» » Закуска з хрону з помідорами і часником

Закуска з хрону з помідорами і часником

Закуска з хрону з помідорами і часником
Додаючи хрін в овочеві страви, ми робимо їх більш смачними і пікантними. Рецепти закуски з хрону з помідорами і часником зараз вам розповімо.

Гостра закуска з хрону, часнику і помідор


Інгредієнти:

  • помідори стиглі – 3 кг;

  • зубчики часнику – 400 г;

  • цукор – 80 г;

  • свіжовичавлений сік лимона – 20 мл;

  • корінь хрону – 350 г;

  • кухонна сіль – 100 р.


  • Приготування

  • У вимитих помідорах видаляємо плодоніжки. Часник чистимо, миємо, обсушуємо. Корінь хрону також миємо й нарізаємо.

  • Всі інгредієнти перемелюємо через м'ясорубку. При цьому часник з хріном подрібнюємо через решеточку з дрібними отворами. А інші інгредієнти – через велику.

  • Додаємо цукор, сіль, сік лимона. Все добре перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20.

  • Готову закуску розливаємо по підготовленим баночках і укупориваем.

  • Прибираємо закуску для зберігання в холод.


  • Закуска із зелених помідорів, хріну і часнику


    Інгредієнти:

  • зелені помідори – 5 кг;

  • хрін – 100 г;

  • вода питна – 2 літри;

  • перець болгарський червоний – 2 шт.;

  • цукор – 60 г;

  • оцет 9% – 140 мл;

  • гострий перчик – 2 шт.;

  • сіль – 45 г;

  • зубчики часнику – 100 р.


  • Приготування

  • Спочатку хрін тремо на тертці.

  • Очищений часник подрібнюємо, подрібнюємо обидва види перцю і змішуємо з хріном.

  • Зелені помідори миємо й до середини надрізаємо. В отриманий надріз кладемо трохи начинки. Укладаємо помідори у пропарені банки зрізом вгору.

  • Для маринаду розчиняємо у воді сіль і цукор. За бажанням можна додати лавровий лист, а вже після закипання додаємо оцет.

  • Помідори в банках заливаємо маринадом і закриваємо.


  • Рецепт приготування швидкої закуски з хрону і помідор


    Інгредієнти:

  • помідори м'ясисті – 1 кг;

  • сметана;

  • зубчики часнику – 300 г;

  • хрін – 300 г;

  • сіль;

  • перець мелений чорний.


  • Приготування

  • Надрізаємо помідори хрест-навхрест. Бланшируем їх в окропі, обдаємо холодною водою і акуратно знімаємо шкірку.

  • Часник і хрін подрібнюємо на м'ясорубці.

  • Всі інгредієнти змішуємо, перчимо, солимо.

  • До отриманої маси додаємо за смаком сметану і добре розмішуємо.


  • Гостра закуска з хрону з помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • гострий перець – 1 кг;

  • помідори стиглі червоні – 1 кг;

  • яблучний оцет – 180 мл;

  • корінь хрону – 150 г;

  • часник – 400 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Всі продукти миємо, чистимо і подрібнюємо на м'ясорубці.

  • Вливаємо оцет і на 12 годин залишаємо.

  • Розкладаємо закуску з чистим ємкостей і укупориваем.

  • Зберігаємо приготовану закуску в холоді.


  • Приємного апетиту!
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:33
    Переглядів: 442