Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Чортівня» з помідорами і часником

«Чортівня» з помідорами і часником

18-11-2016, 15:34
415
«Чортівня» з помідорами і часником
Фанати гострих страв по достоїнству оцінять смак пікантною закуски з цікавим назвою – «Чортівня». Приготувавши її за запропонованими нижче рецептами, ви зможете насолодитися гостротою і приголомшливим ароматом приправлених заготівлею страв і зможете по-новому поглянути на їх звичний смак.

Як робити класичну «Хреновину» з помідорами і часником – рецепт


Інгредієнти:

  • корінь хрону (вже очищений) – 220 г;

  • помідори стиглі – 12 кг;

  • великі часникові головки – 2-3 шт.;

  • цукор-пісок – 20 г або по смаку;

  • сіль крупна, не йодована – 40 г або по смаку.


  • Приготування

  • Для приготування «Хріновини» відбираємо найстигліші й самі червоні томати, моєму їх, обсушуємо і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці.

  • Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці і корінь хрону. Останній для початку необхідно дрібно нарізати, а тільки після цього відправляти для дроблення в пристрій. Якщо для цієї мети використовується м'ясорубка, то на неї на виході краще зав'язати пакет, в який буде збиратися вже перемелений корінь. Завдяки цьому ви позбавите себе від зайвих сліз.

  • На завершення змішуємо подрібнені овочі в миску, додаємо сіль і цукор-пісок за смаком, ретельно перемішуємо і розфасовуємо по стерильним невеликим ємкостей. Прикриваємо їх щільно кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильника.


  • Гостра «Чортівня» з помідорами, часником і перцем


    Інгредієнти:

  • корінь хрону (вже очищений) – 220 г;

  • помідори стиглі – 12 кг;

  • часникові головки – 2-3 шт.;

  • стручки гострого перцю – 45 г або по смаку;

  • цукор-пісок – 20 г або по смаку;

  • оцет яблучний – 20 мл;

  • сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку.


  • Приготування

  • Чортівня за даним рецептом вийде ще більш гострою і пекучої, так як ми додамо в неї трохи гострого перцю. Насіння можна вичистити або перекрутити їх разом з перцевої м'якоттю, що додасть закуски ще більшу гостроту.

  • Помідори, корінь хрону і часникові зубці готуємо і подрібнюємо також як і в попередньому випадку. Стручки гострого перцю перекручуємо разом з хріном, попередньо пов'язавши на м'ясорубку пакет.

  • Подрібнені компоненти змішуємо в мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор-пісок і оцет яблучний і перемішуємо.

  • Розкладаємо «Хреновину» по стерильним невеликим судинах, укупориваем їх щільно кришками і ставимо на полицю холодильника для тривалого зберігання.


  • «Чортівня» з зеленими помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • корінь хрону (вже очищений) – 65 г;

  • помідори зелені – 760 г;

  • часникові головки – 1 шт.;

  • стручки гострого перцю а – 45 г або по смаку;

  • цукор-пісок – 15 г або по смаку;

  • сіль крупна не йодована – 25 г або по смаку.


  • Приготування

  • «Хреновину» можна зробити і з зелених помідорів. Для цього їх миємо, витираємо насухо і разом з очищеним коренем хрону, стручки гострого перчика і часниковими зубцями перекручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою.

  • Тепер додаємо в отриману масу сіль та цукровий пісок, пробуємо на смак і якщо він відповідає вашим перевагам, розфасовуємо закуску по стерильним і сухим ємкостей.

  • Укупорив судини прокип'яченими кришками, ставимо їх в прохолодне місце для зберігання.


  • Варена «Чортівня» з помідорами, часником і оцтом


    Інгредієнти:

  • корінь хрону (вже очищений) – 220 г;

  • помідори стиглі – 14 кг;

  • часникові головки – 2-3 шт.;

  • мелений перець – за смаком;

  • цукор-пісок – 20 г або по смаку;

  • оцет (9%) – 1 ч. ложка;

  • сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку.


  • Приготування

  • «Чортівня», заготовлена за даним рецептом, може зберігатись і при кімнатних умовах, так як при її приготуванні використовується оцет і застосовується термічна обробка овочів.

  • Перекручені через м'ясорубку помідори, часник і корінь хрону укладаємо в емальовану ємність, додаємо сіль, перець, цукор-пісок і ставимо на плиту.

  • Після закипання при частому помішуванні вливаємо оцет, кип'ятимо закуску п'ять хвилин і тут же розфасовуємо за стерильною тарі.

  • Укупориваем судини прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно до охолодження.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    «Чортівня» з помідорами і часником на зиму
    «Чортівня» з помідорами і часником на зиму
    Чортівня - гострий соус, приготований з подрібнених помідорів, часнику і кореня хрону, особливо популярний в Сибіру і на Уралі. Вельми гостра закуска
    Закуска з хрону з помідорами і часником
    Закуска з хрону з помідорами і часником
    Любителям страв погостріше рекомендуємо зробити цю прекрасну закуску. Далі ви дізнаєтеся, як поєднати в рецепті хрін, томати і часник і зробити з них
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Смачна аджика з помідорів на зиму
    Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
    Гостра аджика
    Гостра аджика
    Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
    Варена аджика з хроном на зиму
    Варена аджика з хроном на зиму
    Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити