«Горлодер» з часником
Якщо у вас проблеми з апетитом чи просто набридли звичні страви, приготуйте гострий соус «Горлодер». Не треба лякатися, горло він не дере, хоча і досить гострий на смак, а от із застудою «Горлодер» з часником допоможе впоратися.
Мінімум інгредієнтів - максимум користі
Не обов'язково витрачати величезні кошти для зміцнення імунітету : виросли на власній дачі продукти цілком справляються з цим завданням. Поєднання томатів, часнику і спецій – те, що потрібно восени і взимку.
Інгредієнти:
стиглі червоні не водянисті томати – 1 кг;
часник гострий синій – 1 велика головка;
морська без добавок крупного помелу сіль – 10 г;
спеції (мелений коріандр , чорний і запашний перець, гвоздика, орегано) – за смаком.
Приготування
Приготування «Горлодера» з часником настільки просто, що під силу навіть тим, хто нічого складнішого за яєчню не освоїв (до речі, до яєчні цей соус теж дуже підходить).
Підготуємо помідори. Їх потрібно вимити і розрізати на половинки, а потім потерти на тертці так, щоб шкіра залишилася в руці. Якщо вам доступні більш складні дії, опустіть томати в окріп і обережно зніміть шкірку, а потім пюрируйте з допомогою комбайна або блендера.
Спеції із сіллю та часником розтираємо в ступці до тих пір, поки не вийде кашка. У класичному варіанті спецій немає, однак експериментів ніхто не забороняв, тому, щоб отримати «Горлодер» з часником дійсно смачний рецепт варто «довести» під себе.
Змішуємо томатну пульпу з часниковою кашкою. Пробуємо. Спочатку соус повинен здаватися не дуже гострим і злегка недосоленим – настоявшись, він вбере в себе всі аромати і смаки і розкриє їх повністю.
Також хороший «Горлодер» з часником і хріном. Просто натираємо на дрібній тертці корінець очищеного хрону і додаємо 1 ст. ложку тертої маси до нашого соусу. Не гріємо.
Наполягаємо близько 12 годин в холодному місці, розливаємо по банках, щільно закорковуємо і зберігаємо в холодильнику. Перестоявший соус стає кисло-гірким, так що готуємо його невеликими партіями і з'їдаємо протягом 2-3 днів.
Готуємо «Горлодер» про запас
Якщо помідорів багато, можна зробити «Горлодер» з помідорів з часником на зиму. Щоб зберегти максимум користі, готуємо в 2 етапи.
Інгредієнти:
стиглі тугі помідори – 3 кг;
часник гострий синій – 3 головки;
сіль без добавок морська – 2 ст. ложки.
Приготування
Вимиті помідори пропускаємо через м'ясорубку і переливаємо отриману томатну масу в казан або товстостінну каструлю. Варимо до потрібної консистенції, помішуємо, підсолюємо.
Коли сік загус, додаємо роздавлений часник і прогріваємо хвилин 5. Переливаємо в стерилізовані банки і закриваємо.
Як бачите, робити «Горлодер» з часником на зиму просто і недорого. Однак ніякі інші добавки в цьому соусі не потрібні. Хрін, перець, суміші спецій краще додавати безпосередньо перед вживанням «Горлодера» у їжу.
Варто додати одне: щоб отримати смачний «Горлодер», рецепт не можна змінювати, якщо з часником перестаратися, можна отримати печію або гастрит, а якщо його не доповісти, соус буде прісним.
Мінімум інгредієнтів - максимум користі
Не обов'язково витрачати величезні кошти для зміцнення імунітету : виросли на власній дачі продукти цілком справляються з цим завданням. Поєднання томатів, часнику і спецій – те, що потрібно восени і взимку.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо «Горлодер» про запас
Якщо помідорів багато, можна зробити «Горлодер» з помідорів з часником на зиму. Щоб зберегти максимум користі, готуємо в 2 етапи.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелені помідори з часником на зиму
Ця чудова закуска припаде до смаку любителям гострого. Далі розповімо, як цікаво заготовити зелені помідори з часником кількома способами. Зробити це
«Чортівня» з помідорами і часником на зиму
Чортівня - гострий соус, приготований з подрібнених помідорів, часнику і кореня хрону, особливо популярний в Сибіру і на Уралі. Вельми гостра закуска
Гіркий перець з часником на зиму
Любителі гострої їжі готові безперервно експериментувати в пошуках нових смакоти. Сьогодні поговоримо про цікаву консервації, яку можна з легкістю
З чого роблять соєвий соус?
Справжні шанувальники соєвого соусу полюють за автентичної його версією в азіатських маркетах, витрачаючи на продукт чимало коштів. Ми ж пропонуємо
Закуска з хрону з помідорами і часником
Любителям страв погостріше рекомендуємо зробити цю прекрасну закуску. Далі ви дізнаєтеся, як поєднати в рецепті хрін, томати і часник і зробити з них
Соус з помідорів на зиму
Томатні соуси, які підходять до багатьох страв, у великому асортименті продаються в магазинах, але якщо ви прочитаєте склад продукту, то, швидше за