Кускус з куркою - рецепт
Кускус - відоме блюдо серед народів Азії. Крупа, з якої його готують, носить ту ж назву. Готується вона з манки і борошна. І раніше його робили вручну. Процес нескладний, але трудомісткий. Зараз він повністю механізований. А ми вам розповімо, як готувати кускус з куркою.
Інгредієнти:
курячі гомілки - 3 шт.;
кускус - 200 г;
морква - 1 шт.;
нут - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
корінь селери - 50 г;
корінь петрушки - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
петрушка - за смаком;
лавровий лист, чорний перець, сіль - за смаком.
Приготування
Нут заздалегідь замочуємо в холодній воді години хоча б на 2. Курячі гомілки відварюємо до готовності, при цьому у воду додаємо корінці селери і петрушки, а також моркву і лавровий лист, солимо за смаком. Коли бульйон закипить, викладаємо нут і варимо все разом 25-30 хвилин до готовності. На сковороді розтоплюємо вершкове масло (половину) і подрібнену цибулю обсмажуємо до появи золотистого відтінку.
З бульйону виймаємо курку і всі овочі, а бульйон поки залишаємо, він нам ще знадобиться. Відварені овочі кладемо в сковороду до цибулі і обсмажуємо на невеликому вогні, поки надлишки рідини не випаруються. Після цього викладаємо курку, накриваємо сковороду кришкою, витримуємо 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Тепер приступаємо до приготування кускуса. В різних сортах є відмінності в приготуванні, які, як правило, описані на упаковці. Тому відливаємо в каструлю стільки бульйону, скільки потрібно, і варимо крупу згідно інструкції. Часто потрібно взяти кількість води, рівну вазі крупи. В нашому випадку потрібно 200 г бульйону. Додаємо в нього чорний перець за смаком і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, додаємо кускус. Буквально секунд через 30 знімаємо каструлю з вогню і перемішуємо виделкою крупу. Через 3 хвилини знову ставимо каструлю на мінімальний вогонь і додаємо вершкове масло, що залишилося. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо трохи постояти. Потім кладемо його на тарілку, а зверху викладаємо курку, овочі і гілочки петрушки. Кускус з куркою готовий!
Ви можете доповнювати та вдосконалювати цей рецепт в залежності від своїх уподобань. Замість гомілок можна брати будь-які частини курки, включаючи філе. До овочів можна додати спаржеву квасолю, можна протушити помідори разом з іншими інгредієнтами. Також до соусу можна додати подрібнену зелень. Загалом, включайте фантазію і готуйте!
Кускус з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Нут заздалегідь замочуємо в холодній воді години хоча б на 2. Курячі гомілки відварюємо до готовності, при цьому у воду додаємо корінці селери і петрушки, а також моркву і лавровий лист, солимо за смаком. Коли бульйон закипить, викладаємо нут і варимо все разом 25-30 хвилин до готовності. На сковороді розтоплюємо вершкове масло (половину) і подрібнену цибулю обсмажуємо до появи золотистого відтінку.
З бульйону виймаємо курку і всі овочі, а бульйон поки залишаємо, він нам ще знадобиться. Відварені овочі кладемо в сковороду до цибулі і обсмажуємо на невеликому вогні, поки надлишки рідини не випаруються. Після цього викладаємо курку, накриваємо сковороду кришкою, витримуємо 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
Тепер приступаємо до приготування кускуса. В різних сортах є відмінності в приготуванні, які, як правило, описані на упаковці. Тому відливаємо в каструлю стільки бульйону, скільки потрібно, і варимо крупу згідно інструкції. Часто потрібно взяти кількість води, рівну вазі крупи. В нашому випадку потрібно 200 г бульйону. Додаємо в нього чорний перець за смаком і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, додаємо кускус. Буквально секунд через 30 знімаємо каструлю з вогню і перемішуємо виделкою крупу. Через 3 хвилини знову ставимо каструлю на мінімальний вогонь і додаємо вершкове масло, що залишилося. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо трохи постояти. Потім кладемо його на тарілку, а зверху викладаємо курку, овочі і гілочки петрушки. Кускус з куркою готовий!
Ви можете доповнювати та вдосконалювати цей рецепт в залежності від своїх уподобань. Замість гомілок можна брати будь-які частини курки, включаючи філе. До овочів можна додати спаржеву квасолю, можна протушити помідори разом з іншими інгредієнтами. Також до соусу можна додати подрібнену зелень. Загалом, включайте фантазію і готуйте!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
Страви з кускусу
Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Рибний суп в мультиварці
Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
Кускус в мультиварці
Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про