Пудинг з моркви - страва, що відноситься не тільки до розряду корисних, але і смачних. Особливо він дуже подобається дітям. Подають такий десерт трохи остившім до чаю або молока. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів його приготування, а ви самі виберіть найбільш підходящий для себе.
Рецепт пудингу з моркви
Інгредієнти: манна крупа - 7 ст. ложок; морква - 5 шт.; яйце - 3 шт.; кефір - 1 склянка; вода - 50 мл; масло вершкове - 10 г; сіль; цукор - 3 ст. ложки; сода - щіпка; оцет - 05 ч. ложки; маргарин - 150 р. Приготування Манну крупу заливаємо домашнім кефіром і залишаємо хоча б на 30 хвилин постояти, щоб вона трохи набрякли. А цим часом чистимо моркву натираємо її на дрібній терочке і злегка притушиваем на сковорідці. Для цього розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо трохи води.
У манку з кефіром додаємо цукор, сіль, остиглу моркву і гашену оцтом соду. Можете додати за смаком трошки кориці або ванільного цукру. Все ретельно перемішуємо і вводимо яйця. Форму для випічки змащуємо маслом і обережно виливаємо тісто. Випікаємо 35-40 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів.
Сирно-морквяний пудинг
Інгредієнти: морква - 2 шт.; сир - 500 г; яйце - 2 шт.; манка - 4 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; сметана - 4 ст. ложки; масло вершкове. Приготування Яйця розбиваємо в миску і ретельно збиваємо з цукром, використавши міксер або блендер. Потім додаємо манку і знову все гарненько перемішуємо. Моркву миємо, обсушуємо рушником, очищаємо від шкірки, обполіскуємо і натираємо на крупній тертці.
Сир розминаємо виделкою, додаємо моркву, кладемо сметану і виливаємо приготовлену раніше яєчну суміш. Все тісто ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом, викладаємо рівномірно сирно-морквяну суміш, виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо час 60 хвилин.
Після звукового сигналу готовності, кришку відразу не відкриваємо, а даємо пудингу трохи часу настоятися і злегка охолонути. Потім акуратно виймаємо його за допомогою контейнера-пароварки, перекладаємо на плоске блюдо, посипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх пити чай.
Пудинг із моркви, яблук і чорносливу
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; морква - 2 шт.; чорнослив без кісточок - 50 г; яйце - 4 шт.; ванільні сухарі - 1 ст.; цукор -2 ст. ложки; молоко - 15 склянки; кедрові горішки - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 1 ст. ложка; мелена кориця. Приготування Морква і яблуко очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо кубиками і припускаємо в молоці. Чорнослив замочуємо приблизно на 1 годину, відварюємо і дрібно шаткуємо. Яєчні жовтки гарненько розтираємо з цукром, з'єднайте з морквою, яблуками, меленими сухарями, чорносливом і корицею.
Все ретельно перемішуємо, вводимо збиті в піну білки і перекладаємо отриману масу в змащену маслом форму. Запікаємо пудинг із моркви і яблук до готовності в гарячій духовці, після чого посипаємо цукровою пудрою, кедровими горішками і подаємо до столу.
Пудинг із моркви з яблуками і пшоном
Інгредієнти: пшоно - 150 г; сіль; вода - 400 мл; морква - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; сир - 150 г; молоко - 150 мл; яйце - 1 шт.; сметана - 25 г; цукор - 40 г; масло вершкове - 40 г; сухарі панірувальні - 20 р. Приготування Отже, спочатку варимо в'язку пшоняну кашу і охолоджуємо. Моркву чистимо, дрібно шаткуємо і протушиваем в невеликій кількості води. Потім беремо велику миску, з'єднуємо в ній всі інгредієнти і замішуємо однорідне тісто. Викладаємо її в змащений сотейник і запікаємо до готовності.