Давно вже пора забути нам про таблетки з вітаміном А, адже потрібну дозу можна одержати, регулярно вживаючи в їжу моркву. Рецепти страви з цього овочу, досить різноманітні і корисні. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами, що ж можна приготувати з моркви.
Що приготувати з вареної моркви?
Інгредієнти: пшоно - 200 г; молоко - 400 мл; вода - 200 мл; морква - 150 г; яйце - 2 шт.; сухарі мелені - 50 г; масло рослинне - 50 р. Приготування Пшоно висипаємо в каструлю, заливаємо склянкою молока і варимо на повільному вогні кашу. Моркву чистимо, дрібно нарізаємо і тушкуємо з рештою молоком до готовності. Потім з'єднуємо обидві маси, додаємо яйця і добре перемішуємо. З отриманого тіста формуємо січеники, обвалюємо їх у сухарях і підсмажуємо на олії з обох боків до готовності.
Як приготувати моркву на гарнір?
Інгредієнти: морква - 3 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка; вода - 1 ч. ложка; імбир подрібнений - 1 ч. ложка; мускатний горіх - щіпка. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, кладемо в нього мед, мускатний горіх і додаємо трохи водою. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і викладаємо в чашку з приготовленим соусом. Поки овоч вимочується, обсмажуємо на маслечко тертий імбир, а потім додаємо до нього моркву разом з соусом. Тушкуємо гарнір 10-15 хвилин перед подачею прикрашаємо зеленню.
Як приготувати салат з моркви?
Інгредієнти: куряче яйце - 2 шт.; часник - 1 зубчик; морква - 2 шт.; сир - 70 г; майонез для заправки. Приготування Яйця відварюємо до готовності, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Моркву і сир подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо всі компоненти салату шарами: спочатку моркву, потім яйця і сир. Зверху посипаємо видавленим через прес часником, майонезом і перед подачею на стіл, перемішуємо.
Як приготувати котлети з моркви?
Інгредієнти: морква - 600 г; манна крупа - 3 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; молоко - 125 мл; спеції; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки. Приготування Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній терочке. Потім кладемо її в сотейник, заливаємо молоком і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15 додавши за смаком сіль, цукор і вершкове масло. Потім додаємо манку, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Готову масу охолодити, розбиваємо яйце і формуємо невеликі котлетки. Обвалюємо їх у сухарях, викладаємо на решітку пароварки і готуємо 20 хвилин.
Як приготувати запіканку з моркви?
Інгредієнти: морква - 1 кг; борошно - 50 р; сіль - 05 ч. ложки; сметана - 150 мл; сир - 500 г; ванілін - за смаком; масло вершкове - 125 г; цукровий пісок - за смаком. Приготування Моркву чистимо, натираємо на тертці і кладемо в каструльку. Потім заливаємо її водою так, щоб вона трохи покривала моркву і варимо на слабенькому вогні. Як тільки рідина почне закипати, додаємо масло, додаємо сіль і трохи цукру. Продовжуємо варити все на маленькому вогні до готовності протягом 30 хвилин.
Далі обережно зливаємо воду і охолодити масу. Білки відділяємо від жовтків, збиваємо міксером до міцної білої піни і прибираємо в холодильник.
Жовтки перемішуємо і викладаємо до них перетертий сир. Після цього додаємо яєчно-сирну суміш до моркви, поступово всипаємо борошно і обережно вводимо охолоджені білки. У форму для випічки кладемо пергамент і викладаємо приготоване тісто, розрівнявши його ложкою і присипавши зверху панірувальними сухарями . Відправляємо запіканку з моркви на 40 хвилин у гарячу духовку і виставляємо температуру на 180 градусів.