Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах
Всім відомі цілющі властивості мандаринових плодів. Крім прекрасного смаку вони є також джерелом левової частки вітаміну С, а також інших корисних елементів. Разом з тим цей цитрус став вже свого роду незамінним атрибутом і символом, супроводжуючим новорічні свята.
Після масового вживання мандарин завжди залишається не у справ величезна кількість відходів у вигляді кірочок. І багато хто навіть не здогадуються, що цим самим мандариновим кіркам як сушеним, так і свіжим, можна знайти належне застосування в кулінарії в домашніх умовах.
Нижче ми розповімо, що можна приготувати з мандаринових корок і як з них зробити напій, чай і варення.
Інгредієнти:
свіжі мандаринові кірки;
цукровий пісок – за смаком;
кислота лимонна – за смаком;
очищена вода.
Приготування
Свіжі мандаринові кірки укладаємо в банку, заповнивши її вщерть, і заливаємо підігрітою до кипіння очищеною водою. Залишаємо ємність при кімнатній температурі на двадцять чотири години.
Після закінчення часу зливаємо вміст банки в емальовану каструлю на друшляк, настій ставимо на вогонь, а кірки проворачиваем через м'ясорубку або подрібнюємо в ємності блендера. Поміщаємо перекручену масу знову в банку, заливаємо киплячим настоєм і даємо постояти ще одну добу. Тепер проціджуємо масу через марлю, віджимаємо добренько, приправляємо за смаком цукровим піском і лимонною кислотою, перемішуємо до розчинення всіх кристалів, переливаємо готовий напій в глечик або іншу підходящу ємність і можемо насолоджуватися.
Інгредієнти:
подрібнені мандаринові скоринки – 2 ч. ложки;
чай чорний або зелений – 2 ч. ложки;
цукровий пісок – за смаком;
очищена вода – 500 мл
Приготування
Для приготування ароматного чаю з мандариновими кірками споліскуємо чайник для заварки окропом, потім насипаємо чорний або зелений чай і подрібнені мандаринові шкірки, заливаємо крутим окропом, прикриваємо заварник кришкою і даємо настоятися протягом семи хвилин. Готовий чай приправляємо за смаком цукром і насолоджуємося.
Для приготування чаю можна використовувати як свіжі, так і висушені мандаринові скоринки.
Інгредієнти:
свіжі мандаринові кірки – 1 кг;
цукровий пісок – 15 кг;
вода.
Приготування
Приступаючи до приготування варення з мандаринових кірочок, нам потрібно позбутися в першу чергу від властивої їм гіркоти. Для цього розріжемо кірки на скибочки бажаного розміру, вкладаємо їх в емальовану або скляну ємність і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила вміст. Залишаємо скоринки на двадцять чотири години, періодично змінюючи рідина на нову.
Після закінчення часу вимочені кірки промиваємо, кладемо в ємність для варіння варення, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Після закипання, додаємо цукровий пісок, розмішуємо масу до розчинення цукрових кристалів і повного закипання, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо варення дві години. Після цього знімаємо посуд з вогню, даємо охолонути, і прибираємо на нижню полицю холодильника на сім-вісім годин або на ніч.
Тепер знову поміщаємо варення з кірочок на вогонь, даємо закипіти, помішуючи, і уварюємо масу ще протягом півгодини.
За цей час простерилизуем чисті банки і высушим їх, а також прокип'ятимо кришки протягом п'яти хвилин. По готовності розливаємо ароматне варення з мандаринових кірочок по стерильним банкам, укупориваем підготовленими кришками і розміщуємо під теплою ковдрою кришками вниз, поки повністю охолонуть.
Після масового вживання мандарин завжди залишається не у справ величезна кількість відходів у вигляді кірочок. І багато хто навіть не здогадуються, що цим самим мандариновим кіркам як сушеним, так і свіжим, можна знайти належне застосування в кулінарії в домашніх умовах.
Нижче ми розповімо, що можна приготувати з мандаринових корок і як з них зробити напій, чай і варення.
Напій з мандаринових корок
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі мандаринові кірки укладаємо в банку, заповнивши її вщерть, і заливаємо підігрітою до кипіння очищеною водою. Залишаємо ємність при кімнатній температурі на двадцять чотири години.
Після закінчення часу зливаємо вміст банки в емальовану каструлю на друшляк, настій ставимо на вогонь, а кірки проворачиваем через м'ясорубку або подрібнюємо в ємності блендера. Поміщаємо перекручену масу знову в банку, заливаємо киплячим настоєм і даємо постояти ще одну добу. Тепер проціджуємо масу через марлю, віджимаємо добренько, приправляємо за смаком цукровим піском і лимонною кислотою, перемішуємо до розчинення всіх кристалів, переливаємо готовий напій в глечик або іншу підходящу ємність і можемо насолоджуватися.
Чай з мандаринових шкірок - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування ароматного чаю з мандариновими кірками споліскуємо чайник для заварки окропом, потім насипаємо чорний або зелений чай і подрібнені мандаринові шкірки, заливаємо крутим окропом, прикриваємо заварник кришкою і даємо настоятися протягом семи хвилин. Готовий чай приправляємо за смаком цукром і насолоджуємося.
Для приготування чаю можна використовувати як свіжі, так і висушені мандаринові скоринки.
Рецепт варення з мандаринових кірочок
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування варення з мандаринових кірочок, нам потрібно позбутися в першу чергу від властивої їм гіркоти. Для цього розріжемо кірки на скибочки бажаного розміру, вкладаємо їх в емальовану або скляну ємність і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила вміст. Залишаємо скоринки на двадцять чотири години, періодично змінюючи рідина на нову.
Після закінчення часу вимочені кірки промиваємо, кладемо в ємність для варіння варення, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Після закипання, додаємо цукровий пісок, розмішуємо масу до розчинення цукрових кристалів і повного закипання, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо варення дві години. Після цього знімаємо посуд з вогню, даємо охолонути, і прибираємо на нижню полицю холодильника на сім-вісім годин або на ніч.
Тепер знову поміщаємо варення з кірочок на вогонь, даємо закипіти, помішуючи, і уварюємо масу ще протягом півгодини.
За цей час простерилизуем чисті банки і высушим їх, а також прокип'ятимо кришки протягом п'яти хвилин. По готовності розливаємо ароматне варення з мандаринових кірочок по стерильним банкам, укупориваем підготовленими кришками і розміщуємо під теплою ковдрою кришками вниз, поки повністю охолонуть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Напій з мандаринових корок
Смачний, яскравий і неодмінно ароматний напій у вас вийде, якщо скористаєтеся рецептами, які описані в статті. Розповімо, як просто, без труднощів
Мандаринові кірки - застосування
Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
Варення з мандаринів з шкіркою
Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
Варення з мандаринових корок
Не поспішайте позбавлятися від цитрусових відходів, адже з них можна зробити чудове домашнє ласощі. Варення з мандаринових кірочок виходить особливо
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як