Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з моркви?

Що приготувати з моркви?

17-03-2015, 21:32
585
Що приготувати з моркви?
Давно вже пора забути нам про таблетки з вітаміном А, адже потрібну дозу можна одержати, регулярно вживаючи в їжу моркву. Рецепти страви з цього овочу, досить різноманітні і корисні. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами, що ж можна приготувати з моркви.
Що приготувати з вареної моркви?
Інгредієнти:

  • пшоно - 200 г;

  • молоко - 400 мл;

  • вода - 200 мл;

  • морква - 150 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сухарі мелені - 50 г;

  • масло рослинне - 50 р.


  • Приготування
    Пшоно висипаємо в каструлю, заливаємо склянкою молока і варимо на повільному вогні кашу. Моркву чистимо, дрібно нарізаємо і тушкуємо з рештою молоком до готовності. Потім з'єднуємо обидві маси, додаємо яйця і добре перемішуємо. З отриманого тіста формуємо січеники, обвалюємо їх у сухарях і підсмажуємо на олії з обох боків до готовності.
    Як приготувати моркву на гарнір?
    Інгредієнти:

  • морква - 3 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • вода - 1 ч. ложка;

  • імбир подрібнений - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо, кладемо в нього мед, мускатний горіх і додаємо трохи водою. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і викладаємо в чашку з приготовленим соусом. Поки овоч вимочується, обсмажуємо на маслечко тертий імбир, а потім додаємо до нього моркву разом з соусом. Тушкуємо гарнір 10-15 хвилин перед подачею прикрашаємо зеленню.
    Як приготувати салат з моркви?
    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • морква - 2 шт.;

  • сир - 70 г;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Яйця відварюємо до готовності, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Моркву і сир подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо всі компоненти салату шарами: спочатку моркву, потім яйця і сир. Зверху посипаємо видавленим через прес часником, майонезом і перед подачею на стіл, перемішуємо.

    Як приготувати котлети з моркви?


    Інгредієнти:

  • морква - 600 г;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 125 мл;

  • спеції;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло вершкове - 30 г;

  • панірувальні сухарі - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній терочке. Потім кладемо її в сотейник, заливаємо молоком і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15 додавши за смаком сіль, цукор і вершкове масло. Потім додаємо манку, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Готову масу охолодити, розбиваємо яйце і формуємо невеликі котлетки. Обвалюємо їх у сухарях, викладаємо на решітку пароварки і готуємо 20 хвилин.
    Як приготувати запіканку з моркви?
    Інгредієнти:

  • морква - 1 кг;

  • борошно - 50 р;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • сметана - 150 мл;

  • сир - 500 г;

  • ванілін - за смаком;

  • масло вершкове - 125 г;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    Моркву чистимо, натираємо на тертці і кладемо в каструльку. Потім заливаємо її водою так, щоб вона трохи покривала моркву і варимо на слабенькому вогні. Як тільки рідина почне закипати, додаємо масло, додаємо сіль і трохи цукру. Продовжуємо варити все на маленькому вогні до готовності протягом 30 хвилин.
    Що приготувати з моркви?
    Далі обережно зливаємо воду і охолодити масу. Білки відділяємо від жовтків, збиваємо міксером до міцної білої піни і прибираємо в холодильник.
    Жовтки перемішуємо і викладаємо до них перетертий сир. Після цього додаємо яєчно-сирну суміш до моркви, поступово всипаємо борошно і обережно вводимо охолоджені білки. У форму для випічки кладемо пергамент і викладаємо приготоване тісто, розрівнявши його ложкою і присипавши зверху панірувальними сухарями . Відправляємо запіканку з моркви на 40 хвилин у гарячу духовку і виставляємо температуру на 180 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з крабових паличок
    Котлети з крабових паличок
    Котлети з крабових паличок - смачне і оригінальне блюдо, яке підійде як для буденного вечері, так і для святкового застілля. У нашій статті ми
    Соте з моркви
    Соте з моркви
    Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі у вітамін А. Також вона багата мінералами і мікроелементами. Зараз ми вам
    Смажена морква
    Смажена морква
    Морква - корисний овоч, багатий каротином і вітаміном А. І сьогодні ми поговоримо про те, які страви можна зробити з смаженої морквою. Це можуть бути
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Запіканка з моркви
    Запіканка з моркви
    Морква - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітаміну А. З неї готують безліч смачних і цікавих страв. І зараз ми вам розповімо, як
    Пудинг із моркви
    Пудинг із моркви
    Пудинг із моркви - корисне і смачне ласощі, яка особливо сподобається дітям. Приготувати його досить просто. А в цьому вам допоможуть наші цікаві