Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шурпа з свинини

Шурпа з свинини

20-06-2016, 20:28
906
Шурпа з свинини
На сході це основне гаряче рідке блюдо. Шурпа настільки старе страва, що у нього як і українського борщу , немає чіткого і точного рецепту, але звичайно традиційно воно не робиться зі свинини. Приготування цього супу зі свинини – це трансформація рецепта під Європейську частину їдців.

Як приготувати шурпу з свинини на багатті в казані - рецепт


Інгредієнти:

  • ребра свинячі – 1 кг;

  • вода (окріп) – 25 л;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • рослинне масло – 100 г;

  • помідори – 3 шт.;

  • зелень мікс – 1 пучок;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • цибуля червона (салатний) – 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • картопля – 3 шт.;

  • кумін (зіра);

  • базилік;

  • перець;

  • коріандр;

  • сіль.


  • Приготування
    Ребра купіть досить м'ясні і не дуже жирне, так як все-таки м'ясо відіграє одну з найважливіших ролей в цьому блюді, гарненько вимийте їх і розділіть по одній штуці. У розігрітий казан налити олію і, почекавши трохи викладіть ребра - вони повинні просто обсмажитися, щоб надати особливий смак бульйону, не треба доводити їх до готовності. Після цього покладіть в казан нарізану півкільцями цибулю і крупною соломкою моркву.
    Поки це все обсмажується протягом 10 хвилин, ви встигнете залити помідори окропом, видалити шкірку і порізати не дрібними кубиками, після чого підключіть їх до овочів в казанку. Якщо ви любите більш насичений томатний смак, то один помідор подрібніть теркою в пюре, такий прийом посилить томатний смак шурпи. При відсутності свіжих томатів можна скористатися консервованими у власному соку або на худий кінець взагалі просто томатною пастою або пюре.
    Перець солодкий краще нарізати чверть кільця, природно видаливши перетинки і насіння, після відправивши його в казан. Часник роздушіть ножем, після дрібно поріжте і покладіть до овочів, він сильно не вплине на смак, так як ще довго буде варитися, але все ж додасть свій відтінок.
    А ось тепер заливайте окріп, присаливайте і, дочекавшись закипання зменшіть жар, так як тепер все повинно не кипіти, а дуже повільно нудитися. З'явилася піну обережно прибирайте, додайте 1/3 спецій.
    Нудитися такий суп повинен не менше 2 годин, м'ясо від ребер має практично відставати, а бульйон стати дуже наваристим. Тепер не наріжте великими кубиками картоплю і поставити варитися в бульйон, картопля в шурпі просто для ситності, вона не обов'язковий інгредієнт. За чверть години до готовності картоплі, покладіть залишилися спеції, нарізану півкільцями салатний цибулю і коли картопля приготується просто приберіть казанок з вугілля і поставте постояти не менше півгодини.

    Рецепт приготування шурпи з свинини в домашніх умовах в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина на кістці – 08 кг;

  • вода – 2 л;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • зелень мікс – 1 пучок;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • коріандр ;

  • зіра;

  • перець – 5 горошин;

  • перець запашний – 3 горошини;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо добре промийте, покладіть в каструлю, до нього приєднайте перці горошинами і залийте холодною водою. Цибуля надріжте як би хрестом, так як якщо б ви хотіли його розрізати на 4 рівних частки, але не розрізайте до кінця, цибулина не повинна розпастися.
    Увімкніть режим «Суп» і періодично поглядали на майбутню шурпу, коли з'явиться піна її необхідно обережно зібрати, при цьому не викинувши горошини перцю, які будуть плавати зверху разом з пінкою. А тепер
    Шурпа з свинини
    додайте сіль і виставте на таймері 1 годину, це мінімальний час для підготовки бульйону.
    Картоплю наріжте не дрібно, моркву теж крупно, а ось солодкий перець просто соломкою і через годину додайте ці овочі в чашу з бульйоном. Потім всипте всі спеції і знову встановіть режим «Суп» рівно на 1 годину.
    На завершення дістаньте м'ясо і поріжте його на шматки здатні вміститися на ложці, після чого поверніть його в мультиварку. Зелень крупно нарубаєте, а краще рвіть руками в кожну тарілку при сервіровці столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шурпа з яловичини
    Шурпа з яловичини
    Приготуйте чудово смачне перше блюдо з яловичини. Пропонуємо урізноманітнити ваш раціон смачної шурпою. Розповімо, як зварити це відмінне, ситне
    Шурпа в мультиварці
    Шурпа в мультиварці
    Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
    Шурпа в казані
    Шурпа в казані
    Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
    Шурпа з курки
    Шурпа з курки
    Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде