Рецепти страв з артишоку

Як приготувати артишоки?
Зрізають артишоки на різних стадіях дозрівання. Зовсім молоді і ніжні, менше курячого яйця, їдять сирими. Також їх, як і середні, консервують і маринують. Великі, розміром з апельсин, обов'язково варять у їжу йде лише підставу квітки. При обробленні артишоків слід пам'ятати, що завдяки великому вмісту заліза вони моментально окислюються. Тому місця зрізу потрібно тут же збризкувати лимонним соком, або тримати суцвіття в холодній воді з додаванням соку (на 3 літри 1 лимон). Ніж повинен бути з нержавіючої сталі. Пальці ж, потемнілі від артишоків, можна легко відтерти з допомогою лимонних кірок.
Приготування фаршированих артишоків
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо артишоки, видаляючи дрібні листочки у підстави. Відрізаємо стебла, загортаємо у плівку і зберігаємо в холодильнику для наступного рецепта. Ножицями видаляємо верхівки м'ясистих листочків, тим більше, якщо на них є колючки. У холодну воду вичавлюємо сік половини лимона і кидаємо підготовлені артишоки туди, щоб не темніли.
Змішуємо сухарі з сиром і яйцем. Додаємо сіль і рубану зелень петрушки. Начиняємо цією сумішшю артишоки між листям. Щоб суцвіття краще розкрилися, можна кілька разів з силою вдарити їх про обробну дошку.
Нафаршировані артишоки встановлюємо на заснування в каструльку і заливаємо приблизно на третину лимонною водою. Накриваємо кришкою і варимо 20-30 хвилин (залежить від розміру). Перевіряємо готовність, проткнувши зубочисткою місце, де був стебло - вона повинна легко входити. Подаємо артишоки з улюбленим соусом, в який слід мочати м'ясисті листочки і протягати їх між зубами, видобуваючи ніжну м'якоть, поступово добираючись до найсмачнішого - квітколожа.
Різотто зі стеблами артишоків
Інгредієнти:
Приготування
Стебла артишоків чистимо і нарізаємо кільцями. Також готуємо моркву. Обсмажуємо на вершковому маслі дрібно покришену цибулю. Додаємо до нього артишоки з морквою і накриваємо кришкою. Коли овочі стануть м'якими, перекладаємо їх у чашу блендера, подрібнюємо і знову повертаємо на сковороду, але вже разом з рисом. Заливаємо ополоником м'ясного бульйону. Постійно помішуючи, варимо рис близько 20 хвилин, за необхідності додаючи бульйон. За пару хвилин до готовності кладемо ложку вершкового масла, а коли вимкнемо вогонь - «Пармезан». Перемішуємо різотто і відразу до столу.
Як приготувати артишоки в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Артишоки гарненько промиваємо під сильним струменем води. Видаляємо зовнішні жорсткі листя і стебла. Розрізаємо вздовж на 2 половинки. Тут же збризкуємо лимонним соком, солимо. Викладаємо в жароміцну форму. Посипаємо ароматними травами, заливаємо оливковою олією. Запікаємо близько 10 хвилин, потужність 700 Вт.
Мариновані артишоки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь підготуємо миску з холодною водою і соком одного лимона, в яку будемо класти чищені артишоки. Тепер можна зайнятися обробленням диво-овоча. Спочатку очищаємо стебло біля основи квітки, обрізають його, залишивши близько 2 див. Видаляємо зовнішні жорсткі й колючі листя. Відрізаємо верхівку бутона, приблизно третину, і виймаємо неїстівну пухнасту серцевину. Це зручно робити ложкою.

Тим часом робимо заправку з олії, соку одного лимона, бальзамічного оцту і рубаною зелені петрушки. Все це добре збиваємо в блендері, солимо, перчимо.
Варені артишоки розрізаємо навпіл, заливаємо заправкою і відправляємо в холодильник. Вже через пару годин мариновані артишоки можна вживати як окремої закуски або в салаті.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кунжутна заправка
Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак

Салат з консервованими артишоками
Салат з консервованими артишоками - це пікантна і незвичайна закуска, яка припаде до смаку багатьом. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві і вишукані

Палтус в духовці
Якщо ви любите рибу, запечену в духовці, то ця стаття для вас. У ній ми погоримо про те, як приготувати палтуса в фользі і під соусами, з картоплею і

Артишок - рецепти
Артишок споконвіку вважався справжнім царським овочем, однак для нашої країни він досі залишається недосяжною екзотикою. Якщо вам пощастило дістати

Салат Нісуаз
Салат Нісуаз, як можна зрозуміти з його назви, родом з Ніцци. Втім, сьогодні його можна зустріти в ресторанах всього світу, цей салат дуже

Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.