На Близькому Сході страви з кускусу у поєднанні з овочами або м'ясом, це традиційна їжа. Зараз кускус можна купити в наших магазинах. Пропонуємо вам рецепти приготування кускуса як з овочами, так і з куркою.
Кускус з овочами
Інгредієнти: гарбуз - 200 г; перець болгарський - 1 шт.; цукіні - 1 шт.; гаряча вода - 250 мл; кускус - 150 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Цукіні, перець, цибулину і гарбуз чистимо та миємо. Нарізаємо овочі кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності овочів. Кип'ятимо воду, підсолюємо її. В іншу каструлю засипаємо кускус і заливаємо гарячою підсоленою водою, додаємо 1 ст. ложку рослинного масла, накриваємо кришкою і даємо настоятися. Через 10 хвилин кускус буде готовий, з'єднуємо його з готовими овочами.
Кускус з куркою і овочами
Інгредієнти: кускус - 1 склянка; курячі ніжки - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; коріння селери і петрушки - по 50 г; нут - 05 склянки; вершкове масло - 50 г; перець, сіль, лавровий лист - за смаком; петрушка. Приготування Замочуємо нут заздалегідь на 2 години. У киплячу воду кладемо курку, після закипання, воду зливаємо. Потім знову заливаємо водою і даємо закипіти, кидаємо у воду лавровий лист, моркву, коріння селери і петрушки. Овочі перед закладкою нарізаємо кубиками. Солити і перчити бульйон не потрібно, якщо хочете можна додати трав для аромату. У киплячий бульйон додаємо замочений нут, варимо все разом хвилин 20-25 до готовності нуту. На розігрітій сковороді розтоплюємо половину вершкового масла і дрібно нашатковану цибулю пасеруємо до появи золотистої скоринки. З бульйону виймаємо курку, окремо витягаємо овочі і нут, лаврушку викидаємо.
Овочі перекладаємо на сковороду з цибулею і обсмажуємо на середньому вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо на овочі шматки курки. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці.
На упаковці з кускусом зазвичай написано час варіння і кількість рідини. Варимо кускус згідно інструкції на курячому бульйоні. В кінці варіння додаємо вершкове масло. Після того, як масло розтопилося, вимикаємо вогонь і даємо постояти 3 хвилини. Викладаємо кускус на широку тарілку. Поверх кускусу викладаємо овочі, нут і курку.