Справжні любителі сиру ніколи не упустять можливості приготувати страву з коханим інгредієнтом. Саме для них ми і підготували кілька по-справжньому сирних рецептів на будь-який смак.
Рецепт сирного дипа Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; цибулю-шалот - 4 шт.; часник - 1 зубчик; перець чилі - за смаком; сметана - 125 г; тертий твердий сир - 120 г; коріандр - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розберемося, як зробити смачну страву з сиру. Масло розтоплюємо на слабкому вогні і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Через хвилину приправляємо часник і цибулю дрібкою гострого перцю і вливаємо сметану. Змішуємо всі інгредієнти з тертим твердим сиром і варимо суміш, помішуючи, 2-3 хвилини або до тих пір, поки вона не стане однорідною.
Подавати такий діп можна з овочами або картопляними чіпсами .
Страва з адигейський сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 40 г; вода - 200 мл; рослинна олія - 50 мл; свіжі дріжджі - 15 г; сіль - 1 ч. ложка; мед - 1 ч. ложка. Для начинки:
адигейський сир - 500 г; йогурт - 150 г; сметана - 150 г; яйця - 5 шт.; заморожений шпинат - 200 р. Приготування Воду змішуємо з медом і сіллю. Розминаємо дріжджі пальцями і додаємо до води. Змішуємо воду, рослинне масло і просіяне борошно в однорідне гладке тісто, після чого залишаємо його постояти в теплі близько години.
Тим часом, розморожуємо шпинат і ретельно віджимаємо надлишки вологи. Змішати шпинат з тертим адигейський сиром , йогуртом і сметаною. Яйця збиваємо і вливаємо в сирну суміш.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо. Викладаємо одну з частин на деко, закриваючи краю і боки форми, виливаємо начинку покриваємо пиріг другим шаром тесту. Змащуємо верхівку пирога жовтком і ставимо нашу страву зі шпинату з сиром в розігріту духовку на 30-35 хвилин при 160 градусах.
Страва з плавленим сиром
Інгредієнти: плавлений сир - 300 г; сушений лук - 1 ст. ложка; пшеничне борошно - 1 ст.; кукурудзяне борошно - 2 ст. ложки; кумин - 1/2 ч. ложки; сода - щіпка; сіль, перець - за смаком; зелень; рослинне масло - для смаження. Приготування Приготувати це блюдо можна з ковбасним або плавленим сиром. Спершу сир слід нарізати великими кубиками.
У мисці змішати обидва види борошна з сушеним цибулею, меленим кумином, содою, сіллю, перцем і нарізаною зеленню. Розводимо борошняну суміш холодною водою так, щоб отримати густий кляр.
У фритюрі розігріваємо масло, занурюємо шматочки сиру в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
Страву з сиром рікотта
Інгредієнти: паста - 375 г; оливкова олія; бекон - 125 г; зелена цибуля; томати - 3 шт.; рікотта - 200 г; базилік. Приготування Поки паста вариться, у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізаний бекон до золотистого кольору. Додаємо на сковороду зелений лук, нарізані томати, і тушкуємо все 5-7 хвилин. Після, кладемо в наш соус рікотту і змішуємо його з відвареної пастою. Наша страва з помідорів і сиру готово!
Рецепт страви з сиром маскарпоне
Інгредієнти: пісочне тісто - 500 г; йогурт - 150 мл; маскарпоне - 500 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; цедра 1/2 апельсина; малина - 250 г; чорний шоколад - 100 р. Приготування Тісто розгортаємо і викладаємо в змащені маслом тарталетки. Випікаємо кошики з пісочного тіста 7-10 хвилин при 170 градусах, при цьому, щоб тісто не позурилося під час випічки, дно тарталетки слід часто наколоти виделкою, накрити пергаментом і присипати квасолею. Даємо готовим кошиках повністю охолонути.
Йогурт збиваємо з цукровою пудрою, цедрою і сиром до однорідності. Викладаємо вершкову масу в остиглі кошики і прикрашаємо десерт малиною і тертим шоколадом.