Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена морква

Смажена морква

17-03-2015, 21:25
2 049
Смажена морква
Навіть маленькі діти знають, що морква-дуже корисний овоч. Настільки корисний, що стародавні греки вважали її священною рослиною. Морква - це справжня скарбниця вітамінів. А є її корисно в будь-якому вигляді: сиру, варену, сушену, смажену. Корисні речовини зберігаються в будь-якому вигляді. Існують безліч рецептів приготування морквини, з деякими з них познайомимо вас нижче.
Салат зі смаженою морквою
Інгредієнти:

  • куряче філе - 200 г;

  • морква - 2 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • часник - за смаком;

  • майонез.


  • Приготування
    Відварюємо куряче філе і нарізаємо його великими кубиками. Морква чистимо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо. Натираємо на крупній тертці сир. Волоські горіхи подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. Далі готові продукти укладаємо шарами. На дно салатника викладаємо курку, промазуємо майонезом, змішаним з часником. Після викладаємо смажену моркву, знову змащуємо майонезом, посипаємо сиром, знову майонез і в завершенні присипаємо волоськими горіхами. Даємо настоятися 20 хвилин. Подаємо до столу.
    Кабачки, смажені з морквою
    Інгредієнти:

  • кабачок - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Кабачки миємо під холодною водою, розрізаємо навпіл і ріжемо часточками. Моркву нарізаємо соломкою, викладаємо на розігріту сковороду і трохи підсмажуємо на маленькому вогні. Цибулю ріжемо кільцями і додаємо до моркви, підсмажуємо разом до рум'яного кольору. Додаємо в сковороду кабачки і смажимо разом, поки кабачки не підрум'яняться. Солимо. Яйця збиваємо виделкою і заливаємо наші кабачки на сковороді. Коли яйця трохи підсмажилися, все ретельно перемішуємо і протушиваем ще 5-7 хвилин.
    Смажена морква з цибулею
    Інгредієнти:

  • морква - 5 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • олія - 1/4 склянки;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • лавровий лист;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо обсмажуватися моркву. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до моркви. Перемішуємо овочі і смажимо 20 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Солодкий перець нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в сковороду. Перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо вогонь і подаємо до столу.
    Картопля, смажена з морквою
    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • зелень петрушки;

  • сіль, перець;

  • свинячий жир.


  • Приготування
    Картоплю нарізаємо тонкою соломкою. На сковороду кладемо 2 ст. ложки свинячого жиру розтоплюємо його і додаємо картоплю, обсмажуємо на невеликому вогні. Коли картопля схопилася і стала трохи м'якою, солимо її і додаємо нарізану соломкою цибулю. І кладемо ще ложку жиру. Смажимо під кришкою помішуючи час від часу. Коли цибуля стане м'якою, додаємо моркву, потерту на крупній тертці. Смажимо наші овочі до готовності. Перед подачею на стіл посипаємо дрібно нарубаною зеленню петрушки і кропу.
    Смажені баклажани з морквою
    Інгредієнти:

  • баклажани - 5 кг;

  • цибуля ріпчаста - 200 г;

  • морква - 400 г;

  • часник - за смаком;

  • зелень петрушки і кропу;

  • рослинне масло - 08 л.


  • Приготування
    Смажена морква

    Молоді свіжі баклажани миємо і відрізаємо від плодоніжки разом з частиною плода. Нарізаємо їх кубиками і смажимо в гарячому рослинному маслі до готовності. Після того як баклажани дістали з масла, посипаємо їх меленим чорним перцем. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кружечками, часник дрібно подрібнюємо. Баклажани складаємо в банку ємністю 05 літра, чергуючи з кружальцями цибулі, морквою, часником і дрібно нарізаною зеленню. Шари щільно утрамбовується. Заливаємо олією в якому смажилися. Додаємо 1 ч. ложку яблучного оцту. Банки закорковуємо герметично і стерилізуємо 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морква з часником і майонезом
    Морква з часником і майонезом
    Морква з часником і майонезом - це смачний і ситний салатик, який неодмінно припаде до душі любителям гостреньких страв. Рецептура його приготування
    Салат з грибами і морквою
    Салат з грибами і морквою
    Салат - дивовижне блюдо, досить додати або замінити один інгредієнт, і виходить новий варіант закуски. І сьогодні ми поговоримо про салаті з грибами
    Салат з моркви з сиром
    Салат з моркви з сиром
    Салати - смачне і цікаве блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами дуже багато. І сьогодні ми розповімо,
    Тушковані кабачки з овочами
    Тушковані кабачки з овочами
    Кабачок - це дієтичний продукт, в сирому вигляді його практично не вживають. Його зазвичай варять, запікають, смажать і тушкують. Ось про останньому
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів - смачне овочеве блюдо, яке безумовно сподобається всім членам сім'ї. Для її приготування потрібні самі звичайні продукти,
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і