Нут з м'ясом

Розповімо, як приготувати нут з м'ясом.
Загальні поради по приготуванню нуту
Оскільки готувати нут - справа довга для втілення більшості варіантів рецептів, краще зварити окремо, а потім з'єднувати з окремо приготованим м'ясом.
Перед тим як нут варити, його слід замочити мінімум години на 3-й (а краще на 8-12) в холодній або гарячій воді. Це робиться, щоб боби добре набухли - так вони зваряться швидше. Якщо хочете прискорити процес, додайте в ємність з замоченим нутом 1 чайну ложку харчової соди, перед приготуванням воду зіллємо і промиємо нут окропом або холодною водою.
Приготування
Набряклий і промитий нут в казані або каструлі заливаємо чистою холодною водою, доводимо до кипіння і відкидаємо на друшляк (це робиться для зменшення можливого ефекту метеоризму після вживання). Знову заливаємо нут чистою водою і варимо до готовності на малому вогні, прикривши кришкою, іноді помішуємо. Зазвичай вариться нут не менше 2-х годин. Пробуємо на смак, якщо готове, можна приступати до приготування будь-яких страв з м'ясом. Варити в невеликій кількості води, якщо треба, підливайте. Якщо нут вийшов в рідині, її можна злити або використовувати для соусів або супів - як хочете.
Суп-юшка з нуту з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо чистий бульйон і закладаємо в нього нут і м'ясо, нарізане дрібними шматочками, а також гарбуз або морква (наріжте ножем, терткою не користуйтеся). Варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім закладаємо подрібнений солодкий перець і варимо ще протягом 8-10 хвилин. Даємо супу постояти хвилин 10 і розливаємо по порціях, присипаємо подрібненою зеленню і часником. Можна приправити суп гострим червоним перцем або сумішшю каррі. Окремо можна подати сметану.
Слід зауважити, що приблизно слідуючи схемою цього рецепта, можна готувати подібні супи і з м'яса інших птахів і тварин. До складу супу можна ввести також картоплю і брокколі.
Нут з тушкованим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Тушкуємо м'ясо в місткому казані або сотейнику. Розігріємо жир або олію і злегка обсмажимо нарізану цибулю. Убавим вогонь,

Рекомендуємо добрі рецепти

Коричневий рис - рецепти
Коричневий рис - улюблений продукт прихильників здорового харчування. Цінність нешліфованого рису складно переоцінити, а страви з них виходять ні чим

Як варити сочевицю?
Сочевиця - корисна бобова культура, в якій міститься велика кількість рослинного білка і клітковини. Її використовують у приготуванні каш, супів. І

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний

Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а

Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна

Пити - рецепт
Азербайджанський суп піті, як і більшість рецептів національної кухні, - ситне і смачне блюдо. Готується такий суп в глиняних горщиках, за допомогою