На сході це основне гаряче рідке блюдо. Шурпа настільки старе страва, що у нього як і українського борщу , немає чіткого і точного рецепту, але звичайно традиційно воно не робиться зі свинини. Приготування цього супу зі свинини – це трансформація рецепта під Європейську частину їдців.
Як приготувати шурпу з свинини на багатті в казані - рецепт
Інгредієнти: ребра свинячі – 1 кг; вода (окріп) – 25 л; перець болгарський – 1 шт.; рослинне масло – 100 г; помідори – 3 шт.; зелень мікс – 1 пучок; морква – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; цибуля червона (салатний) – 1 шт.; часник – 1 зубок; картопля – 3 шт.; кумін (зіра); базилік; перець; коріандр; сіль. Приготування Ребра купіть досить м'ясні і не дуже жирне, так як все-таки м'ясо відіграє одну з найважливіших ролей в цьому блюді, гарненько вимийте їх і розділіть по одній штуці. У розігрітий казан налити олію і, почекавши трохи викладіть ребра - вони повинні просто обсмажитися, щоб надати особливий смак бульйону, не треба доводити їх до готовності. Після цього покладіть в казан нарізану півкільцями цибулю і крупною соломкою моркву.
Поки це все обсмажується протягом 10 хвилин, ви встигнете залити помідори окропом, видалити шкірку і порізати не дрібними кубиками, після чого підключіть їх до овочів в казанку. Якщо ви любите більш насичений томатний смак, то один помідор подрібніть теркою в пюре, такий прийом посилить томатний смак шурпи. При відсутності свіжих томатів можна скористатися консервованими у власному соку або на худий кінець взагалі просто томатною пастою або пюре.
Перець солодкий краще нарізати чверть кільця, природно видаливши перетинки і насіння, після відправивши його в казан. Часник роздушіть ножем, після дрібно поріжте і покладіть до овочів, він сильно не вплине на смак, так як ще довго буде варитися, але все ж додасть свій відтінок.
А ось тепер заливайте окріп, присаливайте і, дочекавшись закипання зменшіть жар, так як тепер все повинно не кипіти, а дуже повільно нудитися. З'явилася піну обережно прибирайте, додайте 1/3 спецій.
Нудитися такий суп повинен не менше 2 годин, м'ясо від ребер має практично відставати, а бульйон стати дуже наваристим. Тепер не наріжте великими кубиками картоплю і поставити варитися в бульйон, картопля в шурпі просто для ситності, вона не обов'язковий інгредієнт. За чверть години до готовності картоплі, покладіть залишилися спеції, нарізану півкільцями салатний цибулю і коли картопля приготується просто приберіть казанок з вугілля і поставте постояти не менше півгодини.
Рецепт приготування шурпи з свинини в домашніх умовах в мультиварці
Інгредієнти: свинина на кістці – 08 кг; вода – 2 л; болгарський перець – 1 шт.; зелень мікс – 1 пучок; картопля – 2 шт.; морква – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; коріандр ; зіра; перець – 5 горошин; перець запашний – 3 горошини; сіль. Приготування М'ясо добре промийте, покладіть в каструлю, до нього приєднайте перці горошинами і залийте холодною водою. Цибуля надріжте як би хрестом, так як якщо б ви хотіли його розрізати на 4 рівних частки, але не розрізайте до кінця, цибулина не повинна розпастися.
Увімкніть режим «Суп» і періодично поглядали на майбутню шурпу, коли з'явиться піна її необхідно обережно зібрати, при цьому не викинувши горошини перцю, які будуть плавати зверху разом з пінкою. А тепер
додайте сіль і виставте на таймері 1 годину, це мінімальний час для підготовки бульйону.
Картоплю наріжте не дрібно, моркву теж крупно, а ось солодкий перець просто соломкою і через годину додайте ці овочі в чашу з бульйоном. Потім всипте всі спеції і знову встановіть режим «Суп» рівно на 1 годину.
На завершення дістаньте м'ясо і поріжте його на шматки здатні вміститися на ложці, після чого поверніть його в мультиварку. Зелень крупно нарубаєте, а краще рвіть руками в кожну тарілку при сервіровці столу.