Фанати гострих страв по достоїнству оцінять смак пікантною закуски з цікавим назвою – «Чортівня». Приготувавши її за запропонованими нижче рецептами, ви зможете насолодитися гостротою і приголомшливим ароматом приправлених заготівлею страв і зможете по-новому поглянути на їх звичний смак.
Як робити класичну «Хреновину» з помідорами і часником – рецепт
Інгредієнти: корінь хрону (вже очищений) – 220 г; помідори стиглі – 12 кг; великі часникові головки – 2-3 шт.; цукор-пісок – 20 г або по смаку; сіль крупна, не йодована – 40 г або по смаку. Приготування Для приготування «Хріновини» відбираємо найстигліші й самі червоні томати, моєму їх, обсушуємо і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці. Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці і корінь хрону. Останній для початку необхідно дрібно нарізати, а тільки після цього відправляти для дроблення в пристрій. Якщо для цієї мети використовується м'ясорубка, то на неї на виході краще зав'язати пакет, в який буде збиратися вже перемелений корінь. Завдяки цьому ви позбавите себе від зайвих сліз. На завершення змішуємо подрібнені овочі в миску, додаємо сіль і цукор-пісок за смаком, ретельно перемішуємо і розфасовуємо по стерильним невеликим ємкостей. Прикриваємо їх щільно кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильника. Гостра «Чортівня» з помідорами, часником і перцем
Інгредієнти:
корінь хрону (вже очищений) – 220 г; помідори стиглі – 12 кг; часникові головки – 2-3 шт.; стручки гострого перцю – 45 г або по смаку; цукор-пісок – 20 г або по смаку; оцет яблучний – 20 мл; сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку. Приготування Чортівня за даним рецептом вийде ще більш гострою і пекучої, так як ми додамо в неї трохи гострого перцю. Насіння можна вичистити або перекрутити їх разом з перцевої м'якоттю, що додасть закуски ще більшу гостроту. Помідори, корінь хрону і часникові зубці готуємо і подрібнюємо також як і в попередньому випадку. Стручки гострого перцю перекручуємо разом з хріном, попередньо пов'язавши на м'ясорубку пакет. Подрібнені компоненти змішуємо в мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор-пісок і оцет яблучний і перемішуємо. Розкладаємо «Хреновину» по стерильним невеликим судинах, укупориваем їх щільно кришками і ставимо на полицю холодильника для тривалого зберігання. «Чортівня» з зеленими помідорами і часником
Інгредієнти: корінь хрону (вже очищений) – 65 г; помідори зелені – 760 г; часникові головки – 1 шт.; стручки гострого перцю а – 45 г або по смаку; цукор-пісок – 15 г або по смаку; сіль крупна не йодована – 25 г або по смаку. Приготування «Хреновину» можна зробити і з зелених помідорів. Для цього їх миємо, витираємо насухо і разом з очищеним коренем хрону, стручки гострого перчика і часниковими зубцями перекручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. Тепер додаємо в отриману масу сіль та цукровий пісок, пробуємо на смак і якщо він відповідає вашим перевагам, розфасовуємо закуску по стерильним і сухим ємкостей. Укупорив судини прокип'яченими кришками, ставимо їх в прохолодне місце для зберігання. Варена «Чортівня» з помідорами, часником і оцтом
Інгредієнти: корінь хрону (вже очищений) – 220 г; помідори стиглі – 14 кг; часникові головки – 2-3 шт.; мелений перець – за смаком; цукор-пісок – 20 г або по смаку; оцет (9%) – 1 ч. ложка; сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку. Приготування «Чортівня», заготовлена за даним рецептом, може зберігатись і при кімнатних умовах, так як при її приготуванні використовується оцет і застосовується термічна обробка овочів. Перекручені через м'ясорубку помідори, часник і корінь хрону укладаємо в емальовану ємність, додаємо сіль, перець, цукор-пісок і ставимо на плиту. Після закипання при частому помішуванні вливаємо оцет, кип'ятимо закуску п'ять хвилин і тут же розфасовуємо за стерильною тарі. Укупориваем судини прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно до охолодження.