Напій з мандаринових корок
Здавалося б, зовсім непотрібним мандариновим кіркам можна знайти гідне застосування. З них можна приготувати смачний і корисний напій, який стане прекрасною альтернативою штучним лимонадам.
Інгредієнти:
мандаринові кірки (свіжі);
цукровий пісок – за смаком;
лимонна кислота – за смаком;
очищена вода.
Приготування
Скляну або емальовану ємність заповнюємо свіжими мандариновими корочками і заливаємо крутим окропом, щоб він повністю покрив вміст. Прикриваємо посуд кришкою і даємо настоятися при кімнатній температурі протягом доби.
Після цього зливаємо рідину в емальовану каструлю, а скоринки віджимаємо і подрібнюємо, скориставшись блендером або м'ясорубкою. Перекручену масу додаємо до настою, прогріваємо до кипіння і залишаємо для настоювання ще на двадцять чотири години. Після закінчення часу проціджуємо настій через кілька шарів марлі і ретельно віджимаємо. Додаємо в отриману рідину цукровий пісок і лимонну кислоту, гарненько перемішуємо до повного розчинення цукрових і лимонних кристалів і перелити в глечик або будь-яку іншу підходящу ємність для готового напою.
Інгредієнти:
подрібнені сухі мандаринові скоринки – 3 ст. ложки;
вода фільтрована – 450 мл;
мед – 70 г або по смаку;
лимонний сік – за смаком.
Приготування
Подрібнені сухі мандаринові скоринки заливаємо підігрітої до температури кипіння фільтрованою водою, закутуємо і даємо настоятися протягом кількох годин. Після цього настій проціджуємо і трохи віджимаємо. Додаємо мед і лимонний сік за смаком і перемішуємо.
Такий напій не тільки смачний, але неймовірно корисний. Вживання його під час застуди або бронхіту допомагає організму швидше впоратися з недугою і наповнює його вітамінами.
Інгредієнти:
цедра і сік трьох мандаринових плодів;
цукровий пісок – 25 г;
мед – 35 г;
вода фільтрована – 500 мл
Приготування
Мандаринові плоди ретельно промиваємо, знімаємо цедру і покладемо в каструльку або кухлик. Заливаємо її фільтрованою водою, ставимо на вогонь, підігріваємо до кипіння і проварюємо на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім вимикаємо плиту, наполягаємо вміст каструлі дві години і проціджують. Додаємо до відвару цукровий пісок, знову доводимо до кипіння, а потім охолоджуємо. Додаємо мед і мандариновий сік, перемішуємо і можемо насолоджуватися.
Рецепт напою з свіжих мандаринових корок
Інгредієнти:
Приготування
Скляну або емальовану ємність заповнюємо свіжими мандариновими корочками і заливаємо крутим окропом, щоб він повністю покрив вміст. Прикриваємо посуд кришкою і даємо настоятися при кімнатній температурі протягом доби.
Після цього зливаємо рідину в емальовану каструлю, а скоринки віджимаємо і подрібнюємо, скориставшись блендером або м'ясорубкою. Перекручену масу додаємо до настою, прогріваємо до кипіння і залишаємо для настоювання ще на двадцять чотири години. Після закінчення часу проціджуємо настій через кілька шарів марлі і ретельно віджимаємо. Додаємо в отриману рідину цукровий пісок і лимонну кислоту, гарненько перемішуємо до повного розчинення цукрових і лимонних кристалів і перелити в глечик або будь-яку іншу підходящу ємність для готового напою.
Напій з сухих мандаринових корок з медом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнені сухі мандаринові скоринки заливаємо підігрітої до температури кипіння фільтрованою водою, закутуємо і даємо настоятися протягом кількох годин. Після цього настій проціджуємо і трохи віджимаємо. Додаємо мед і лимонний сік за смаком і перемішуємо.
Такий напій не тільки смачний, але неймовірно корисний. Вживання його під час застуди або бронхіту допомагає організму швидше впоратися з недугою і наповнює його вітамінами.
Напій з цедри і соку мандарина
Інгредієнти:
Приготування
Мандаринові плоди ретельно промиваємо, знімаємо цедру і покладемо в каструльку або кухлик. Заливаємо її фільтрованою водою, ставимо на вогонь, підігріваємо до кипіння і проварюємо на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім вимикаємо плиту, наполягаємо вміст каструлі дві години і проціджують. Додаємо до відвару цукровий пісок, знову доводимо до кипіння, а потім охолоджуємо. Додаємо мед і мандариновий сік, перемішуємо і можемо насолоджуватися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Компот з мандаринів – рецепт
У цій статті опишемо, як з мандаринів зварити надзвичайно насичений і яскравий компот. Якщо вам не довелося пробувати цей чудовий напій, то
Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах
У сезон масового поїдання мандаринів, багато хто навіть не здогадуються, що з шкірки, яку зазвичай викидають можна приготувати стільки смакоти. Далі
Мандаринові кірки - застосування
Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
Варення з мандаринових корок
Не поспішайте позбавлятися від цитрусових відходів, адже з них можна зробити чудове домашнє ласощі. Варення з мандаринових кірочок виходить особливо
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як