» » Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів
Багато господині викидають мандаринові кірки, застосування в домашніх умовах яких, вигідно і практично. Помаранчева шкірка, що містить величезний запас аскорбінової кислоти і ефірних масел, що не тільки здатна зробити кулінарні шедеври корисніше, духмяне і смачніше, але й виступити в ролі окремого десерту: варення або цукатів.

Що можна зробити з мандариновими кірками?


Мандаринові кірки, застосування яких стосується багатьох областей людського побуту, викликають інтерес. З помаранчевої шкірки можна створити все що завгодно: в завареному вигляді її використовують в косметології та медицині, у подрібненому - в якості приправи до випічки, зі свіжих кірок варять варення, роблять цукати і навіть освіжувачі повітря.

  • Можна заварити мандаринові кірки окропом і отримати відмінний профілактичний засіб від застуди та бронхіту. Для цього 40 г мандаринової шкірки слід залити 500 мл гарячої води, тушкувати 5 хвилин на вогні і дати настоятися протягом години. Після чого, пити до їжі тричі на день.

  • Мандаринові сухі кірки, застосування в домашніх умовах яких допомагає не тільки насолодитися ароматами їжі, але і налагодити травні процеси, прокручують в кавомолці в порошок і додають по чайній ложці каші і вироби з сиру.


  • Цукати з мандаринових шкірок - рецепт

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Цукати з мандаринових шкірок - найпопулярніший спосіб утилізації цедри цитрусових. Це обумовлено тим, що домашнє ласощі, на відміну від магазинних аналогів, має натуральний склад, малокалорійно, а завдяки амінокислотам і мінералів, ще й корисно. Крім того, їм не тільки можна підкріпитися під чашечку чаю, але використовувати для декору випічки.
    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки - 290 г;

  • цукор - 290 г;

  • сік лимона - 40 мл;

  • вода для сиропу - 110 мл;

  • вода - 2 л.


  • Приготування

  • З інтервалом у 6 годин, двічі замочіть кірки в холодній воді.

  • Залийте свіжою і варіть 10 хвилин.

  • Воду злийте, а скоринки просушіть.

  • Зваріть з води і цукру сироп.

  • Покладіть в нього скоринки і томіть годину.

  • За 5 хвилин до закінчення, влийте сік лимона.

  • Розкладіть цукати на пергаменті і підсушіть в духовці.


  • Варення з мандаринових шкірок - рецепт


    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Варення з мандаринових корок виручить в момент, коли літні заготовки вже закінчується, а магазинні не радують ціною. Таким продуктом можна насолоджуватися весь зимовий час, адже варення готується легко і швидко перетворюється в насичено солодку, концентровано ароматну масу, яка продовжує новорічний настрій.
    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки - 350 г;

  • сік лимона - 40 мл;

  • цукор - 350 г;

  • вода - 3 л.


  • Приготування

  • Замочіть скоринки у воді на 12 годин.

  • За це час поміняйте воду тричі.

  • Злийте воду, пересипте скоринки цукром, додайте сік лимона, і варіть, помішуючи, 40 хвилин.

  • Перекладіть в банку і поставте в холодильник.



  • Пиріг з цедрою мандарина

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Цедру мандаринів можна використовувати не тільки в якості приправи, але і в ролі основи для випічки. Це підтверджує унікальний пиріг з мандаринових корок , спечений з перемеленої в борошно цедри цитрусових. Такий виріб виділяє неймовірні аромати і виділяється пікантною гіркуватістю, яка уміло «ховається» за солодким сметанним кремом.
    Інгредієнти:

  • кірки - 300 г;

  • цукор - 500 г;

  • молоко - 250 мл;

  • олія - 200 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • гашене сода - 1 ч. ложка;

  • сметана - 500 г;

  • часточки мандарина - 10 шт.


  • Інгредієнти:

  • Подрібніть в борошно мандаринові кірки.

  • Додайте 250 г цукру і гаряче молоко.

  • Введіть в остиглу масу масло, яйця, борошно, соду і перемішайте.

  • Викладіть у форму і запікайте при 180 градусах 40 хвилин.

  • Корж розріжте на 3 частини.

  • Для крему збийте сметану з 250 г цукру.

  • Змастіть коржі кремом і зберіть пиріг.

  • Прикрасьте часточками мандарина і поставте в холодильник на 10 годин.



  • Рецепт печива з цедрою мандарина

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Використання мандаринових корок у випічці дозволяє відмовитися від покупки дорогих харчових ароматичних добавок, що зручно, якщо мова йде про простенькому печиво для всієї сім'ї. У цьому випадку, кілька ложок цедри, доданих в борошно, зроблять текстуру тесту виразніше, а готовий виріб свіже і душистее.


    Інгредієнти:

  • мандарин - 4 шт.;

  • борошно - 240 г;

  • олія - 200 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • крохмаль - 40 р.


  • Приготування

  • Зніміть з мандаринів цедру, з двох відіжміть сік.

  • Перетріть борошно з маслом, цукровою пудрою і крохмалем.

  • Додайте цедру і сік.

  • Сформуйте печиво і випікати при 180 градусах 15 хвилин.


  • Мандаринові кірки в цукрі - рецепт

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Бажаючі завжди мати під рукою смачне і корисне ласощі, можуть зробити мандаринові кірки в цукрі. Цукор не тільки пом'якшує гірчинку, але і виступає консервантом, збільшує термін зберігання виробу без втрати смаку і вітамінів. Сам рецепт нагадує приготування цукатів, за винятком того, що кірки залишають в сиропі на 12 годин.
    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки - 300 г;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 15 л.


  • Приготування

  • Залийте кірки літром води на добу.

  • Воду злийте, а скоринки наріжте.

  • Перемішайте з 600 г цукру, 500 мл води і варіть 15 хвилин.

  • Залиште кірки в сиропі на 12 годин.

  • Після чого, поваріть 10 хвилин і розкладіть на пергаменті.

  • Обваляйте в цукрі і залиште підсохнути на 3 години.


  • Сироп з мандаринових шкірок - рецепт

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Мандаринові кірки, застосування в домашніх умовах яких дивно різноманітно, можуть стати основою не тільки десертів, але і напоїв. Так, зварений з кірочок концентрований сироп, при розведенні газованою водою, швидко перетворюється в вітамінний напій, який є прекрасною альтернативою шкідливим магазинним аналогам.
    Інгредієнти:

  • кірки - 450 г;

  • окріп - 25 л;

  • цукор - 2 кг;

  • лимонна кислота - 20 р.


  • Приготування

  • Укладіть кроки в банку, залийте окропом і залиште під кришкою на добу.

  • Отримані відвар прокип'ятіть і знову наповніть банку.

  • Через добу проваріть відвар з цукром і лимонною кислотою.

  • Перелийте в герметичну ємність і відправте сироп з мандаринових корок на зберігання в холод.


  • Компот з мандаринових корок

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Напій з мандаринових корок - один з найпростіших і бюджетних варіантів використання шкірки цитрусових, він дуже швидко готується, і навіть з мінімальною кількістю компонентів виходить корисним і дуже смачним. При цьому все, що потрібно - залити скоринки водою, додати цукор і, проваривши напій під кришкою 5 хвилин, дати йому настоятися.
    Інгредієнти:

  • кірки - 150 г;

  • вода - 25 л;

  • цукор - 100 г;

  • лимонна кислота - 2 г.


  • Приготування

  • Залийте скоринки водою, доведіть до кипіння, додайте цукор і варіть під кришкою 5 хвилин.

  • Всипте лимонну кислоту і зніміть з вогню.


  • Чай з мандаринових шкірок - рецепт

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Чай з мандариновими кірками - найпопулярніший зимовий напій, для створення якого потрібно правильно підготовлена шкірка. Цей процес включає обробку щіткою і тонку нарізку. Так, скоринки швидше віддають аромат і виглядають привабливіше. Далі все просто: кірки проварюють, заливають чай і прянощі відваром і дають настоятися.
    Інгредієнти:

  • чорний чай - 30 г;

  • кірки - 40 г;

  • вода - 500 мл;

  • кориця - 5 р.


  • Приготування

  • Залийте кірки водою і проваріть кілька хвилин.

  • Покладіть в заварювальний чайник чай, корицю і влийте відвар.

  • Наполягайте чай з шкіркою мандарина 10 хвилин.


  • Настоянка на мандаринових кірках

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Настоянка на мандаринових кірках на самогоні припаде до душі любителям міцного і ароматного алкоголю. Натуральний, м'який і позбавлений спиртового запаху продукт, готується просто, але не швидко, оскільки повинен настоятися три тижні - стільки часу потрібно для того, щоб кірки максимально наситили напій смаком і запашністю.
    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки - 70 г;

  • мед - 40 г;

  • самогон - 1 л.


  • Приготування

  • Залийте кірки самогоном, додайте мед і герметично закрийте.

  • Періодично збовтуючи, настоюйте продукт 3 тижні.

  • Після чого процідіть і вживайте.



  • Лікер з мандаринових корок

    Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів

    Домашній лікер з мандаринових корок дасть фори магазинного алкоголю. Справа навіть не в економії коштів, а в можливості поекспериментувати. Так, знаючи, що лікерів властива яскраво виражена духмяність, до скориночкою потрібно додати прянощі. Їх можна вибрати, керуючись власним смаком чи використовувати доступні корицю і бадьян.
    Інгредієнти:

  • кірки - 300 г;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • бадьян - 4 шт.;

  • окріп - 500 мл;

  • цукор - 650 г;

  • спирт - 900 мл.


  • Приготування

  • Покладіть кірки в стерильну ємність.

  • Додайте спирт, прянощі і відставте на тиждень.

  • Після закінчення часу, розведіть цукор окропом і влийте в настоянку.

  • Залиште ще на 7 днів.

  • Після, перелийте готовий напій в чистий посуд.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:42
    Переглядів: 7