«Чортівня» з помідорами і часником на зиму
«Чортівня» з помідорами і часником на зиму - проста заготовка, яка не потребує консервації і додатковій обробці, так як основним інгредієнтом є хрін, володіє протимікробними властивостями. Крім традиційних продуктів, гострий соус додають буряк, яблука, солодкий перець і сливи. Розглянемо рецепти приготування «Хріновини» різними способами.
Для приготування цього соусу дуже важливі свіжі продукти, так як саме вони визначають якість і тривалість зберігання зимової заготівлі. Тому, перед тим, як робити «Хреновину» з помідорами і часником, виберіть соковиті томати цілі, великий гострий часник і корінь хрону, зібраний після перших заморозків. Слідуючи рекомендаціям, ви отримаєте гостру і пряну закуску, яка послужить прекрасним доповненням до гарячих страв в холодний період.
Інгредієнти:
корінь хрону - 95 г;
помідори - 940 м;
часник - 85 м;
сіль - 5 р.
Приготування
Підготуйте часникові зубки і хрін, очистивши їх.
Помідори промийте і бланшируйте пару хвилин, після очистіть. Підготовлені томати подрібніть в блендері.
Подрібніть корінь хрону в м'ясорубці, часник пропустіть через прес.
Змішайте інгредієнти, заправте сіллю і перекладіть в стерильну тару.
Дайте постояти заготівлі пару годин без кришки, періодично помішуючи суміш, після чого закрийте чистої капроновою кришкою і зберігаєте в холоді.
Щоб збільшити термін зберігання, заготівлю проварюють протягом півгодини. Такий спосіб дозволяє інгредієнтів розкрити аромати і придбати соковитість.
Інгредієнти:
помідори - 28 кг;
часник - 110 г;
корінь хрону - 180 г;
сіль - 10 р.
Приготування
Промийте томати, подрібніть їх зручним для вас способом і проваріть близько чверті години.
Очищений хрін з часником подрібніть і відправте до розм'якшеним томатам.
Отриманий соус проварити ще чверть години, заправте сіллю і розкладіть по стерильної тарі. Закрийте банки ошпареними кришками і відправте на зберігання.
Додати закуски пікантну кислинку, додати кольору і соковитості допоможуть яблука і гіркий перець. Різноманітність овочевих інгредієнтів, використовуваних в «Хріновині», допоможе організму впоратися з сезонними недугами і підняти настрій.
Інгредієнти:
корінь хрону - 140 г;
помідори - 24 кг;
яблука - 930 г;
часник - 155 г;
гострий перець - 45 г;
оцет - 35 мл;
цукор - 55 г;
сіль - 30 р.
Приготування
Очистіть інгредієнти і окремо подрібніть їх в м'ясорубці.
Помістіть в каструлю подрібнені яблука і потримайте їх на вогні кілька хвилин, додайте томати і проваріть суміш не більше чверті години.
Додайте гострий перець, часник і корінь хрону, проваріть овочі пару хвилин, після чого приправте закуску оцтом, сіллю і цукром і зніміть з вогню.
Розподіліть «Хреновину» за стерильною тарі і закрийте кришками.
Збагатити вітамінний склад пекучої «Хріновини» допоможе солодкий перець. Додавання перцю дозволить використовувати «Хреновину» в якості заправки для борщу і соусу для гарячих м'ясних страв.
Інгредієнти:
помідори - 29 кг;
солодкий перець - 390 г;
корінь хрону - 190 г;
часник - 80 г;
сіль - 5 р.
Приготування
Очищені овочі прокрутити в м'ясорубці. Акуратно перемішайте, приправте сіллю.
Розклавши заготівлю, накрийте банки капроновими кришками і відправте в холод на зберігання. Таку заготовку використовують протягом двох тижнів після приготування.
Рецепт приготування «Хріновини» з помідорів і часнику
Для приготування цього соусу дуже важливі свіжі продукти, так як саме вони визначають якість і тривалість зберігання зимової заготівлі. Тому, перед тим, як робити «Хреновину» з помідорами і часником, виберіть соковиті томати цілі, великий гострий часник і корінь хрону, зібраний після перших заморозків. Слідуючи рекомендаціям, ви отримаєте гостру і пряну закуску, яка послужить прекрасним доповненням до гарячих страв в холодний період.
Інгредієнти:
Приготування
Варена «Чортівня» з помідорами і часником
Щоб збільшити термін зберігання, заготівлю проварюють протягом півгодини. Такий спосіб дозволяє інгредієнтів розкрити аромати і придбати соковитість.
Інгредієнти:
Приготування
«Чортівня» з помідорами, часником, яблуками і перцем
Додати закуски пікантну кислинку, додати кольору і соковитості допоможуть яблука і гіркий перець. Різноманітність овочевих інгредієнтів, використовуваних в «Хріновині», допоможе організму впоратися з сезонними недугами і підняти настрій.
Інгредієнти:
Приготування
«Чортівня» з помідорами, солодким перцем, хріном і часником
Збагатити вітамінний склад пекучої «Хріновини» допоможе солодкий перець. Додавання перцю дозволить використовувати «Хреновину» в якості заправки для борщу і соусу для гарячих м'ясних страв.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з опеньків з часником на зиму
Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
«Чортівня» з помідорами і часником
Якщо вам по душі гострі і вельми пікантні частування, то неодмінно створіть цю незрівнянну приправу! Пропонуємо з хрону та інших пекучих компонентів
Закуска з хрону з помідорами і часником
Любителям страв погостріше рекомендуємо зробити цю прекрасну закуску. Далі ви дізнаєтеся, як поєднати в рецепті хрін, томати і часник і зробити з них
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
Сира аджика з хріном - рецепт
Серед такого достатку варіантів різної консервації, досвідчені господині знаходять час і бажання закрити пару баночок ароматного соусу. Так як
Аджика з хріном і помідорами
Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів