Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пудинг з гарбуза

Пудинг з гарбуза

4-01-2015, 16:43
5 504
Пудинг з гарбуза
Пудинг з гарбуза - це те ласощі, яке не тільки смачно, але і неймовірно корисно. Такий десерт припаде до душі навіть дітям. Кілька цікавих рецептів приготування пудингу з гарбуза чекають вас нижче.

Пудинг з гарбуза і яблук


Інгредієнти:

  • гарбуз - 400 г;

  • яблука - 400 г;

  • молоко - 200 мл;

  • манка - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • кориця - 1 щіпка.


  • Приготування
    Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо часточками. М'якоть гарбуза ріжемо невеликими кубиками. Відокремлюємо білки від жовтків. Гарбуз заливаємо молоком, доводимо до кипіння, варимо до напівготовності близько 5 хвилин. Яблука заливаємо 200 мл гарячої води і також варимо до стану напівготовності. Після чого відкидаємо їх на друшляк, обсушуємо і додаємо до гарбузі.
    В отриману суміш додаємо потихеньку манку і проварюємо 5 хвилин, помішуючи. Охолоджуємо, додаємо цукор і жовтки. Посипаємо корицею і гарненько перемішуємо. Вводимо збиті білки і знову перемішуємо. Форму для запікання змащуємо половиною вершкового масла, викладаємо гарбузово-яблучну масу і запікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо їм пудинг безпосередньо перед подачею до столу.

    Пудинг з гарбуза з сиром


    Інгредієнти:

  • сир - 700 г;

  • гарбуз - 500 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • манка - 4 ст. ложки;

  • цукор - 05 склянки;

  • молоко - 2/3 склянки;

  • сіль - щіпка;

  • кардамон, гвоздика, кориця, ваніль, цукрова пудра - за смаком.


  • Приготування
    Манку насипати в чашку і заливаємо її холодною водою (крупа повинна бути покрита водою). Гарбуз ріжемо дрібними кубиками, заливаємо його молоком, додаємо вершкове масло і тушкуємо 5-7 хвилин. Сир протираємо через сито, додаємо гарбузово-молочну масу, яйце, цукор, спеції і манку. Акуратно перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо підготовлену масу і при температурі 200 градусів випікаємо 20 хвилин. Дістаємо сирно-гарбузовий пудинг з духовки, прямо у формі даємо йому охолонути, потім перевертаємо на плоске блюдо і зверху посипаємо корицею і цукровою пудрою.

    Рецепт пудингу з гарбуза з яблуками і морквою


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 05 кг;

  • яблука - 300 г;

  • морква - 200 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • манна крупа - 5 ст. ложок;

  • яйця - 3 шт.;

  • жирні вершки - 3 ст. ложки;

  • рідкий мед - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • панірувальні сухарі - 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Морква і гарбуз моєму, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Укладаємо овочі в емальовану каструльку, вливаємо молоко і тушкуємо до м'якості. Після цього всипаємо потихеньку манку і, помішуючи тушкуємо 15 хвилин на невеликому вогні. Після цього даємо їй трохи охолонути. Жовтки розтираємо з медом і вводимо в молочну масу, солимо за смаком. Яблука очистити від серцевини і шкірки і натираємо на середній тертці. Додаємо їх до решти інгредієнтів, перемішуємо, а потім вводимо збиті в пишну піну білки. Знову акуратно перемішуємо.
    Форму змащуємо олією, посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто, поливаємо його вершками і відправляємо в духовку хвилин на 25 при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу пудинг з гарбуза з яблуками і морквою поливаємо розтопленим вершковим маслом.

    Рецепт пудингу з гарбуза без випічки


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • тепле молоко - 300 мл;

  • цукор - 50 г;

  • гарбуз - 130 р.


  • Приготування
    Пудинг з гарбуза
    Гарбуз трьом на дрібній тертці, потім заливаємо молоком, додаємо цукор і яйця і збиваємо все це міксером до отримання однорідної маси. Розливаємо отриману суміш по однаковим чашках або баночках і накриваємо фольгою. Беремо широку каструлю, на дно кладемо рушник і зверху ставимо чашки. Вливаємо в каструлю воду, її має бути стільки, щоб вона не доходила до краю ємностей приблизно на 1 див
    Накриваємо каструлю кришкою і даємо закипіти воді, потім вогонь зменшуємо і витримуємо ще 1 хвилину, після чого повністю вогонь вимикаємо, але ємності не маємо ще хвилин 15. Після цього перевіряємо, застиг наш пудинг. До столу подаємо його в охолодженому вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
    Морквяний пудинг
    Морквяний пудинг
    Пудинг - це англійський десерт, який можна готувати з різними інгредієнтами. Він може бути сирний, шоколадний, ванільний і т. д. Але сьогодні ми
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Сирний пудинг в духовці
    Сирний пудинг в духовці
    Пудинг - це чудовий і швидкий сніданок, як для дітей, так і дорослих. Його можна приготувати з різними інгредієнтами. І сьогодні ми з вами поділимося
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром
    Запіканка з гарбуза з сиром - це ситна та поживна страва, яку часто подають до сніданку. Таку смакота неодмінно оцінять і дорослі, і діти. Давайте
    Пудинг із моркви
    Пудинг із моркви
    Пудинг із моркви - корисне і смачне ласощі, яка особливо сподобається дітям. Приготувати його досить просто. А в цьому вам допоможуть наші цікаві