Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви на вогнищі

Страви на вогнищі

21-03-2015, 21:35
1 909
Страви на вогнищі
Напевно, ніхто не буде сперечатися з тим, що страви, приготовані на вогнищі, мають особливу чарівність, навіть якщо рецепти, за якими ми їх готуємо, самі звичайні. А найбільшою популярністю користуються зроблені на багатті риба і м'ясні страви, от з них і почнемо.
Риба на грилі
Всім відомі рецепти приготування риби на багатті у фользі, але якщо є решітка, можна зробити смачну рибку гриль.
Інгредієнти:

  • білий амур (можна і ь іншу рибу ) - 1 шт.;

  • сухе біле вино - 3 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • коріандр, чорний перець.


  • Приготування
    Чистимо рибу і ріжемо на порційні шматочки. З решти інгредієнтів робимо маринад, в якому і маринуємо рибку півгодини. На вугіллі розжарюємо решітку і викладаємо на неї шматочки риби. Не забуваємо перевертати рибку, щоб вона підсмажилася з обох сторін. Готову рибу викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і насолоджуємося разом з гостями приголомшливим смаком.
    Шулюм на багатті
    І куди ж, відпочиваючи на природі без страв з м'яса, приготованих на вогнищі? Звичайним шашликом вже нікого не здивуєш, а ось рецепти страв на вогнищі з баранини, подібні до цього, повинні багатьом сподобатися.
    Інгредієнти:

  • баранина на кісточці - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • капуста - 1/2 качана;

  • морква - 4 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • сало курдючне - 150 грам;

  • гострий перець - 2 шт.;

  • мускатний горіх - 1 щіпка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • ягоди ялівцю - 8 шт.;

  • чорний перець горошком -10 шт;

  • чорний і червоний мелений перець, сіль, зіра, зелень за смаком.


  • Приготування
    Страви на вогнищі

    Помитое і розділене м'ясо викладаємо в каструлю, додаємо цибулю, нарізану великими кільцями, і перемішуємо. Залишаємо на ніч, або хоча б на 3-4 години. Викладаємо в казан курдючне сало і обсмажуємо на ньому м'ясо з цибулею. Поки м'ясо смажиться, готуємо овочі. Нарізаємо їх, як рука візьме, дрібнити не потрібно. У помідорів шкірку краще видалити. До смаженій м'ясу додаємо моркву, злегка підрум'янюємо. Наливаємо воду, кладемо капусту, перець горошком, лавровий лист і картоплю. Доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою, поки капуста не буде готова. Потім додаємо помідори і залишилися спеції. Якщо рідина вся випарувалася, то обов'язково додаємо води або бульйону. Тушкуємо під кришкою ще хвилин 20-25. Готовий шулюм викладаємо на блюдо і прикрашаємо зеленню.
    Печериці на багатті
    Любителі грибів обов'язково оцінять цей рецепт приготування печериць на багатті, адже грибочки виходять ніжні, соковиті і ароматні.
    Інгредієнти:

  • печериці;

  • сало, непогано, щоб була м'ясна прослоечка;

  • томатний сік;

  • сіль.


  • Приготування
    За добу до виїзду на природу замочуємо печериці в томатному соку. Якщо грибочки дрібні залишаємо цілими, ті, що побільше розрізаємо на половинки. Бажано час від часу гриби перемішувати, щоб вони просочилися соком. Перед приготуванням гриби солимо. Сало нарізаємо шматочками і викладаємо на тарілку з фольги. Зверху викладаємо грибочки і відправляємо тарілочку на сітку, розташовану над розжареним вугіллям. Коли сало підрум'яниться і віддасть весь жир, грибочками можна буде пригощатися.
    Ті ж, хто не уявляє свого життя без майонезу, просто зобов'язані спробувати приготувати на багатті ось такі гриби.
    Страви на вогнищі

    Інгредієнти:

  • печериці;

  • перець;

  • майонез;

  • сіль.


  • Приготування
    Гриби промиваємо, перчимо і солимо і заливаємо майонезом. Гарненько перемішавши, гриби залишаємо просочуватися хвилин на 30 або на годину. Після нанизуємо гриби на шампури і смажимо хвилин 15. Слідкуємо уважно, щоб гриби не підгоріли і не забуваємо шампури повертати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Готуємо на природі
    Готуємо на природі
    Нарешті після довгої і холодної зими настали теплі дні, якими гріх не скористатися для виїзду на пікнік. А якщо спілкування з природою загрожує
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Печериці на грилі
    Печериці на грилі
    В пору пікніків саме час поговорити про гарячих закусках, які б швидко готувалися і легко поедались, не залишаючи тяжкості в шлунку. Одним з таких
    Риба в мікрохвильовці
    Риба в мікрохвильовці
    Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в