Рисові коржі - досить звичайне, прісне, але при цьому чудово смачне блюдо. Вони хороші як самі по собі в якості хліба до різних страв, а також використовуються для завертання в них будь-яких начинок: м'ясних, курячих, овочевих або грибних. Печуть коржі традиційно тільки з рисового борошна. Давайте не будемо втрачати часу дарма, і дізнаємося кілька цікавих рецептів їх приготування.
Рецепт рисових коржів
Інгредієнти: борошно рисова - 25 ст.; вода - 200 мл; цукровий пісок - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; масло вершкове - 50 г; масло рослинне - 2 ч. ложки. Приготування Зараз розповімо, як приготувати рисові коржі. Борошно змішуємо з сіллю і цукром. Яйце розводимо у воді, а потім виливаємо в борошно. Руки добре змащуємо рослинним маслом і замішуємо однорідне тісто. Даємо йому 20 хвилин відпочити, після чого поділяємо на 5 частин, розкачуємо кожну в тонкий коржик і обсмажуємо на сухій сковороді до зарум'янювання. Готові рисові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом, щоб вони надовго залишилися м'якими і більш смачними.
Рисові коржі по-корейськи
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; масло рослинне - 1 ч. ложка; борошно рисова - 350 г; сіль, цукор - 1 ч. ложка; вода - 150 мл; масло топлене. Для начинки:
фарш м'ясний - 300 г; цибулина - 2 шт.; морква - 1 т.; перець болгарський - 2 шт.; часник - 2 зубчики; томатна паста - 3 ст. ложки; перець чилі мелений - 2 ч. ложки; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; зелень; спеції. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо тісто для рисових коржів. Для цього беремо миску розбиваємо в неї яйце, додаємо сіль, цукор, вливаємо воду і рослинне масло. Злегка збиваємо все віночком до однорідності, після чого поступово всипаємо борошно і замішуємо м'яке, але еластичне тісто. Скачуємо його в колобок, накриваємо зверху рушником і залишаємо відпочивати хвилин на 30.
А цим часом займемося підготовкою начинки. Овочі та зелень очистити, ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Цибульку і моркву шаткуємо невеликими шматочками і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім додаємо перчик чилі і викладаємо м'ясний фарш. Поки м'ясо обсмажується з овочами, дрібно рубаємо зелень, солодкий болгарський перець і відправляємо все в сковорідку разом з томатною пастою. Все ретельно перемішуємо, підсолюємо за смаком, додаємо подрібнений часничок і вливаємо трохи бальзамічного оцту. Ось і все, начинка для рисових коржів готова. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо остигати.
Тепер повертаємося до нашого тесту: поділяємо його на 4 однакові частини, кожну скачуємо в кулю. Далі розгортаємо їх по черзі в коржі за допомогою дерев'яної качалки, або просто розминаємо долонею до необхідної товщини.
Потім добре розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо на ній кожну корж з обох сторін до готовності. При цьому після того, як ми перевертаємо тісто на іншу сторону, викладаємо на його поверхню невеликий шматочок пряженого масла. Тепер, коли всі складники страви у нас
готові, переходимо до фінального етапу приготування рисових коржів по-корейськи.
Для цього обережно викладаємо гарячий корж на окрему порціонну тарілку, зверху викладаємо теплу м'ясну начинку, присипаємо при бажанні тертим сиром, додаємо трохи свіжої рубаною зелені, кладемо ложечку сметани за смаком і акуратно згортаємо все в трубочку, щоб зручніше було їсти цю смакоту! Точно також чинимо з усіма іншими коржами і подаємо готову страву до столу.