Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кускус з куркою - рецепт

Кускус з куркою - рецепт

19-03-2015, 17:48
1 216
Кускус з куркою - рецепт
Кускус - відоме блюдо серед народів Азії. Крупа, з якої його готують, носить ту ж назву. Готується вона з манки і борошна. І раніше його робили вручну. Процес нескладний, але трудомісткий. Зараз він повністю механізований. А ми вам розповімо, як готувати кускус з куркою.

Кускус з куркою і овочами


Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 3 шт.;

  • кускус - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • нут - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • корінь селери - 50 г;

  • корінь петрушки - 50 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • петрушка - за смаком;

  • лавровий лист, чорний перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Нут заздалегідь замочуємо в холодній воді години хоча б на 2. Курячі гомілки відварюємо до готовності, при цьому у воду додаємо корінці селери і петрушки, а також моркву і лавровий лист, солимо за смаком. Коли бульйон закипить, викладаємо нут і варимо все разом 25-30 хвилин до готовності. На сковороді розтоплюємо вершкове масло (половину) і подрібнену цибулю обсмажуємо до появи золотистого відтінку.
    З бульйону виймаємо курку і всі овочі, а бульйон поки залишаємо, він нам ще знадобиться. Відварені овочі кладемо в сковороду до цибулі і обсмажуємо на невеликому вогні, поки надлишки рідини не випаруються. Після цього викладаємо курку, накриваємо сковороду кришкою, витримуємо 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
    Тепер приступаємо до приготування кускуса. В різних сортах є відмінності в приготуванні, які, як правило, описані на упаковці. Тому відливаємо в каструлю стільки бульйону, скільки потрібно, і варимо крупу згідно інструкції. Часто потрібно взяти кількість води, рівну вазі крупи. В нашому випадку потрібно 200 г бульйону. Додаємо в нього чорний перець за смаком і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, додаємо кускус. Буквально секунд через 30 знімаємо каструлю з вогню і перемішуємо виделкою крупу. Через 3 хвилини
    Кускус з куркою - рецепт
    знову ставимо каструлю на мінімальний вогонь і додаємо вершкове масло, що залишилося. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо трохи постояти. Потім кладемо його на тарілку, а зверху викладаємо курку, овочі і гілочки петрушки. Кускус з куркою готовий!
    Ви можете доповнювати та вдосконалювати цей рецепт в залежності від своїх уподобань. Замість гомілок можна брати будь-які частини курки, включаючи філе. До овочів можна додати спаржеву квасолю, можна протушити помідори разом з іншими інгредієнтами. Також до соусу можна додати подрібнену зелень. Загалом, включайте фантазію і готуйте!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Страви з кускусу
    Страви з кускусу
    Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
    Кускус з овочами
    Кускус з овочами
    На Близькому Сході страви з кускуса - це популярна традиційна їжа. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення кускусу з
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Рибний суп в мультиварці
    Рибний суп в мультиварці
    Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
    Кускус в мультиварці
    Кускус в мультиварці
    Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про