Пудинг з гарбуза - це те ласощі, яке не тільки смачно, але і неймовірно корисно. Такий десерт припаде до душі навіть дітям. Кілька цікавих рецептів приготування пудингу з гарбуза чекають вас нижче.
Пудинг з гарбуза і яблук
Інгредієнти: гарбуз - 400 г; яблука - 400 г; молоко - 200 мл; манка - 3 ст. ложки; вершкове масло - 4 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; кориця - 1 щіпка. Приготування Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо часточками. М'якоть гарбуза ріжемо невеликими кубиками. Відокремлюємо білки від жовтків. Гарбуз заливаємо молоком, доводимо до кипіння, варимо до напівготовності близько 5 хвилин. Яблука заливаємо 200 мл гарячої води і також варимо до стану напівготовності. Після чого відкидаємо їх на друшляк, обсушуємо і додаємо до гарбузі.
В отриману суміш додаємо потихеньку манку і проварюємо 5 хвилин, помішуючи. Охолоджуємо, додаємо цукор і жовтки. Посипаємо корицею і гарненько перемішуємо. Вводимо збиті білки і знову перемішуємо. Форму для запікання змащуємо половиною вершкового масла, викладаємо гарбузово-яблучну масу і запікаємо при 180 градусах 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо їм пудинг безпосередньо перед подачею до столу.
Пудинг з гарбуза з сиром
Інгредієнти: сир - 700 г; гарбуз - 500 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; манка - 4 ст. ложки; цукор - 05 склянки; молоко - 2/3 склянки; сіль - щіпка; кардамон, гвоздика, кориця, ваніль, цукрова пудра - за смаком. Приготування Манку насипати в чашку і заливаємо її холодною водою (крупа повинна бути покрита водою). Гарбуз ріжемо дрібними кубиками, заливаємо його молоком, додаємо вершкове масло і тушкуємо 5-7 хвилин. Сир протираємо через сито, додаємо гарбузово-молочну масу, яйце, цукор, спеції і манку. Акуратно перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо підготовлену масу і при температурі 200 градусів випікаємо 20 хвилин. Дістаємо сирно-гарбузовий пудинг з духовки, прямо у формі даємо йому охолонути, потім перевертаємо на плоске блюдо і зверху посипаємо корицею і цукровою пудрою.
Рецепт пудингу з гарбуза з яблуками і морквою
Інгредієнти: гарбуз - 05 кг; яблука - 300 г; морква - 200 г; молоко - 1 стакан; манна крупа - 5 ст. ложок; яйця - 3 шт.; жирні вершки - 3 ст. ложки; рідкий мед - 3 ст. ложки; рослинне масло - 1 ч. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Морква і гарбуз моєму, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Укладаємо овочі в емальовану каструльку, вливаємо молоко і тушкуємо до м'якості. Після цього всипаємо потихеньку манку і, помішуючи тушкуємо 15 хвилин на невеликому вогні. Після цього даємо їй трохи охолонути. Жовтки розтираємо з медом і вводимо в молочну масу, солимо за смаком. Яблука очистити від серцевини і шкірки і натираємо на середній тертці. Додаємо їх до решти інгредієнтів, перемішуємо, а потім вводимо збиті в пишну піну білки. Знову акуратно перемішуємо.
Форму змащуємо олією, посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто, поливаємо його вершками і відправляємо в духовку хвилин на 25 при температурі 180 градусів. Перед подачею до столу пудинг з гарбуза з яблуками і морквою поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Рецепт пудингу з гарбуза без випічки
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; тепле молоко - 300 мл; цукор - 50 г; гарбуз - 130 р. Приготування Гарбуз трьом на дрібній тертці, потім заливаємо молоком, додаємо цукор і яйця і збиваємо все це міксером до отримання однорідної маси. Розливаємо отриману суміш по однаковим чашках або баночках і накриваємо фольгою. Беремо широку каструлю, на дно кладемо рушник і зверху ставимо чашки. Вливаємо в каструлю воду, її має бути стільки, щоб вона не доходила до краю ємностей приблизно на 1 див
Накриваємо каструлю кришкою і даємо закипіти воді, потім вогонь зменшуємо і витримуємо ще 1 хвилину, після чого повністю вогонь вимикаємо, але ємності не маємо ще хвилин 15. Після цього перевіряємо, застиг наш пудинг. До столу подаємо його в охолодженому вигляді.