Артишок - рецепти

Купуючи артишоки, потрібно звернути увагу на їх розмір і свіжість: найсмачніші плоди середнього розміру зеленого кольору з нераскрившимися суцвіттями, без зів'ялих листочків.
У приготуванні артишоків немає особливих складнощів. Головне, про що потрібно пам'ятати - це те, що цей плід не підлягає довготривалому зберіганню так само, як і приготовані з нього страви.
Очищаючи артишоки, відламує спочатку зовнішні і внутрішні листя, видаляємо ворсинки, які залишаються під листочками. Підсумком цієї процедури має стати витяг м'ясистою серцевини, яку найчастіше використовують при приготуванні артишоків. Про те, як приготувати артишоки ми розповімо докладніше.
Класичний рецепт приготування артишоків
Інгредієнти:
Приготування
Моєму артишоки, очищаємо від жорстких листя, тонкі шматочки масла і часнику вкладаємо між листочками артишоку. Готуємо артишоки на пару хвилин 20 злегка охолоджуємо і подаємо до столу.
Тонкість смаку цій страві додасть кисло-солодкий , або бальзамічний соус .
Салат з артишоків з яблуками
Цей рецепт приготування артишоків відрізняє досить цікаве по відтінкам змішання смаків сиру, артишоків і яблук.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці лимонний сік з половини одного лимона з водою, поміщаємо в неї очищені молоді артишоки. З іншого видавлюємо сік лимона, додаємо оливкову олію і чорний перець. Ріжемо пармезан і очищене яблуко тонкими скибочками, рясно збризкуємо лимонним соком. Кладемо в салатник яблука і артишоки, поливаємо заправкою, солимо і перемішуємо. Зверху кладемо сир, нарізаємо зелену цибулю, посипаємо їм салат. Приготування салату віднімає зовсім небагато часу, але результат анітрохи вас не розчарує.
Як приготувати артишоки в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо артишоки, розрізаємо навпіл і солимо. Збризкуємо лимонним соком, оливковою олією і посипаємо спеціями. Викладаємо в жароміцний посуд, призначену для використання в мікрохвильовій печі, і ставимо в мікрохвильову піч на 10 хвилин (потужність 700 W).
Тушковані артишоки
Це чудовий гарнір до м'яса і риби.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо артишоки, як у попередніх рецептах, наливаємо в сковороду оливкове масло, обсмажуємо нарізані артишоки і часник приблизно 5 хвилин. Виливаємо вино, випариваем. Після того як вино випарилось, додаємо дрібно нашатковану зелень, і вливаємо бульйон, наполовину закривши артишоки, накриваємо і тушкуємо 10 хвилин. Відкривши кришку, тушкуємо ще трохи, уваривая бульйон, солимо, перчимо, подаємо до столу.
Мариновані артишоки - рецепт
Дуже апетитна закуска з маринованих артишоків.
Інгредієнти:

Приготування
Очищаємо артишок від старих листків, обрізаємо ніжку. У глибоку каструлю наливаємо воду, видавлюємо лимонний сік. Артишоки ріжемо навпіл і опускаємо в воду, залишаємо на деякий час у воді, щоб не потемніли. Потім наливаємо в каструлю воду, додаємо оцет, коли закипить солимо й додаємо спеції і приправи за смаком. Додаємо в отриманий маринад артишоки, даємо трохи проваритися, приблизно 5 хвилин на маленькому вогні. Відкидаємо їх на друшляк, даємо рідини стекти. Після цього укладаємо артишоки в стерилізовані банки, заливаємо прожареним оливковою олією і щільно закриваємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кунжутна заправка
Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак

Салат з консервованими артишоками
Салат з консервованими артишоками - це пікантна і незвичайна закуска, яка припаде до смаку багатьом. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві і вишукані

Палтус в духовці
Якщо ви любите рибу, запечену в духовці, то ця стаття для вас. У ній ми погоримо про те, як приготувати палтуса в фользі і під соусами, з картоплею і

Рецепти страв з артишоку
Ніжна м'якоть з листя артишоку годиться не тільки для поїдання в окремому вигляді. Артишок часто використовують для приготування пасти, супів,

Салат Нісуаз
Салат Нісуаз, як можна зрозуміти з його назви, родом з Ніцци. Втім, сьогодні його можна зустріти в ресторанах всього світу, цей салат дуже

Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.