Страви з капусти - рецепти
Капуста - продукт вельми і вельми корисний. Причому, це твердження застосовне для будь капусти - і білоголової, і морський, і брокколі.
Рецепт грецького страви з білокачанної капусти «Лаханорізо»
Є безліч рецептів страв зі свіжої білокачанної капусти. Найчастіше її використовують разом з іншими овочами в салатах. Але не менш смачна капуста і після термічної обробки. Цікавий рецепт чекає вас нижче.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 800 г;
морква - 300 г;
цибуля - 150 г;
круглий рис - 100 г;
томатний сік - 100 мл;
оливкова олія - 100 мл;
зелень петрушки - 50 г;
зелена цибуля - 50 р;
сіль, коріандр, перець чилі, чорний перець горошком - за смаком.
Приготування
Капусту шаткуємо, цибулю ріжемо кубиками, а моркву кружальцями або полукружками. На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім викладаємо моркву, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо подрібнений зелений лук. Хвилини через 2 викладаємо підготовлену капусту і смажимо на великому вогні, помішуючи, хвилин 15. Після цього вливаємо томатний сік і спеції за смаком, добре все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального. Викладаємо попередньо промитий рис, 200 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки рис не стане м'яким. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Давайте тепер розглянемо рецепти страв з морської капусти.
Салат з морської капусти
Інгредієнти:
відварена морська капуста - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
часник - 5 зубчиків;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
чорний мелений перець - 05 ч. ложки;
червоний мелений перець - 2 ч. ложки;
оцет - 2 ч. ложки.
Приготування
Добре промиваємо морську капусту, часник і цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в капусту. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, вливаємо його в салат, туди ж за смаком додаємо спеції і оцет. Гарненько все перемішуємо. Тепер салат готовий до вживання.
Закуска з морською капустою і сиром
Інгредієнти:
масло вершкове розм'якшене - 150 г;
сир - 150 г;
відварна морська капуста - 50 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Варену морську капусту перетворюємо на пюре за допомогою м'ясорубки або блендера. Сир протираємо через сито. З'єднуємо обидва інгредієнта, додаємо м'яке вершкове масло, сіль за смаком і перемішуємо. Цю закуску можна використовувати і як самостійне блюдо, а можна приготувати з неї бутерброди.
А зараз ми поговоримо про страви з квашеної капусти. Рецепти дивіться нижче.
Суп з квашеної капусти
Інгредієнти:
капуста квашена - 200 г;
грудинка копчена - 100 г;
ковбаса копчена - 100 г;
сало - 20 г;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 50 г;
вода - 1 л;
сіль, часник, паприка, кріп - за смаком.
Приготування
Цибулю дрібно кришимо, грудинку нарізаємо шматочками. З квашеної капусти віджимаємо сік, кладемо її в каструлю, додаємо цибулю і перуки, вливаємо воду. Після закипання варимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нарізаємо ковбасу, обсмажуємо її на салі і додаємо в суп. Перед подачею до столу додаємо подрібнений часник, зелень кропу і сметану.
Бігос
Інгредієнти:
капуста квашена - 700 г;
цибуля - 1 шт.;
м'ясо - 400 г;
ковбаса домашня - 200 г;
бекон - 100 г;
сало - 100 г;
гриби сушені - 30 г;
чорнослив - 80 г;
капустяний розсіл - 70 мл;
мед - за смаком.
Приготування
У сковороді розтоплюємо сало, потім викладаємо до нього нарізане м'ясо, коли воно злегка підрум'яниться, додаємо шматочки бекону, а після цього кладемо нарізану півкільцями цибулю. Хвилин через 5 додаємо ковбасу, обсмажуємо ще хвилини 3 і додаємо капусту. Вливаємо розсіл і тушкуємо під закритою кришкою 30 хвилин. Тепер викладаємо подрібнені чорнослив і сушені гриби. Тушкуємо до того моменту, як гриби стануть м'якими. І в завершенні приготування бігосу додаємо за смаком мед, якщо потрібно, то ще й підсолюємо.
Рецепт страви з капусти броколі
Інгредієнти:
брокколі - 600 г;
яйця - 5 шт.;
твердий сир - 120 г;
сметана - 270 г;
вершкове масло.
Приготування
У киплячій підсоленій воді відварюємо суцвіття брокколі протягом 7 хвилин. Потім викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Яйця збиваємо, додаємо сметану і знову збиваємо, солимо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю брокколі. Відправляємо омлет хвилин на 10 в духовку, а потім виймаємо і посипаємо тертим сиром. Запікаємо ще хвилин 10.
Рецепт грецького страви з білокачанної капусти «Лаханорізо»
Є безліч рецептів страв зі свіжої білокачанної капусти. Найчастіше її використовують разом з іншими овочами в салатах. Але не менш смачна капуста і після термічної обробки. Цікавий рецепт чекає вас нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, цибулю ріжемо кубиками, а моркву кружальцями або полукружками. На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім викладаємо моркву, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо подрібнений зелений лук. Хвилини через 2 викладаємо підготовлену капусту і смажимо на великому вогні, помішуючи, хвилин 15. Після цього вливаємо томатний сік і спеції за смаком, добре все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального. Викладаємо попередньо промитий рис, 200 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки рис не стане м'яким. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Давайте тепер розглянемо рецепти страв з морської капусти.
Салат з морської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиваємо морську капусту, часник і цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в капусту. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, вливаємо його в салат, туди ж за смаком додаємо спеції і оцет. Гарненько все перемішуємо. Тепер салат готовий до вживання.
Закуска з морською капустою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Варену морську капусту перетворюємо на пюре за допомогою м'ясорубки або блендера. Сир протираємо через сито. З'єднуємо обидва інгредієнта, додаємо м'яке вершкове масло, сіль за смаком і перемішуємо. Цю закуску можна використовувати і як самостійне блюдо, а можна приготувати з неї бутерброди.
А зараз ми поговоримо про страви з квашеної капусти. Рецепти дивіться нижче.
Суп з квашеної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно кришимо, грудинку нарізаємо шматочками. З квашеної капусти віджимаємо сік, кладемо її в каструлю, додаємо цибулю і перуки, вливаємо воду. Після закипання варимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Тим часом нарізаємо ковбасу, обсмажуємо її на салі і додаємо в суп. Перед подачею до столу додаємо подрібнений часник, зелень кропу і сметану.
Бігос
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо сало, потім викладаємо до нього нарізане м'ясо, коли воно злегка підрум'яниться, додаємо шматочки бекону, а після цього кладемо нарізану півкільцями цибулю. Хвилин через 5 додаємо ковбасу, обсмажуємо ще хвилини 3 і додаємо капусту. Вливаємо розсіл і тушкуємо під закритою кришкою 30 хвилин. Тепер викладаємо подрібнені чорнослив і сушені гриби. Тушкуємо до того моменту, як гриби стануть м'якими. І в завершенні приготування бігосу додаємо за смаком мед, якщо потрібно, то ще й підсолюємо.
Рецепт страви з капусти броколі
Інгредієнти:
Приготування
У киплячій підсоленій воді відварюємо суцвіття брокколі протягом 7 хвилин. Потім викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Яйця збиваємо, додаємо сметану і знову збиваємо, солимо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю брокколі. Відправляємо омлет хвилин на 10 в духовку, а потім виймаємо і посипаємо тертим сиром. Запікаємо ще хвилин 10.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Тушкована капуста по-німецьки
Всі ми любимо тушковану капусту - це дивовижно смачне і корисне блюдо. І сьогодні ми розповімо про те, як її приготувати по-німецьки. Давайте
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка