Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з капусти - рецепти

Страви з капусти - рецепти

18-03-2015, 08:59
1 389
Страви з капусти - рецепти
Капуста - продукт вельми і вельми корисний. Причому, це твердження застосовне для будь капусти - і білоголової, і морський, і брокколі.
Рецепт грецького страви з білокачанної капусти «Лаханорізо»
Є безліч рецептів страв зі свіжої білокачанної капусти. Найчастіше її використовують разом з іншими овочами в салатах. Але не менш смачна капуста і після термічної обробки. Цікавий рецепт чекає вас нижче.
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 800 г;

  • морква - 300 г;

  • цибуля - 150 г;

  • круглий рис - 100 г;

  • томатний сік - 100 мл;

  • оливкова олія - 100 мл;

  • зелень петрушки - 50 г;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • сіль, коріандр, перець чилі, чорний перець горошком - за смаком.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо, цибулю ріжемо кубиками, а моркву кружальцями або полукружками. На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім викладаємо моркву, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо подрібнений зелений лук. Хвилини через 2 викладаємо підготовлену капусту і смажимо на великому вогні, помішуючи, хвилин 15. Після цього вливаємо томатний сік і спеції за смаком, добре все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального. Викладаємо попередньо промитий рис, 200 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки рис не стане м'яким. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
    Давайте тепер розглянемо рецепти страв з морської капусти.
    Салат з морської капусти
    Інгредієнти:

  • відварена морська капуста - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • часник - 5 зубчиків;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • чорний мелений перець - 05 ч. ложки;

  • червоний мелений перець - 2 ч. ложки;

  • оцет - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Добре промиваємо морську капусту, часник і цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в капусту. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, вливаємо його в салат, туди ж за смаком додаємо спеції і оцет. Гарненько все перемішуємо. Тепер салат готовий до вживання.
    Закуска з морською капустою і сиром
    Інгредієнти:

  • масло вершкове розм'якшене - 150 г;

  • сир - 150 г;

  • відварна морська капуста - 50 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Варену морську капусту перетворюємо на пюре за допомогою м'ясорубки або блендера. Сир протираємо через сито. З'єднуємо обидва інгредієнта, додаємо м'яке вершкове масло, сіль за смаком і перемішуємо. Цю закуску можна використовувати і як самостійне блюдо, а можна приготувати з неї бутерброди.
    А зараз ми поговоримо про страви з квашеної капусти. Рецепти дивіться нижче.
    Суп з квашеної капусти
    Інгредієнти:

  • капуста квашена - 200 г;

  • грудинка копчена - 100 г;

  • ковбаса копчена - 100 г;

  • сало - 20 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 50 г;

  • вода - 1 л;

  • сіль, часник, паприка, кріп - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю дрібно кришимо, грудинку нарізаємо шматочками. З квашеної капусти віджимаємо сік, кладемо її в каструлю, додаємо цибулю і перуки, вливаємо воду. Після закипання варимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нарізаємо ковбасу, обсмажуємо її на салі і додаємо в суп. Перед подачею до столу додаємо подрібнений часник, зелень кропу і сметану.
    Бігос
    Інгредієнти:

  • капуста квашена - 700 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • м'ясо - 400 г;

  • ковбаса домашня - 200 г;

  • бекон - 100 г;

  • сало - 100 г;

  • гриби сушені - 30 г;

  • чорнослив - 80 г;

  • капустяний розсіл - 70 мл;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо сало, потім викладаємо до нього нарізане м'ясо, коли воно злегка підрум'яниться, додаємо шматочки бекону, а після цього кладемо нарізану півкільцями цибулю. Хвилин через 5 додаємо ковбасу, обсмажуємо ще хвилини 3 і додаємо капусту. Вливаємо розсіл і тушкуємо під закритою кришкою 30 хвилин. Тепер викладаємо подрібнені чорнослив і сушені гриби. Тушкуємо до того моменту, як гриби стануть м'якими. І в завершенні приготування бігосу додаємо за смаком мед, якщо потрібно, то ще й підсолюємо.
    Рецепт страви з капусти броколі
    Інгредієнти:

  • брокколі - 600 г;

  • Страви з капусти - рецепти

  • яйця - 5 шт.;

  • твердий сир - 120 г;

  • сметана - 270 г;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    У киплячій підсоленій воді відварюємо суцвіття брокколі протягом 7 хвилин. Потім викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Яйця збиваємо, додаємо сметану і знову збиваємо, солимо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю брокколі. Відправляємо омлет хвилин на 10 в духовку, а потім виймаємо і посипаємо тертим сиром. Запікаємо ще хвилин 10.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Тушкована капуста по-німецьки
    Тушкована капуста по-німецьки
    Всі ми любимо тушковану капусту - це дивовижно смачне і корисне блюдо. І сьогодні ми розповімо про те, як її приготувати по-німецьки. Давайте
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка