«Чортівня» з помідорами і часником на зиму - проста заготовка, яка не потребує консервації і додатковій обробці, так як основним інгредієнтом є хрін, володіє протимікробними властивостями. Крім традиційних продуктів, гострий соус додають буряк, яблука, солодкий перець і сливи. Розглянемо рецепти приготування «Хріновини» різними способами.
Рецепт приготування «Хріновини» з помідорів і часнику
Для приготування цього соусу дуже важливі свіжі продукти, так як саме вони визначають якість і тривалість зберігання зимової заготівлі. Тому, перед тим, як робити «Хреновину» з помідорами і часником, виберіть соковиті томати цілі, великий гострий часник і корінь хрону, зібраний після перших заморозків. Слідуючи рекомендаціям, ви отримаєте гостру і пряну закуску, яка послужить прекрасним доповненням до гарячих страв в холодний період.
Інгредієнти: корінь хрону - 95 г; помідори - 940 м; часник - 85 м; сіль - 5 р. Приготування Підготуйте часникові зубки і хрін, очистивши їх. Помідори промийте і бланшируйте пару хвилин, після очистіть. Підготовлені томати подрібніть в блендері. Подрібніть корінь хрону в м'ясорубці, часник пропустіть через прес. Змішайте інгредієнти, заправте сіллю і перекладіть в стерильну тару. Дайте постояти заготівлі пару годин без кришки, періодично помішуючи суміш, після чого закрийте чистої капроновою кришкою і зберігаєте в холоді. Варена «Чортівня» з помідорами і часником
Щоб збільшити термін зберігання, заготівлю проварюють протягом півгодини. Такий спосіб дозволяє інгредієнтів розкрити аромати і придбати соковитість.
Інгредієнти: помідори - 28 кг; часник - 110 г; корінь хрону - 180 г; сіль - 10 р. Приготування Промийте томати, подрібніть їх зручним для вас способом і проваріть близько чверті години. Очищений хрін з часником подрібніть і відправте до розм'якшеним томатам. Отриманий соус проварити ще чверть години, заправте сіллю і розкладіть по стерильної тарі. Закрийте банки ошпареними кришками і відправте на зберігання. «Чортівня» з помідорами, часником, яблуками і перцем
Додати закуски пікантну кислинку, додати кольору і соковитості допоможуть яблука і гіркий перець. Різноманітність овочевих інгредієнтів, використовуваних в «Хріновині», допоможе організму впоратися з сезонними недугами і підняти настрій.
Інгредієнти: корінь хрону - 140 г; помідори - 24 кг; яблука - 930 г; часник - 155 г; гострий перець - 45 г; оцет - 35 мл; цукор - 55 г; сіль - 30 р. Приготування Очистіть інгредієнти і окремо подрібніть їх в м'ясорубці. Помістіть в каструлю подрібнені яблука і потримайте їх на вогні кілька хвилин, додайте томати і проваріть суміш не більше чверті години. Додайте гострий перець, часник і корінь хрону, проваріть овочі пару хвилин, після чого приправте закуску оцтом, сіллю і цукром і зніміть з вогню. Розподіліть «Хреновину» за стерильною тарі і закрийте кришками. «Чортівня» з помідорами, солодким перцем, хріном і часником
Збагатити вітамінний склад пекучої «Хріновини» допоможе солодкий перець. Додавання перцю дозволить використовувати «Хреновину» в якості заправки для борщу і соусу для гарячих м'ясних страв.
Інгредієнти: помідори - 29 кг; солодкий перець - 390 г; корінь хрону - 190 г; часник - 80 г; сіль - 5 р. Приготування Очищені овочі прокрутити в м'ясорубці. Акуратно перемішайте, приправте сіллю. Розклавши заготівлю, накрийте банки капроновими кришками і відправте в холод на зберігання. Таку заготовку використовують протягом двох тижнів після приготування.