Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускусу у поєднанні з овочами або м'ясом, це традиційна їжа. Зараз кускус можна купити в наших магазинах. Пропонуємо вам рецепти приготування кускуса як з овочами, так і з куркою.
Інгредієнти:
гарбуз - 200 г;
перець болгарський - 1 шт.;
цукіні - 1 шт.;
гаряча вода - 250 мл;
кускус - 150 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цукіні, перець, цибулину і гарбуз чистимо та миємо. Нарізаємо овочі кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності овочів. Кип'ятимо воду, підсолюємо її. В іншу каструлю засипаємо кускус і заливаємо гарячою підсоленою водою, додаємо 1 ст. ложку рослинного масла, накриваємо кришкою і даємо настоятися. Через 10 хвилин кускус буде готовий, з'єднуємо його з готовими овочами.
Інгредієнти:
кускус - 1 склянка;
курячі ніжки - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
коріння селери і петрушки - по 50 г;
нут - 05 склянки;
вершкове масло - 50 г;
перець, сіль, лавровий лист - за смаком;
петрушка.
Приготування
Замочуємо нут заздалегідь на 2 години. У киплячу воду кладемо курку, після закипання, воду зливаємо. Потім знову заливаємо водою і даємо закипіти, кидаємо у воду лавровий лист, моркву, коріння селери і петрушки. Овочі перед закладкою нарізаємо кубиками. Солити і перчити бульйон не потрібно, якщо хочете можна додати трав для аромату. У киплячий бульйон додаємо замочений нут, варимо все разом хвилин 20-25 до готовності нуту. На розігрітій сковороді розтоплюємо половину вершкового масла і дрібно нашатковану цибулю пасеруємо до появи золотистої скоринки. З бульйону виймаємо курку, окремо витягаємо овочі і нут, лаврушку викидаємо.
Овочі перекладаємо на сковороду з цибулею і обсмажуємо на середньому вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо на овочі шматки курки. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці.
На упаковці з кускусом зазвичай написано час варіння і кількість рідини. Варимо кускус згідно інструкції на курячому бульйоні. В кінці варіння додаємо вершкове масло. Після того, як масло розтопилося, вимикаємо вогонь і даємо постояти 3 хвилини. Викладаємо кускус на широку тарілку. Поверх кускусу викладаємо овочі, нут і курку.
Кускус з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Цукіні, перець, цибулину і гарбуз чистимо та миємо. Нарізаємо овочі кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності овочів. Кип'ятимо воду, підсолюємо її. В іншу каструлю засипаємо кускус і заливаємо гарячою підсоленою водою, додаємо 1 ст. ложку рослинного масла, накриваємо кришкою і даємо настоятися. Через 10 хвилин кускус буде готовий, з'єднуємо його з готовими овочами.
Кускус з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо нут заздалегідь на 2 години. У киплячу воду кладемо курку, після закипання, воду зливаємо. Потім знову заливаємо водою і даємо закипіти, кидаємо у воду лавровий лист, моркву, коріння селери і петрушки. Овочі перед закладкою нарізаємо кубиками. Солити і перчити бульйон не потрібно, якщо хочете можна додати трав для аромату. У киплячий бульйон додаємо замочений нут, варимо все разом хвилин 20-25 до готовності нуту. На розігрітій сковороді розтоплюємо половину вершкового масла і дрібно нашатковану цибулю пасеруємо до появи золотистої скоринки. З бульйону виймаємо курку, окремо витягаємо овочі і нут, лаврушку викидаємо.
Овочі перекладаємо на сковороду з цибулею і обсмажуємо на середньому вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо на овочі шматки курки. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці.
На упаковці з кускусом зазвичай написано час варіння і кількість рідини. Варимо кускус згідно інструкції на курячому бульйоні. В кінці варіння додаємо вершкове масло. Після того, як масло розтопилося, вимикаємо вогонь і даємо постояти 3 хвилини. Викладаємо кускус на широку тарілку. Поверх кускусу викладаємо овочі, нут і курку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з кускусу
Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Кускус з куркою - рецепт
Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен
Рибний суп в мультиварці
Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
Кускус в мультиварці
Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про