Страви з сиру
Справжні любителі сиру ніколи не упустять можливості приготувати страву з коханим інгредієнтом. Саме для них ми і підготували кілька по-справжньому сирних рецептів на будь-який смак.
Рецепт сирного дипа
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
цибулю-шалот - 4 шт.;
часник - 1 зубчик;
перець чилі - за смаком;
сметана - 125 г;
тертий твердий сир - 120 г;
коріандр - 2 ст. ложки.
Приготування
Давайте розберемося, як зробити смачну страву з сиру. Масло розтоплюємо на слабкому вогні і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Через хвилину приправляємо часник і цибулю дрібкою гострого перцю і вливаємо сметану. Змішуємо всі інгредієнти з тертим твердим сиром і варимо суміш, помішуючи, 2-3 хвилини або до тих пір, поки вона не стане однорідною.
Подавати такий діп можна з овочами або картопляними чіпсами .
Страва з адигейський сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 40 г;
вода - 200 мл;
рослинна олія - 50 мл;
свіжі дріжджі - 15 г;
сіль - 1 ч. ложка;
мед - 1 ч. ложка.
Для начинки:
адигейський сир - 500 г;
йогурт - 150 г;
сметана - 150 г;
яйця - 5 шт.;
заморожений шпинат - 200 р.
Приготування
Воду змішуємо з медом і сіллю. Розминаємо дріжджі пальцями і додаємо до води. Змішуємо воду, рослинне масло і просіяне борошно в однорідне гладке тісто, після чого залишаємо його постояти в теплі близько години.
Тим часом, розморожуємо шпинат і ретельно віджимаємо надлишки вологи. Змішати шпинат з тертим адигейський сиром , йогуртом і сметаною. Яйця збиваємо і вливаємо в сирну суміш.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо. Викладаємо одну з частин на деко, закриваючи краю і боки форми, виливаємо начинку покриваємо пиріг другим шаром тесту. Змащуємо верхівку пирога жовтком і ставимо нашу страву зі шпинату з сиром в розігріту духовку на 30-35 хвилин при 160 градусах.
Страва з плавленим сиром
Інгредієнти:
плавлений сир - 300 г;
сушений лук - 1 ст. ложка;
пшеничне борошно - 1 ст.;
кукурудзяне борошно - 2 ст. ложки;
кумин - 1/2 ч. ложки;
сода - щіпка;
сіль, перець - за смаком;
зелень;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Приготувати це блюдо можна з ковбасним або плавленим сиром. Спершу сир слід нарізати великими кубиками.
У мисці змішати обидва види борошна з сушеним цибулею, меленим кумином, содою, сіллю, перцем і нарізаною зеленню. Розводимо борошняну суміш холодною водою так, щоб отримати густий кляр.
У фритюрі розігріваємо масло, занурюємо шматочки сиру в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
Страву з сиром рікотта
Інгредієнти:
паста - 375 г;
оливкова олія;
бекон - 125 г;
зелена цибуля;
томати - 3 шт.;
рікотта - 200 г;
базилік.
Приготування
Поки паста вариться, у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізаний бекон до золотистого кольору. Додаємо на сковороду зелений лук, нарізані томати, і тушкуємо все 5-7 хвилин. Після, кладемо в наш соус рікотту і змішуємо його з відвареної пастою. Наша страва з помідорів і сиру готово!
Рецепт страви з сиром маскарпоне
Інгредієнти:
пісочне тісто - 500 г;
йогурт - 150 мл;
маскарпоне - 500 г;
цукрова пудра - 2 ст. ложки;
цедра 1/2 апельсина;
малина - 250 г;
чорний шоколад - 100 р.
Приготування
Тісто розгортаємо і викладаємо в змащені маслом тарталетки. Випікаємо кошики з пісочного тіста 7-10 хвилин при 170 градусах, при цьому, щоб тісто не позурилося під час випічки, дно тарталетки слід часто наколоти виделкою, накрити пергаментом і присипати квасолею. Даємо готовим кошиках повністю охолонути.
Йогурт збиваємо з цукровою пудрою, цедрою і сиром до однорідності. Викладаємо вершкову масу в остиглі кошики і прикрашаємо десерт малиною і тертим шоколадом.
Рецепт сирного дипа
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як зробити смачну страву з сиру. Масло розтоплюємо на слабкому вогні і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Через хвилину приправляємо часник і цибулю дрібкою гострого перцю і вливаємо сметану. Змішуємо всі інгредієнти з тертим твердим сиром і варимо суміш, помішуючи, 2-3 хвилини або до тих пір, поки вона не стане однорідною.
Подавати такий діп можна з овочами або картопляними чіпсами .
Страва з адигейський сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Воду змішуємо з медом і сіллю. Розминаємо дріжджі пальцями і додаємо до води. Змішуємо воду, рослинне масло і просіяне борошно в однорідне гладке тісто, після чого залишаємо його постояти в теплі близько години.
Тим часом, розморожуємо шпинат і ретельно віджимаємо надлишки вологи. Змішати шпинат з тертим адигейський сиром , йогуртом і сметаною. Яйця збиваємо і вливаємо в сирну суміш.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо. Викладаємо одну з частин на деко, закриваючи краю і боки форми, виливаємо начинку покриваємо пиріг другим шаром тесту. Змащуємо верхівку пирога жовтком і ставимо нашу страву зі шпинату з сиром в розігріту духовку на 30-35 хвилин при 160 градусах.
Страва з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати це блюдо можна з ковбасним або плавленим сиром. Спершу сир слід нарізати великими кубиками.
У мисці змішати обидва види борошна з сушеним цибулею, меленим кумином, содою, сіллю, перцем і нарізаною зеленню. Розводимо борошняну суміш холодною водою так, щоб отримати густий кляр.
У фритюрі розігріваємо масло, занурюємо шматочки сиру в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
Страву з сиром рікотта
Інгредієнти:
Приготування
Поки паста вариться, у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізаний бекон до золотистого кольору. Додаємо на сковороду зелений лук, нарізані томати, і тушкуємо все 5-7 хвилин. Після, кладемо в наш соус рікотту і змішуємо його з відвареної пастою. Наша страва з помідорів і сиру готово!
Рецепт страви з сиром маскарпоне
Інгредієнти:
Приготування
Тісто розгортаємо і викладаємо в змащені маслом тарталетки. Випікаємо кошики з пісочного тіста 7-10 хвилин при 170 градусах, при цьому, щоб тісто не позурилося під час випічки, дно тарталетки слід часто наколоти виделкою, накрити пергаментом і присипати квасолею. Даємо готовим кошиках повністю охолонути.
Йогурт збиваємо з цукровою пудрою, цедрою і сиром до однорідності. Викладаємо вершкову масу в остиглі кошики і прикрашаємо десерт малиною і тертим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з адигейський сиром
Якщо ви сирна душа, то пропонуємо вам приготувати смачний пиріг з адигейський сиром. Ця страва дуже популярно на Кавказі, ним пригощають всіх
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили