 05 склянки.
Приготування
Свіжоморожену ставриду розморожуємо і, не чистячи, викладаємо в глибоку посуд. У воді розчиняємо сіль і заливаємо нею рибу і ставимо під гніт годин на 8. Залишаємо при кімнатній температурі. Після цього солону воду зливаємо.
Робимо новий розчин з 1 літра води і оцту і заливаємо їм рибу знову. Зливаємо її через 3 години. Рибу очищаємо від шкірки, нарізаємо її порційними шматочками, перекладаємо кільцями цибулі і заливаємо олією. Зберігати мариновану ставриду потрібно в холодильнику в скляному або емальованому посуді.
Інгредієнти:
ставрида - 3 шт.;
масло вершкове - 40 г;
лимон - четвертинка;
сметана - 05 склянки;
кріп - 1 пучок;
апельсин - 1 шт.;
сир тертий - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ставриду поділяємо на філе, скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Подрібнюємо кріп і злегка обсмажуємо його на вершковому маслі, зверху викладаємо філе ставриди, поливаємо сметаною, викладаємо скибочки апельсина, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. При температурі 170-180 градусів запікаємо 20 хвилин. Як гарнір подаємо відварений рис .
Інгредієнти:
ставрида - 3 шт.;
цибуля - 2 шт.;
картопля - 7 шт.;
морква - 2 шт.;
сметана - 3 ст. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
спеції для риби - 1 щіпка;
сіль - 15 ч. ложки.
Приготування
Ставриду чистимо, відрізаємо голову, миємо й розрізаємо на порційні шматочки. Солимо їх, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Тим часом займаємося овочами: картоплю миємо й відварюємо до напівготовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо кільцями товщиною 1 див Очищаємо моркву і цибулю. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, солимо і перчимо його.
Далі кладемо цибулю і моркву (половину від загального обсягу), рибу і посипаємо рештою цибулею з морквою. Змащуємо все це сметаною, накриваємо форму кришкою або фольгою й запікаємо півгодини в духовці, нагрітій до 180 градусів. Потім знімаємо кришку і даємо нашій страві підрум'янитися ще 10 хвилин. А після цього вже можна подавати до столу.
Інгредієнти:
ставрида - 1 кг;
сіль - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 2 шт.;
перець горошком - 5 шт.;
оцет - 1 ч. ложка.
Для маринаду:
морква - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
корінь селери - 1 скибочка;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
томатне пюре - 05 склянки;
перець горошком - 4 шт.;
рибний бульйон - 1 склянка;
оцет - 20 мл;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Ставриду чистимо, видаляємо зябра і нутрощі, а голову і луску залишаємо. Цілу рибу опускаємо в киплячу воду, а потім додаємо спеції і оцет. Варимо близько 20 хвилин. Готову рибу з бульйону виймаємо, видаляємо голову, плавники, шкіру і кістки. Шматочки філе викладаємо в глибоке блюдо.
Очищені і промиті овочі нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію, викладаємо овочі і прогріваємо їх хвилин 10. Потім додаємо томатне пюре, прянощі, вливаємо гаряче рибний бульйон . Тушкуємо 15 хвилин під кришкою. Поливаємо рибу оцтом, розведеним водою з додаванням цукру і солі і викладаємо її в соус. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 10 всі разом.
Рецепт маринованої ставриди
Інгредієнти:
Приготування
Свіжоморожену ставриду розморожуємо і, не чистячи, викладаємо в глибоку посуд. У воді розчиняємо сіль і заливаємо нею рибу і ставимо під гніт годин на 8. Залишаємо при кімнатній температурі. Після цього солону воду зливаємо.
Робимо новий розчин з 1 літра води і оцту і заливаємо їм рибу знову. Зливаємо її через 3 години. Рибу очищаємо від шкірки, нарізаємо її порційними шматочками, перекладаємо кільцями цибулі і заливаємо олією. Зберігати мариновану ставриду потрібно в холодильнику в скляному або емальованому посуді.
Рецепт ставриди по-японськи в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ставриду поділяємо на філе, скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Подрібнюємо кріп і злегка обсмажуємо його на вершковому маслі, зверху викладаємо філе ставриди, поливаємо сметаною, викладаємо скибочки апельсина, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. При температурі 170-180 градусів запікаємо 20 хвилин. Як гарнір подаємо відварений рис .
Рецепт ставриди в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ставриду чистимо, відрізаємо голову, миємо й розрізаємо на порційні шматочки. Солимо їх, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Тим часом займаємося овочами: картоплю миємо й відварюємо до напівготовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо кільцями товщиною 1 див Очищаємо моркву і цибулю. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, солимо і перчимо його.
Далі кладемо цибулю і моркву (половину від загального обсягу), рибу і посипаємо рештою цибулею з морквою. Змащуємо все це сметаною, накриваємо форму кришкою або фольгою й запікаємо півгодини в духовці, нагрітій до 180 градусів. Потім знімаємо кришку і даємо нашій страві підрум'янитися ще 10 хвилин. А після цього вже можна подавати до столу.
Рецепт чорноморської ставриди в томатному маринаді
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Ставриду чистимо, видаляємо зябра і нутрощі, а голову і луску залишаємо. Цілу рибу опускаємо в киплячу воду, а потім додаємо спеції і оцет. Варимо близько 20 хвилин. Готову рибу з бульйону виймаємо, видаляємо голову, плавники, шкіру і кістки. Шматочки філе викладаємо в глибоке блюдо.
Очищені і промиті овочі нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію, викладаємо овочі і прогріваємо їх хвилин 10. Потім додаємо томатне пюре, прянощі, вливаємо гаряче рибний бульйон . Тушкуємо 15 хвилин під кришкою. Поливаємо рибу оцтом, розведеним водою з додаванням цукру і солі і викладаємо її в соус. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 10 всі разом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Холодець з риби
Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в
Рибне азу
Азу - повсякденне блюдо татарської кухні. Зазвичай азу готують з м'яса з різними овочами та спеціями. Дуже смачне пісне азу можна приготувати з риби.