Кускус - відоме і популярне блюдо жителів Сахари і Північної Африки. Його широко використовують в кулінарії: в салатах, випічці, гарячі страви та десерти. Давайте і ми з вами дізнаємося рецепти приготування оригінальних і смачних страв з кускуса.
Страва з кускусу з баклажанами
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 130 мл; баклажан - 1 шт.; кускус - 100 г; помідор - 2 шт.; часник - 2 зубчики; рослинна олія - 50 мл Для заправки:
кінза - за смаком; сіль, перець - за смаком; винний оцет - 1 ст. ложка; волоські горіхи - 3 ст. ложки. Приготування Розглянемо простий варіант, як приготувати страву з кускуса. Для початку беремо кускус , заливаємо його гарячим м'ясним бульйоном, накриваємо кришкою і залишаємо приблизно на 15 хвилин. Потім ретельно перемішуємо його виделкою. Баклажан промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, солимо за смаком і залишаємо, щоб пішла вся гіркота. Далі їх промиваємо, трохи віджимаємо і пасеруємо на рослинній олії. Тепер, не втрачаючи часу дарма, готуємо заправку: кінзу подрібнюємо, додаємо до неї видавлений через прес часник, кладемо сіль, перець і вливаємо тонким струмком винний оцет. Все добре перемішуємо, додаємо смажені і дрібно порубані волоські горіхи. Викладаємо до готової заправці гарячі баклажани з масло і кус --кус. Салат ретельно перемішуємо, додаємо за бажанням крупно порізані, свіжі помідори і зелень.
Страва з кускусу з овочами
Інгредієнти: цвітна капуста - 150 г; свинина - 300 г; цибулина - 1 шт.; кускус - 05 ст.; помідори - 3 шт.; томатний сік - 200 мл; приправа каррі - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; зелень петрушки - за бажанням. Приготування Свинину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Цибулю шаткуємо півкільцями. Помідор ошпарюємо окропом, очистити від шкірки і рубаємо шматочками. До смаженій м'ясу викладаємо цибулю, а через кілька хвилин помідор. Додаємо за смаком сіль і каррі. Все перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин при закритій кришці на слабкому вогні. Цвітну капусту поділяємо на невеликі суцвіття і додаємо до м'яса. Знову все перемішуємо і готуємо страву ще трошки. Далі беремо сухий кускус, заливаємо на 10 хвилин гарячою водою, а потім перекладаємо його до овочів. Заливаємо все томатним соком так, щоб рідина повністю покривала всі інгредієнти. Додаємо подрібнену зелень петрушки, акуратно перемішуємо блюдо і вимикаємо вогонь. Залишаємо хвилин на 10 під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.