Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ставрида - рецепти приготування

Ставрида - рецепти приготування

22-03-2015, 08:36
7 728
Ставрида - рецепти приготування
Ставрида - морська риба, яка містить в собі зовсім мало жиру, за рахунок цього вона сухувата і не дуже підходить для смаження. Нижче наведемо рецепти приготування смачних страв з ставриди.

Рецепт маринованої ставриди


Інгредієнти:

  • ставрида свіжоморожена - 1 кг;

  • вода - 1 літр;

  • велика сіль - 1 склянка;

  • оцет 9 %-ний - 05 склянки.


  • Приготування
    Свіжоморожену ставриду розморожуємо і, не чистячи, викладаємо в глибоку посуд. У воді розчиняємо сіль і заливаємо нею рибу і ставимо під гніт годин на 8. Залишаємо при кімнатній температурі. Після цього солону воду зливаємо.
    Робимо новий розчин з 1 літра води і оцту і заливаємо їм рибу знову. Зливаємо її через 3 години. Рибу очищаємо від шкірки, нарізаємо її порційними шматочками, перекладаємо кільцями цибулі і заливаємо олією. Зберігати мариновану ставриду потрібно в холодильнику в скляному або емальованому посуді.

    Рецепт ставриди по-японськи в духовці


    Інгредієнти:

  • ставрида - 3 шт.;

  • масло вершкове - 40 г;

  • лимон - четвертинка;

  • сметана - 05 склянки;

  • кріп - 1 пучок;

  • апельсин - 1 шт.;

  • сир тертий - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ставриду поділяємо на філе, скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Подрібнюємо кріп і злегка обсмажуємо його на вершковому маслі, зверху викладаємо філе ставриди, поливаємо сметаною, викладаємо скибочки апельсина, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. При температурі 170-180 градусів запікаємо 20 хвилин. Як гарнір подаємо відварений рис .

    Рецепт ставриди в духовці


    Інгредієнти:

  • ставрида - 3 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 7 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • спеції для риби - 1 щіпка;

  • сіль - 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Ставриду чистимо, відрізаємо голову, миємо й розрізаємо на порційні шматочки. Солимо їх, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Тим часом займаємося овочами: картоплю миємо й відварюємо до напівготовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо кільцями товщиною 1 див Очищаємо моркву і цибулю. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, солимо і перчимо його.
    Далі кладемо цибулю і моркву (половину від загального обсягу), рибу і посипаємо рештою цибулею з морквою. Змащуємо все це сметаною, накриваємо форму кришкою або фольгою й запікаємо півгодини в духовці, нагрітій до 180 градусів. Потім знімаємо кришку і даємо нашій страві підрум'янитися ще 10 хвилин. А після цього вже можна подавати до столу.

    Рецепт чорноморської ставриди в томатному маринаді


    Інгредієнти:

  • ставрида - 1 кг;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець горошком - 5 шт.;

  • оцет - 1 ч. ложка.


  • Для маринаду:

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • корінь селери - 1 скибочка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • томатне пюре - 05 склянки;

  • перець горошком - 4 шт.;

  • рибний бульйон - 1 склянка;

  • оцет - 20 мл;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Ставриду чистимо, видаляємо зябра і нутрощі, а голову і луску залишаємо. Цілу рибу опускаємо в киплячу воду, а потім додаємо
    Ставрида - рецепти приготування
    спеції і оцет. Варимо близько 20 хвилин. Готову рибу з бульйону виймаємо, видаляємо голову, плавники, шкіру і кістки. Шматочки філе викладаємо в глибоке блюдо.
    Очищені і промиті овочі нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію, викладаємо овочі і прогріваємо їх хвилин 10. Потім додаємо томатне пюре, прянощі, вливаємо гаряче рибний бульйон . Тушкуємо 15 хвилин під кришкою. Поливаємо рибу оцтом, розведеним водою з додаванням цукру і солі і викладаємо її в соус. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 10 всі разом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горбуша в вершках
    Горбуша в вершках
    Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Маринад для оселедця
    Маринад для оселедця
    Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в
    Рибне азу
    Рибне азу
    Азу - повсякденне блюдо татарської кухні. Зазвичай азу готують з м'яса з різними овочами та спеціями. Дуже смачне пісне азу можна приготувати з риби.