Гриби шиітаке - рецепти

В цій статті ви дізнаєтесь, як правильно приготувати гриби шиітаке за справжнім східним рецептами.
Смажені гриби шиітаке
Гриби шиітаке готують не зовсім звичним для нас способом - їх обсмажують у фритюрі, попередньо обваляти в паніровці. Приготоване таким чином блюдо залишається ароматним і ніжним всередині, і хрустким зовні.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як готувати заморожені шиітаке, гриби необхідно повністю розморозити і видалити всю зайву вологу з допомогою паперового рушника, інакше паніровка просто відвалиться під час смаження. Далі їх можна порізати або залишити цілими - вибір за вами, в будь-якому випадку кожен шматочок насамперед необхідно обваляти в борошні, потім занурити в збите зі спеціями яйце і наостанок обсипати хлібної паніровкою. Готуються хрусткі шиітаке 2-3 хвилини в розпеченому рослинному маслі.
Зазвичай смажені у фритюрі гриби подаються з легкої закускою у вигляді салату або хрустких злакових проростків, а перед подачею поливаються соком лайма і соєвим соусом.
Суп з грибів шиітаке
Страви з грибів шиітаке, в їх автентичному прояві, - це, безумовно, смачно, але не для любителів східної кухні. Тому пропонуємо вам більш європейський рецепт приготування грибів шиітаке - у складі традиційно французького цибульного супу.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати сушені гриби шиітаке, їх необхідно замочити в гарячій воді на 30-40 хвилин, до повного насичення вологою.
Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо на рослинному маслі в будь глибокої товстостінної посудом 15 хвилин до м'якості, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо ще 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Тепер повернемося до грибів: їх необхідно віджати від зайвої вологи, нарізати пластинками і додати до золотистої цибулі. Туди ж відправляємо листя чебрецю, нарізаний часник, сіль і перець. Смажимо гриби 2 хвилини, потім зменшуємо вогонь і заливаємо в каструлю вино і бульйон. Варимо суп при легкому кипінні на малому вогні 40-45 хвилин, подаємо з грінками з білого хліба.
Салат з грибами шиітаке
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:

Приготування
У сотейнику 5-7 хвилин кип'ятимо рисове вино, охолодити його і змішати з оцтом, соєвим соусом, дрібно нарізаним шалотом, імбиром, соком лайма, соєвим соусом, олією і чилі. Шиітаке смажимо на сковороді або грилі 6-8 хвилин, попередньо полив оливковою олією.
У салатнику змішати мікс салату, нарізану зелену цибулю і моркву, тонкі пластинки редиски і товчений мигдаль. Заправляємо блюдо з половиною всієї заправки, розкладаємо по тарілках і прикрашаємо смаженими грибами і кунжутом. Салат з шиітаке готовий, його подають порційно, разом із заправкою в соуснику. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з консервованих кальмарів - рецепт
Кальмари - це корисний делікатесний продукт, який є досить доступним в даний час, особливо в консервованому вигляді. Зараз поділимося з вами цікавими

Салат з яловичиною і грибами
Салат з яловичиною та грибами - смачне і ситне блюдо для святкового столу. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів. А ви вибирайте і

Свинина в горщиках - рецепти
Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину

Гриби по-корейськи
Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте

Салат з грибів по-корейськи
Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз

Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся