Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пудинг із моркви

Пудинг із моркви

4-01-2015, 16:44
3 430
Пудинг із моркви
Пудинг з моркви - страва, що відноситься не тільки до розряду корисних, але і смачних. Особливо він дуже подобається дітям. Подають такий десерт трохи остившім до чаю або молока. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів його приготування, а ви самі виберіть найбільш підходящий для себе.

Рецепт пудингу з моркви


Інгредієнти:

  • манна крупа - 7 ст. ложок;

  • морква - 5 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • вода - 50 мл;

  • масло вершкове - 10 г;

  • сіль;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сода - щіпка;

  • оцет - 05 ч. ложки;

  • маргарин - 150 р.


  • Приготування
    Манну крупу заливаємо домашнім кефіром і залишаємо хоча б на 30 хвилин постояти, щоб вона трохи набрякли. А цим часом чистимо моркву натираємо її на дрібній терочке і злегка притушиваем на сковорідці. Для цього розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо трохи води.
    У манку з кефіром додаємо цукор, сіль, остиглу моркву і гашену оцтом соду. Можете додати за смаком трошки кориці або ванільного цукру. Все ретельно перемішуємо і вводимо яйця. Форму для випічки змащуємо маслом і обережно виливаємо тісто. Випікаємо 35-40 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів.

    Сирно-морквяний пудинг


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • сир - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • манка - 4 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску і ретельно збиваємо з цукром, використавши міксер або блендер. Потім додаємо манку і знову все гарненько перемішуємо. Моркву миємо, обсушуємо рушником, очищаємо від шкірки, обполіскуємо і натираємо на крупній тертці.
    Сир розминаємо виделкою, додаємо моркву, кладемо сметану і виливаємо приготовлену раніше яєчну суміш. Все тісто ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом, викладаємо рівномірно сирно-морквяну суміш, виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо час 60 хвилин.
    Після звукового сигналу готовності, кришку відразу не відкриваємо, а даємо пудингу трохи часу настоятися і злегка охолонути. Потім акуратно виймаємо його за допомогою контейнера-пароварки, перекладаємо на плоске блюдо, посипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх пити чай.

    Пудинг із моркви, яблук і чорносливу


    Інгредієнти:

  • яблуко - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • чорнослив без кісточок - 50 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • ванільні сухарі - 1 ст.;

  • цукор -2 ст. ложки;

  • молоко - 15 склянки;

  • кедрові горішки - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • мелена кориця.


  • Приготування
    Морква і яблуко очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо кубиками і припускаємо в молоці. Чорнослив замочуємо приблизно на 1 годину, відварюємо і дрібно шаткуємо. Яєчні жовтки гарненько розтираємо з цукром, з'єднайте з морквою, яблуками, меленими сухарями, чорносливом і корицею.
    Все ретельно перемішуємо, вводимо збиті в піну білки і перекладаємо отриману масу в змащену маслом форму. Запікаємо пудинг із моркви і яблук до готовності в гарячій духовці, після чого посипаємо цукровою пудрою, кедровими горішками і подаємо до столу.

    Пудинг із моркви з яблуками і пшоном


    Інгредієнти:

  • пшоно - 150 г;

  • сіль;

  • вода - 400 мл;

  • морква - 2 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • Пудинг із моркви

  • сир - 150 г;

  • молоко - 150 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 25 г;

  • цукор - 40 г;

  • масло вершкове - 40 г;

  • сухарі панірувальні - 20 р.


  • Приготування
    Отже, спочатку варимо в'язку пшоняну кашу і охолоджуємо. Моркву чистимо, дрібно шаткуємо і протушиваем в невеликій кількості води. Потім беремо велику миску, з'єднуємо в ній всі інгредієнти і замішуємо однорідне тісто. Викладаємо її в змащений сотейник і запікаємо до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
    Морквяний пудинг
    Морквяний пудинг
    Пудинг - це англійський десерт, який можна готувати з різними інгредієнтами. Він може бути сирний, шоколадний, ванільний і т. д. Але сьогодні ми
    Сирний пудинг в духовці
    Сирний пудинг в духовці
    Пудинг - це чудовий і швидкий сніданок, як для дітей, так і дорослих. Його можна приготувати з різними інгредієнтами. І сьогодні ми з вами поділимося
    Сирна запіканка з персиками
    Сирна запіканка з персиками
    Сирна запіканка - чудове блюдо, яке порадує не тільки дітей, але й дорослих. Її можна подати і до сніданку, і на десерт у недільний день. Давайте
    Банановий пудинг
    Банановий пудинг
    Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій
    Пудинг з гарбуза
    Пудинг з гарбуза
    Пудинг з гарбуза - це корисне і смачне ласощі, яке сподобається навіть дітям. А зробити його зовсім не складно, і в цій справі вам допоможуть наші