» » «Чортівня» з помідорами і часником на зиму

«Чортівня» з помідорами і часником на зиму

«Чортівня» з помідорами і часником на зиму
«Чортівня» з помідорами і часником на зиму - проста заготовка, яка не потребує консервації і додатковій обробці, так як основним інгредієнтом є хрін, володіє протимікробними властивостями. Крім традиційних продуктів, гострий соус додають буряк, яблука, солодкий перець і сливи. Розглянемо рецепти приготування «Хріновини» різними способами.

Рецепт приготування «Хріновини» з помідорів і часнику


Для приготування цього соусу дуже важливі свіжі продукти, так як саме вони визначають якість і тривалість зберігання зимової заготівлі. Тому, перед тим, як робити «Хреновину» з помідорами і часником, виберіть соковиті томати цілі, великий гострий часник і корінь хрону, зібраний після перших заморозків. Слідуючи рекомендаціям, ви отримаєте гостру і пряну закуску, яка послужить прекрасним доповненням до гарячих страв в холодний період.
Інгредієнти:

  • корінь хрону - 95 г;

  • помідори - 940 м;

  • часник - 85 м;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування

  • Підготуйте часникові зубки і хрін, очистивши їх.

  • Помідори промийте і бланшируйте пару хвилин, після очистіть. Підготовлені томати подрібніть в блендері.

  • Подрібніть корінь хрону в м'ясорубці, часник пропустіть через прес.

  • Змішайте інгредієнти, заправте сіллю і перекладіть в стерильну тару.

  • Дайте постояти заготівлі пару годин без кришки, періодично помішуючи суміш, після чого закрийте чистої капроновою кришкою і зберігаєте в холоді.


  • Варена «Чортівня» з помідорами і часником


    Щоб збільшити термін зберігання, заготівлю проварюють протягом півгодини. Такий спосіб дозволяє інгредієнтів розкрити аромати і придбати соковитість.
    Інгредієнти:

  • помідори - 28 кг;

  • часник - 110 г;

  • корінь хрону - 180 г;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування

  • Промийте томати, подрібніть їх зручним для вас способом і проваріть близько чверті години.

  • Очищений хрін з часником подрібніть і відправте до розм'якшеним томатам.

  • Отриманий соус проварити ще чверть години, заправте сіллю і розкладіть по стерильної тарі. Закрийте банки ошпареними кришками і відправте на зберігання.


  • «Чортівня» з помідорами, часником, яблуками і перцем


    Додати закуски пікантну кислинку, додати кольору і соковитості допоможуть яблука і гіркий перець. Різноманітність овочевих інгредієнтів, використовуваних в «Хріновині», допоможе організму впоратися з сезонними недугами і підняти настрій.
    Інгредієнти:

  • корінь хрону - 140 г;

  • помідори - 24 кг;

  • яблука - 930 г;

  • часник - 155 г;

  • гострий перець - 45 г;

  • оцет - 35 мл;

  • цукор - 55 г;

  • сіль - 30 р.


  • Приготування

  • Очистіть інгредієнти і окремо подрібніть їх в м'ясорубці.

  • Помістіть в каструлю подрібнені яблука і потримайте їх на вогні кілька хвилин, додайте томати і проваріть суміш не більше чверті години.

  • Додайте гострий перець, часник і корінь хрону, проваріть овочі пару хвилин, після чого приправте закуску оцтом, сіллю і цукром і зніміть з вогню.

  • Розподіліть «Хреновину» за стерильною тарі і закрийте кришками.


  • «Чортівня» з помідорами, солодким перцем, хріном і часником


    Збагатити вітамінний склад пекучої «Хріновини» допоможе солодкий перець. Додавання перцю дозволить використовувати «Хреновину» в якості заправки для борщу і соусу для гарячих м'ясних страв.
    Інгредієнти:

  • помідори - 29 кг;

  • солодкий перець - 390 г;

  • корінь хрону - 190 г;

  • часник - 80 г;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування

  • Очищені овочі прокрутити в м'ясорубці. Акуратно перемішайте, приправте сіллю.

  • Розклавши заготівлю, накрийте банки капроновими кришками і відправте в холод на зберігання. Таку заготовку використовують протягом двох тижнів після приготування.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:21
    Переглядів: 62