Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рисові коржі

19-03-2015, 19:36
426
Рисові коржі
Рисові коржі - досить звичайне, прісне, але при цьому чудово смачне блюдо. Вони хороші як самі по собі в якості хліба до різних страв, а також використовуються для завертання в них будь-яких начинок: м'ясних, курячих, овочевих або грибних. Печуть коржі традиційно тільки з рисового борошна. Давайте не будемо втрачати часу дарма, і дізнаємося кілька цікавих рецептів їх приготування.

Рецепт рисових коржів


Інгредієнти:

  • борошно рисова - 25 ст.;

  • вода - 200 мл;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • масло вершкове - 50 г;

  • масло рослинне - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати рисові коржі. Борошно змішуємо з сіллю і цукром. Яйце розводимо у воді, а потім виливаємо в борошно. Руки добре змащуємо рослинним маслом і замішуємо однорідне тісто. Даємо йому 20 хвилин відпочити, після чого поділяємо на 5 частин, розкачуємо кожну в тонкий коржик і обсмажуємо на сухій сковороді до зарум'янювання. Готові рисові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом, щоб вони надовго залишилися м'якими і більш смачними.

    Рисові коржі по-корейськи


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • борошно рисова - 350 г;

  • сіль, цукор - 1 ч. ложка;

  • вода - 150 мл;

  • масло топлене.


  • Для начинки:

  • фарш м'ясний - 300 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 1 т.;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • перець чилі мелений - 2 ч. ложки;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте приготуємо тісто для рисових коржів. Для цього беремо миску розбиваємо в неї яйце, додаємо сіль, цукор, вливаємо воду і рослинне масло. Злегка збиваємо все віночком до однорідності, після чого поступово всипаємо борошно і замішуємо м'яке, але еластичне тісто. Скачуємо його в колобок, накриваємо зверху рушником і залишаємо відпочивати хвилин на 30.
    А цим часом займемося підготовкою начинки. Овочі та зелень очистити, ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Цибульку і моркву шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім додаємо перчик чилі і викладаємо м'ясний фарш. Поки м'ясо обсмажується з овочами, дрібно рубаємо зелень, солодкий болгарський перець і відправляємо все в сковорідку разом з томатною пастою. Все ретельно перемішуємо, підсолюємо за смаком, додаємо подрібнений часничок і вливаємо трохи бальзамічного оцту. Ось і все, начинка для рисових коржів готова. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо остигати.
    Тепер повертаємося до нашого тесту: поділяємо його на 4 однакові частини, кожну скачуємо в кулю. Далі розгортаємо їх по черзі в коржі за допомогою дерев'яної качалки, або просто розминаємо долонею до необхідної товщини.
    Потім добре розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо на ній кожну корж з обох сторін до готовності. При цьому після того, як ми перевертаємо тісто на іншу сторону, викладаємо на його поверхню невеликий шматочок пряженого масла. Тепер, коли всі складники страви у нас
    Рисові коржі
    готові, переходимо до фінального етапу приготування рисових коржів по-корейськи.
    Для цього обережно викладаємо гарячий корж на окрему порціонну тарілку, зверху викладаємо теплу м'ясну начинку, присипаємо при бажанні тертим сиром, додаємо трохи свіжої рубаною зелені, кладемо ложечку сметани за смаком і акуратно згортаємо все в трубочку, щоб зручніше було їсти цю смакоту! Точно також чинимо з усіма іншими коржами і подаємо готову страву до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хичини - рецепт
    Хичини - рецепт
    Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
    Коржики з м'ясом
    Коржики з м'ясом
    Коржики з м'ясом - це дивовижна ситна закуска, яка неодмінно приведе в захват ваших рідних і друзів. І зараз ми розповімо вам, як смачно приготувати.
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Коржі без яєць
    Коржі без яєць
    Коржі - смачне і ситне блюдо. Їх можна подавати до столу як самостійну страву або в доповнення до основних страв. І сьогодні мова піде про пісних
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили