Страви з кускусу
Кускус - відоме і популярне блюдо жителів Сахари і Північної Африки. Його широко використовують в кулінарії: в салатах, випічці, гарячі страви та десерти. Давайте і ми з вами дізнаємося рецепти приготування оригінальних і смачних страв з кускуса.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон - 130 мл;
баклажан - 1 шт.;
кускус - 100 г;
помідор - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
рослинна олія - 50 мл
Для заправки:
кінза - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
винний оцет - 1 ст. ложка;
волоські горіхи - 3 ст. ложки.
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати страву з кускуса. Для початку беремо кускус , заливаємо його гарячим м'ясним бульйоном, накриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 15 хвилин. Потім ретельно перемішуємо його виделкою. Баклажан промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, солимо за смаком і залишаємо, щоб пішла вся гіркота. Далі їх промиваємо, трохи віджимаємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер, не втрачаючи часу дарма, готуємо заправку: кінзу подрібнюємо, додаємо до неї видавлений через прес часник, кладемо сіль, перець і вливаємо тонким струмком винний оцет. Все добре перемішуємо, додаємо смажені і дрібно порубані волоські горіхи. Викладаємо до готової заправці гарячі баклажани з масло і кус --кус. Салат ретельно перемішуємо, додаємо за бажанням крупно порізані, свіжі помідори і зелень.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 150 г;
свинина - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
кускус - 05 ст.;
помідори - 3 шт.;
томатний сік - 200 мл;
приправа каррі - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
зелень петрушки - за бажанням.
Приготування
Свинину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Цибулю шаткуємо півкільцями. Помідор ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і рубаємо шматочками. До смаженій м'ясу викладаємо цибулю, а через кілька хвилин помідор. Додаємо за смаком сіль і каррі. Все перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин при закритій кришці на слабкому вогні. Цвітну капусту поділяємо на невеликі суцвіття і додаємо до м'яса. Знову все перемішуємо і готуємо страву ще трошки. Далі беремо сухий кускус, заливаємо на 10 хвилин гарячою водою, а потім перекладаємо його до овочів. Заливаємо все томатним соком так, щоб рідина повністю покривала всі інгредієнти. Додаємо подрібнену зелень петрушки, акуратно перемішуємо блюдо і вимикаємо вогонь. Залишаємо хвилин на 10 під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Страва з кускусу з баклажанами
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати страву з кускуса. Для початку беремо кускус , заливаємо його гарячим м'ясним бульйоном, накриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 15 хвилин. Потім ретельно перемішуємо його виделкою. Баклажан промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, солимо за смаком і залишаємо, щоб пішла вся гіркота. Далі їх промиваємо, трохи віджимаємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер, не втрачаючи часу дарма, готуємо заправку: кінзу подрібнюємо, додаємо до неї видавлений через прес часник, кладемо сіль, перець і вливаємо тонким струмком винний оцет. Все добре перемішуємо, додаємо смажені і дрібно порубані волоські горіхи. Викладаємо до готової заправці гарячі баклажани з масло і кус --кус. Салат ретельно перемішуємо, додаємо за бажанням крупно порізані, свіжі помідори і зелень.
Страва з кускусу з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Цибулю шаткуємо півкільцями. Помідор ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і рубаємо шматочками. До смаженій м'ясу викладаємо цибулю, а через кілька хвилин помідор. Додаємо за смаком сіль і каррі. Все перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин при закритій кришці на слабкому вогні. Цвітну капусту поділяємо на невеликі суцвіття і додаємо до м'яса. Знову все перемішуємо і готуємо страву ще трошки. Далі беремо сухий кускус, заливаємо на 10 хвилин гарячою водою, а потім перекладаємо його до овочів. Заливаємо все томатним соком так, щоб рідина повністю покривала всі інгредієнти. Додаємо подрібнену зелень петрушки, акуратно перемішуємо блюдо і вимикаємо вогонь. Залишаємо хвилин на 10 під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
Страви з гранатом
Про користь граната знає кожен. Але не всі знають, що гранат можна додавати в різні страви, а можна навіть приготувати гранатовий соус, який стане
Кускус з куркою - рецепт
Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
Кускус в мультиварці
Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про
Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп - це ніжне блюдо з вирізки. Сьогодні ми поговоримо про способи приготування свинячого ескалопи в духовці, щоб м'ясо вийшло не тільки смачним