Додаючи хрін в овочеві страви, ми робимо їх більш смачними і пікантними. Рецепти закуски з хрону з помідорами і часником зараз вам розповімо.
Гостра закуска з хрону, часнику і помідор
Інгредієнти: помідори стиглі – 3 кг; зубчики часнику – 400 г; цукор – 80 г; свіжовичавлений сік лимона – 20 мл; корінь хрону – 350 г; кухонна сіль – 100 р. Приготування У вимитих помідорах видаляємо плодоніжки. Часник чистимо, миємо, обсушуємо. Корінь хрону також миємо й нарізаємо. Всі інгредієнти перемелюємо через м'ясорубку. При цьому часник з хріном подрібнюємо через решеточку з дрібними отворами. А інші інгредієнти – через велику. Додаємо цукор, сіль, сік лимона. Все добре перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20. Готову закуску розливаємо по підготовленим баночках і укупориваем. Прибираємо закуску для зберігання в холод. Закуска із зелених помідорів, хріну і часнику
Інгредієнти: зелені помідори – 5 кг; хрін – 100 г; вода питна – 2 літри; перець болгарський червоний – 2 шт.; цукор – 60 г; оцет 9% – 140 мл; гострий перчик – 2 шт.; сіль – 45 г; зубчики часнику – 100 р. Приготування Спочатку хрін тремо на тертці. Очищений часник подрібнюємо, подрібнюємо обидва види перцю і змішуємо з хріном. Зелені помідори миємо й до середини надрізаємо. В отриманий надріз кладемо трохи начинки. Укладаємо помідори у пропарені банки зрізом вгору. Для маринаду розчиняємо у воді сіль і цукор. За бажанням можна додати лавровий лист, а вже після закипання додаємо оцет. Помідори в банках заливаємо маринадом і закриваємо. Рецепт приготування швидкої закуски з хрону і помідор
Інгредієнти: помідори м'ясисті – 1 кг; сметана; зубчики часнику – 300 г; хрін – 300 г; сіль; перець мелений чорний. Приготування Надрізаємо помідори хрест-навхрест. Бланшируем їх в окропі, обдаємо холодною водою і акуратно знімаємо шкірку. Часник і хрін подрібнюємо на м'ясорубці. Всі інгредієнти змішуємо, перчимо, солимо. До отриманої маси додаємо за смаком сметану і добре розмішуємо. Гостра закуска з хрону з помідорами і часником
Інгредієнти: гострий перець – 1 кг; помідори стиглі червоні – 1 кг; яблучний оцет – 180 мл; корінь хрону – 150 г; часник – 400 г; сіль. Приготування Всі продукти миємо, чистимо і подрібнюємо на м'ясорубці. Вливаємо оцет і на 12 годин залишаємо. Розкладаємо закуску з чистим ємкостей і укупориваем. Зберігаємо приготовану закуску в холоді. Приємного апетиту!